ایده های ماکان آریا پارسا چطور عملی شدند؟
درحال آشپزی هستید که ناگهان یک ایده به ذهن تان می رسد. شاید هم صبح اول وقت، هنگام رفتن به سرکار یا در حین پیاده روی و ورزش!
احتمالا در طول شبانه روز ایده های زیادی به ذهن تان می رسد اما شما به آن ها هیچ توجهی نمی کنید. شاید هم از اجرای آن ها ترس دارید غافل از این که خیلی اوقات بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و اختراعات مهم تاریخ از همین ایده های به ظاهر ساده به وجود آمدند.
ایده های شما ارزشمند هستند. البته این بدین معنا نیست که هر ایده ای به فکرتان می رسد، خوب است بلکه منظور این است که شاید همان ایده در جواب چیزی بوده که مدت ها دنبالش بودید و حالا جوابش به روشی به ذهن شما رسیده پس باید به چنین افکاری بها بدهید و برای آن ها ارزش قائل شوید.
ممکن است ایده ای خوب و بسیار جذاب باشد اما امکان اجرایی شدن ندارد. درحقیقت بین ایده ی کارآفرینی تا فرصت کارآفرینی تفاوت بسیاری وجود دارد. اکثر اوقات ایده به اندازه کافی خوب و درست است اما اجرای آن با نابسمانی های فراوانی همراه است. پس مهم این است که شما به دنبال فرصت کارآفرینی باشید.
اگر می خواهید در این راه با شکست مواجه نشوید از تجربیات مدیران و کارآفرینان برتر استفاده کنید. دکتر ماکان آریا پارسا، جوان 36 ساله و مدیر عامل هولدینگ پارس پندار نهاد و زیر مجموعه ی آن یکی از ان دسته افرادی است که با درست اجرا کردن ایده ی آموزش مجازی توانسته این روزها به موفقیتی چشمگیر دست یابد.
ایده خود را چگونه اجرا کنیم؟
ترس از اجرای ایده های ناب را کنار بگذارید. اگر با برنامه پیش بروید به همان چیزی که در سر دارید، خواهید رسید. یادتان باشد اگر شما پیگیر ایده های خود نباشید حتما شخص دیگری این کار را انجام می دهد و بعد از مدتی شاید فقط حسرتش برای شما بماند!
تحقیق کنید
حال که یک ایده کسب و کار را تشخیص داده اید. وقت آن است که به ایده تان کمی چاشنی واقعیت اضافه کنید. اما این یعنی چه؟
اول از همه به این سوال پاسخ بدهید که آیا ایده شما پتانسیل موفقیت را دارد؟ قبل از هر اقدامی، شما باید اجرایی بودن ایده خود را بسنجید.
برای این که یک کسب و کار کوچک موفق باشد می بایست یک مشکلی را حل کند یا نیازی را رفع کند و یا آن چه را که بازار نیاز دارد و می خواهد، ارائه دهد. چندین روش برای شناسایی نیاز وجود دارد که شامل تحقیق کردن، آزمایش و خطاست.
زمانی که بازار را بررسی می کنید باید به سوالات زیر پاسخ بدهید:
· آیا برای محصولات و خدمات پیش بینی شده شما، نیازی وجود دارد؟
· چه کسانی به آن نیاز دارند؟
· آیا شرکت های دیگری وجود دارند که هم اکنون محصولات و خدمات مشابهی ارائه دهند؟
· رقابت با آن ها به چه شکل است؟
· چگونه کسب و کار شما در بازار جایگاه خود را پیدا خواهد کرد؟
یک چک لیست تهیه کنید
قدم مهم بعدی پس از ارزیابی ایده، تهیه یک چک لیست کامل از تمام چیزهایی است که برای اجرای آن نیاز دارید. باید یک چک لیست از الزامات اجرای ایده فراهم کنید. برای مثال ممکن است ایده ی شما راه انداز یک فروشگاه خاص باشد، در این صورت اولین چیزی که باید به آن فکر کنید، نحوه ی تهیه سرمایه لازم است؟ قصد دارید مغازه ای بخرید یا اجاره کنید؟ هزینه ی خرید وسایل داخل فروشگاه چقدر است؟
ممکن است خودتان اندوخته ای برای انجام این کار دارید و یا لازم است که برای دریافت وام اقدام کنید. اما پس از سرمایه باید به سراغ مجوزات قانونی بروید. دریافت مجوزهای لازم را نیز باید در این چک لیست قرار دهید. سپس لازم است که به نیروی انسانی، منابع خاص و ... نیاز داشته باشید. در آخر وقت تهیه آن ها است.
برنامه ریزی کنید
برای اجرای یک ایده شما به یک نقشه دقیق راه نیاز دارید. وجود یک طرح کسب و کار، می تواند راهنمای ایده شما از مرحله استارت آپی و ایجاد کسب و کار تا رشد آن باشد. وجود چنین برنامه ای برای همه کسب و کارهای جدید امری ضروری است.
شما می توانید با مشورت و راهنمایی های افراد متخصص در این راه برنامه ای بریا خود مشخص کنید. همان طور که در گام تهیه چک لیست گفتیم، باشید مشخص کنید که برای تامین سرمایه لازم قصد دارید حامی مالی داشته باشید و یا اندوخته ی خودتان کافی است. یا حتی ممکن است لازم بدانید تا از کسی قرض بگیرید.
یک ساختار کسب و کار انتخاب کنید
آیا می خواهید شرکت تان با مالکیت شخصی باشد یا مشارکتی؟ یک شرکت با مسئولیت محدود یا یک شرکت سهامی؟
در واقع هویتی که برا کار خود انتخاب می کنید، بر نام کسب و کارتان، مسئولیت شما و نحوه پرداخت مالیات تاثیر می گذارد. ممکن است با گذشت زمان و با رشد و تغییر در کسب و کارتان، ساختار آن با انجام مجدد یک ارزیابی تغییر کند. بنابراین بد نیست با جود تمام این پیچیدگی ها از یک مشاور کسب و کار حرفه ای مشورت بخواهید.
دکتر آریا پارسا به عنوان یک مشاور کسب و کار حرفه ای نیز شناخته می شود. او مفتخر است که توانسته با مشاوره های لازم به افرادی که تازه اول راه بودند، کمک شایانی بکند. او حتی برای توسعه کسب و کار خود نیز از تجربه مدیران بزرگ استفاده کرده است.
نام تجاری خود را انتخاب و ثبت کنید
یک نام تجاری مناسب می تواند به خوبی کسب و کار شما و ابعاد آن را نشان دهد، پس در انتخاب آن نهایت دقت را به خرج دهید. هنگامی که درحال بررسی گزینه های مورد نظر برای نام تجاری هستید، تمام معنای احتمالی آن را در نظر بگیرید، سپس نام مورد نظر خود را انتخاب کنید. بعد از آن که بهترین نام را انتخاب کردید باید بررسی کنید که آیا در حال حاضر کسب و کاری با این نام وجود دارد یا خیر. و اگر وجود نداشت نام انتخاب شده را ثبت کنید.
تیم خود را آماده کنید
اگر می خواهید کارمندانی استخدام کنید، اکنون زمان شروع این کار است. ابتدا هر موقعیت و مسئولیت شغلی را به درستی طراحی و تعریف کنید. سپس با نهایت دقت افرادی لایق و متخصص را برای این کار انتخاب کنید.
کسب و کارتان را تبلیغ کنید
دیگر وقت آن رسیده که مشتری خود را جذب کنید. می توانید با نوشتن پیشنهادات فروش منحصربه فرد و ایجاد یک برنامه بازاریابی این کار را شروع کنید. سپس تا آن جایی که می توانید ایده های بازاریابی کسب و کارهای کوچک را بررسی کنید تا بتوانید به شیوه ای موثر کارتان را رشد دهید.
کارآفرینان
بزرگی مانند ماکان آریا پارسا چه تاثیری بر جامعه می گذارند
افراد
کارآفرین در یک جامعه می توانند باعث الهام و انگیزه بسیار زیاد برای انسان هایی
باشند که در ناامیدی زندگی می کنند. این الهام بخشی برای تمامی افراد بوده و می
تواند در زمینه های مختلف نیز موثر باشد.
زمانی
که افراد موفق را می بینید که از خانواده های فقیر و نه چندان ثروتمند به خوبی
توانسته اند فعل خواستن را صرف کنند و به هدف های خود برسند شما نیز به صورت
خودجوش به توانایی های خود پی برده و به فکر شکوفا کردن استعداد های خود می افتید.
هم
اکنون بالغ بر 400 نفر تحت مدیریت دکتر آریا پارسا مشغول به کار بوده و بدون شک
افراد زیادی از همین ها می توانند مانند ماکان آریا پارسا به بیرون بیایند.
سبک
زندگی ماکان آریا پارسا به عنوان کارآفرین موفق
دکتر
ماکان آریا پارسا با توجه به اینکه خود یک کارآفرین بسیار موفق می باشد اما معتقد
است که کارآفرینی به هیچ عنوان موروثی نمی باشد. باید توجه داشته باشید که وراثت و
شرایطی که در آن بزرگ می شویم نیز میتواند نقشی داشته باشد. تاثیرات بزرگ در نوع
آموزش ها و شیوه نگرش افراد به پیرامون به خود فرد بستگی داشته و باعث موفقیت می
شود.
خصوصیات
شخصیتی و کاری یک فرد کارآفرین به هیچ عنوان ژنتیکی نمی باشد. بیشتر این ویژگی ها
اکتسابی می باشند. در این افراد تمایل به هدف و عملگرایی علمی بسیار بالا و با
اهمیت می باشد. تنها نمی توان با خواستن برای کارآفرین شدن به موفقیت رسید.
مسئولیت پذیری و برنامه ریزی نیز بسیار با اهمیت می باشند.
میزان
تحمل شما در برابر سختی ها و کنترل سطح
استرس در افراد کارآفرین بسیار بالاتر از دیگر افراد می باشد. با یکبار
تجربه شکست هرگز تسلیم نشده و سر خم نمی کنند.
دکتر
ماکان آریا پارسا همیشه تلاش کرده است تا انعطاف پذیری را در کسب و کار و زندگی
روزمره اش به خوبی پیاده کند. کارآفرینانی که در برابر انواع تغییرات انعطاف پذیر
نیستند نمی توانند در مسیر خود موفق شوند و محکوم به شکست می باشند.
به
عنوان مثال افرادی که بعد از همه گیری کرونا نتوانستند در کسب و کار خود تغییر
ایجاد کنند مجبور شدند تا کسب و کار خود را متوقف کنند.
حتی
برخی از شرکت ها و سازمان های بزرگ نیز مانند نوکیا که در همسو شدن با تغییرات
مختلف ناکام بودند به سرعت از رقابت با
دیگر شرکت ها کنار گذاشته شدند.