روزنامه همدلی
1397/07/08
وزیرراه و شهرسازی: تردید در الحاق به FATF سبب تاثیر منفی در بازار شده است
ایرنا| وزیرراه و شهرسازی، «تردید در الحاق به اف.ای.تی.اف FATF)، شک در باقی ماندن در برجام و رفتار حاکمیت» را سه عامل تاثیرگذار منفی بر بازار دانست و گفت: اکنون ایجاد ثبات اقتصادی در این شرایط مهمتراز پولپاشی است.عباس آخوندی روز گذشته(شنبه) در هجدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران افزود: بحث الحاق ایران به اف.ای.تی.اف از سال 1387 مطرح و در سال 1390 دبیر شورای عالی امنیت ملی در نامهای پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی را ضروری اعلام کرد. این مساله در حالی طی 10 سال گذشته در حوزه اقتصاد کلان ایران حل و فصل نشده و باقیمانده که یکی از مهمترین عوامل عدم قطعیت ثبات اقتصادی در کشور است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با توافق هستهای و برجام یک فضای مثبت در اقتصاد ایران بهوجود آمد اما مبهم ماندن موضوع اف.ای.تی.اف و تسهیل نشدن امور بانکی، ما را با مشکلات بزرگی مواجه کرده است.
آخوندی گفت: با توافق هستهای و برجام، در سال 1395 وزیر امور اقتصادی و دارایی وقت (علی طیبنیا) از اف.ای.تی.اف خواست ایران از فهرست سیاه خارج شود که سبب شد فضای مثبتی در اقتصاد ایجاد شود.اما پس از خروج آمریکا از برجام، همه انتظارات مثبت در اقتصاد به انتظارات منفی بدل شد و به تدریج ریشههای عدم قطعیت در اقتصاد را بهوجود آورد.
آخوندی گفت: متاسفانه این سه مورد باعث شد که قطعیت ثبات در بازار به حس منفی برگردد و تا زمانی که این مساله در بازار حل نشود مشکلات باقی خواهد ماند.
وی اظهار داشت: با خروج آمریکا، عدم قطعیت در بازار به تدریج خود را نشان داد اما پس از پنج ماه، در مجمع عمومی سازمان ملل با وجود تلاشها علیه ایران، نمایندگان انگلیس، فرانسه، روسیه و چین در برابر رئیس جمهوری آمریکا ایستادند و از ایران و برجام حمایت کردند.
وزیرراه و شهرسازی گفت: «ما باید از این ظرفیت بزرگ به نفع مردم ایران استفاده کنیم و با حل و فصل عوامل مهم عدم ثبات اقتصادی، بتوانیم شرایط اقتصادی مناسبی فراهم آوریم.»
آخوندی، این بیثباتی بازار را معلول عدم قطعیت در بازار دانست و تاکید کرد: «باید ریشه آن را از بین ببریم در حالی که عدهای معتقدند این عدم قطعیت ناشی از توطئههای آمریکا و اسرائیل علیه ایران است که سبب شده شاهد بحران کلان در اقتصاد ایران باشیم.»
*تصویب FATF موضوع کف خیابانی نیست
در همین حال، یک فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه نباید با نگاه جناحی به مخالفت و یا موافقت با لایحه FATF پرداخت میگوید که اگر قانون مبارزه با پولشویی اعمال شود، بسیاری از مفاسد اقتصادی و زمینههای آن شناسایی و همچنین فضای امنی برای فعالیت سرمایهگذاران خارجی، فراهم میشود.
ابوالقاسم رئوفیان، فعال سیاسی اصولگرا درباره مخالفتها با لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی و مبارزه با پولشویی، به ایرناپلاس میگوید که ما نباید مطابق تقسیمبندی اصولگرایی و اصلاحطلبی با قوانین مبارزه با پولشویی دولت برخورد کنیم و صاحبنظران و دلسوزان مسائل اقتصادی ما، باید با نگاه کارشناسی به این مسائل توجه کنند، نه آن که در مجامع عمومی و نماز جمعه عدهای به مخالفت با آن بپردازند.
رئوفیان همچنین با تاکید بر اینکه «نباید درباره مسائل اقتصادی، مالی و مفاسد اقتصادی نگاه جناحی داشته باشیم»، میافزاید: این مسائل، تخصصی هستند و بحث کف خیابانی نیست. سال 68 قانون مبارزه با پولشویی در کمیسیون اقتصادی مجلس موردبحث قرار گرفته و تصویب شده است، اما حالا یعنی سال 97 کجا و سال 68 کجا؟ حالا به نظر میرسد که ارادهای برای مبارزه با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم بهوجود آمده است.
این فعال سیاسی اصولگرا همچنین ادامه میدهد: ما مسائل اقتصادی را باید ریشهیابی کنیم. یکی از مشکلات ما این است که قانون مبارزه با پولشویی اعمال نمیشود یا بهصورت جامع تدوین نشده است. به نظر من بسیاری از مشکلات فعلی ما زائده همین موضوع است. لذا با اعمال این قانون، بسیاری از مفاسد اقتصادی شناخته میشوند و از زمینههای پیدایش مفاسد اقتصادی جلوگیری به عمل میآید و همچنین سرمایهگذاران به کشور ما روی میآورند؛ یعنی فضای امنی را برای فعالیت اقتصادی سرمایهگذار خارجی فراهم میکند.
رئوفیان با تاکید بر اینکه «افایتیاف موضوعی نیست که در خیابان درباره آن بحث شود»، بیان میکند: من معتقد هستم که این موضوع را باید در محافل اقتصادی و کارشناسی موردبحث قرار داد و نه در خیابانها. البته نزدیک 29 کشور و چند نهاد بینالمللی ازجمله اتحادیه اروپا نیز عضو افایتیاف هستند. بهعبارت دیگر یک اجتماع جهانی قصد بررسی و تدوین قانونی جامع برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را دارد.
او همچنین میافزاید: البته باید این موضوع را در نظر گرفت که درحال حاضر بسیاری از کشورهای عضو افایتیاف باوجود آنکه به مابقی دولتها برای مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم توصیه میکنند و میگویند که تروریسم نباید جان بگیرد، خودشان در تشویق تروریسم نقش دارند. لذا بهنظرم بهترین سیاست این است که ما این موضوع را بدون نگاه سیاسی و جناحی و با مطالعه بررسی کنیم.
رئوفیان در پاسخ به این پرسش که دلایل مخالفت با تصویب این لوایح و پیوستن به افایتیاف چیست؟ میگوید: من نمیخواهم همه را با یک چوب بزنم، اما معتقدم برخی نگاه جناحی و سیاسی به این موضوع دارند. هرکدام از دو جناح اگر سیاسی به این مسئله نگاه میکنند، خدمتی به مردم و نظام نمیکنند.
او در ادامه تصریح میکند: آمریکا عضو افایتیاف است، اما ما نباید بهخاطر حضور آمریکا، صورتمسئله را پاک کنیم. برخی میگویند عضویت در افایتیاف برای جلب رضایت غربیهاست، اما این چه حرفی است؟ این موضوع زمانی اتفاق میافتد که عضویت ما در افایتیاف بیاثر و خنثی باشد. اما مگر ما ادعای مبارزه با پولشویی را نداریم؟ مگر ما معتقد نیستیم که بیشترین آسیب از طریق پولشویی به نظام ما وارد شده است؟ مگر ما بیشترین آسیب را از طریق تامین مالی تروریسم و از طرف برخی حکومتها و دولتها نخوردیم؟ همین حادثه اخیر اهواز مگر همین نبود؟
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
به بهانه زادروز افشین مقدم، خواننده ایرانی و سالمرگ جیمز دین، بازیگر آمریکایی میلادِ حنجره، مرگِ چهره
چرا شایعه استیضاح رئیس جمهوری بلافاصله پس از سخنان موفقیتآمیز او در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح میشود؟
معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران خبر داد: طراحی «اطلس جامع گردشگری و میراث فرهنگی» پایتخت
کمیته قضایی سنا کاوانا را به شرط تعویق جلسه رای نهایی در صحن تایید کرد فرصت یکهفتهای افبیآی
ما اینگونه بار آمدهایم
پوراندخت مهیمن از چرایی اقبال مخاطبان به سریال های قدیمی با «همدلی» صحبت کرد؛ بازیگران همان بازیگرانند ، فیلمنامه خوب کم داریم
تحلیل کارشناسان از تلاش بانک مرکزی برای کنترل قیمت و جبران کمبود ارز در بازار ارز را در پستوی خانه پنهان نکنید
«همدلی» از موج جدید مهاجرتهای داخلی و خارجی شهروندان گزارش میدهد رویای ناتمام مهاجرت
علیاکبر نیکواقبال پیوند کرامت انسانی با تحقق ثبات قیمتها
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: عربستان سعودی با نام و نشان ترین حامی تروریسم در جهان
وزیرراه و شهرسازی: تردید در الحاق به FATF سبب تاثیر منفی در بازار شده است