روزنامه جهان صنعت
1396/01/23
معاون میراث فرهنگی مطرح کرد؛
معاون میراث فرهنگی تاکید کرد: مالکیت سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بر کاخموزههای سعدآباد و نیاوران قانونی است.محمدحسن طالبیان، معاون میراثفرهنگی کشور در اینباره گفت: کاخموزههای سعدآباد و نیاوران در دوران پهلوی به وزارت دربار تعلق داشته و با هزینه بیتالمال احداث شده است، بنابراین جزو اموال خاندان پهلوی بهحساب نمیآید و جزو بیتالمال است و به استناد فرمان حضرت امام خمینی (ره) مورخ 13 اسفندماه 57، مالکیت این دو کاخ بر عهده دولت است.
او ادامه داد: براساس ماده یک لایحه قانونی مصوب شورای انقلاب به تاریخ 23 فروردینماه سال 59، کلیه کاخها ازجمله نیاوران و سعدآباد با محوطه و تاسیسات آنها برای ایجاد موزه در اختیار وزارت فرهنگ و آموزش عالی وقت قرار گرفت. ضمن اینکه براساس ماده دو همین لایحه تمام اشیای عتیقه برای حفظ و نگهداری در موزهها تحویل وزارت فرهنگ و آموزش عالی (سازمان میراثفرهنگی) میشود و از سال ۱۳۵۹ تاکنون تمامی مجموعه موزههای موصوف در حال ارائه خدمات به عموم است.
طالبیان اضافه کرد: براساس بند ۵ مصوبه هیات وزیران مورخ 2 آذرماه 60 متضمن قانون تشکیل سازمان میراثفرهنگی، کاخهای نیاوران و سعدآباد یکی از واحدهای تابعه این سازمان است.
معاون میراث فرهنگی تاکید کرد: آنچه مهم است این است که سعدآباد و نیاوران یک لایه از تاریخ معاصر تهران است و حفاظت، نگهداری، مرمت و معرفی این لایه از تاریخ بر عهده سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بهعنوان سازمان تخصصی در این حوزه نهاده شده است.
او معماری دو کاخموزه سعدآباد و نیاوران را بخش تفکیکناپذیری از هویت تهران قدیم و جدید دانست و گفت: مجموعه منحصربهفردی از معماری تاریخی و معماری معاصر در تهران وجود دارد که بخش مهمی از این مجموعه شامل معماری منحصربهفرد در نیاوران و سعدآباد است که آثار هنرمندان و معماران برتر و صاحبنام است و اگر قرار باشد در آینده پروندهای بهمنظور ثبتجهانی معماری معاصر تهران تهیه شود آثار معماری سعدآباد و نیاوران از اهمیت ویژهای برخوردار هستند.
طالبیان بیان کرد: سازمان میراثفرهنگی به لحاظ قانونی خود را ملزم به حفاظت و صیانت از این دو اثر تاریخی میداند و با توجه به ظرفیت فرهنگی این دو کاخموزه و همچنین با توجه به اینکه سعدآباد و نیاوران دو پهنه سبز تهران محسوب میشوند و باید حفاظت و نگهداری از این دو مجموعه در اختیار دستگاه تخصصی متولی امور میراثفرهنگی و تاریخی، یعنی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری واگذار شود. به گزارش ایسنا او یادآور شد: در تمام دنیا مدیریت کاخموزهها بر عهده سازمانهای تخصصی است، ضمن اینکه تجربه نشان میدهد هر فضای فرهنگی که از نظر مالکیت بلاتکلیف مانده ضرر دیده است که بهعنوان مثال میتوان به کاخ مروارید و باغ رامسر اشاره کرد.
معاون میراث فرهنگی کشور گفت: برخلاف برخی از نهادها، نگاه سازمان میراثفرهنگی به مجموعه موزهها و کاخموزهها نه تنها نگاه اقتصادی نیست، بلکه یک نگاه فرهنگی است که در حقیقت منافع ملی را دربرمیگیرد و مطمئنم که بنیاد مستضعفان در این موضوع پراهمیت، منافع ملی را مد نظر قرار میدهد.
طالبیان بیان کرد: علاوه بر این نباید فراموش کنیم این دو کاخموزه بهعنوان میراث تاریخی و ملی ایران متعلق به تمام ایرانیان است بنابراین سازمان میراثفرهنگی بهعنوان متولی اصلی حفظ و حراست از آثار تاریخی کشور خود را ملزم به حراست ویژه از این دو اثر ملی کشور میداند و برای حفظ این مجموعههای بسیار مهم تمام تلاش حقوقی و اجرایی خود را به کار خواهد بست.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
وارداتی باید متوقف شود که کارخانه داخلی و تولید را تعطیل میکند
پرداخت سپرده های بالای ۵۰۰ میلیون تومان
آنکه میخواست یکشبه مشکلات را حلکند روحانی نبود
زمان ثبتنام جدید سهام عدالت
فشار به مسکو برای عدم حمایت از اسد
بررسی سیاستهای دولت در حوزه مسکن درسال 95؛
معاون میراث فرهنگی مطرح کرد؛
عضو انجمن روانشناسی ایران:
روز ملی ثبتنام انتخابات!
دست و دلبازی در پرداخت تسهیلات
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت تهران تاکید کرد؛
رییس اتحادیه پوشاک در مورد واردات اجناس قاچاق هشدار داد؛
تخصص، حلقه گمشده مدیریت شهری
سودای ریاستجمهوری در سر شهروندان عادی در روز نخست نام نویسی؛
هفته چهارم لیگ قهرمانان آسیا؛
شایستگان بالقوه ریاستجمهوری؟
پوپولیستها در کمین انتخابات ایران