يك هفته فرصت براي جبران نيم قرن خسارت

ورزشگاه آزادي به تدريج آماده برگزاري ديدار فينال ليگ قهرمانان آسيا مي‌شود. جايي كه پرسپوليس قرار است در ديدار برگشت برابر كاشيما آنتلرز ژاپن به ميدان برود. به احتمال فراوان اين بهترين فرصت براي ورزشگاه پير آزادي است تا با كمبودها وداع كند و دوباره ساخته شود. ورزشگاهي كه سال‌هاست با مشكلاتي از قبيل چكه كردن شيرآلات، سرويس بهداشتي نامناسب، سكوها، اتاق كنفرانس خبري و ميكسدزون غيراستاندارد مواجه است. در روزهاي گذشته كمبودهاي ورزشگاه آزادي بيش از پيش به چشم آمد و حتي گمانه‌زني‌هايي درباره احتمال برگزاري ديدار برگشت فينال مطرح شد، گمانه‌زني‌هايي كه خيلي زود تكذيب و اعلام شد ورزشگاه آزادي ميزبان اين ديدار خواهد بود. به هر ترتيب آنچه قطعي به نظر مي‌رسد اينكه ورزشگاه آزادي اين روزها بيش از پيش نيازمند همكاري مسئولان است تا در روزهاي سخت پيش رو، كمبودهاي خود را رفع كند. اما ورزشگاه آزادي چه نيازهايي دارد؟
چه تغييراتي نياز است؟
با توجه به لزوم فراهم کردن مرکز رسانه‌ای برای خبرنگاران، پس از سال‌ها این بخش از ورزشگاه آزادی به روی خبرنگاران باز خواهد شد. مرکز رسانه‌ای ورزشگاه آزادی در طبقه دوم ورزشگاه واقع شده است که در این سال‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گرفت. با توجه به تغییراتی که قرار است صورت بگیرد، سالن کنفرانس فعلی ورزشگاه آزادی که در تونل ورزشگاه واقع شده به اتاق کار AFC تبدیل می‌شود. از همین‌رو سالن کنفرانس ورزشگاه آزادی نیز به مرکز رسانه‌ای منتقل خواهد شد. همچنین تاکنون حضور 50 خبرنگار خارجی از کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی در تهران برای پوشش خبری بازی فینال قطعی شده است که بیشتر آن‌ها خبرنگاران ژاپنی هستند. با توجه به این موضوع جایگاه خبرنگاران فعلی ورزشگاه آزادی پاسخگوی این تعداد خبرنگار نخواهد بود که از همین‌رو احتمال افزایش جایگاه خبرنگاران نیز وجود دارد.
چه اقداماتي انجام شده است؟


فرهاد نيكوخصال، رييس مجموعه آزادي درباره نواقص اين ورزشگاه كه نياز به برطرف شدن دارد، گفت: «۶۷ ایراد از سوی نماینده AFC و همچنین فدراسیون فوتبال اعلام شده بود که برخی از آن‌ها مربوط به زیرساخت‌ها و گیت‌ها و برخی دیگر ایرادات جزیی بود که البته بعضی از ایرادات مرتفع شده و برخی دیگر در حال مرتفع شدن است.چون نمایندگان AFC، ۱۴ آبان‌ برای کنترل و نظارت ورزشگاه آزادی به ایران می‌آیند ما تا ۱۵ آبان‌ماه باید ایرادات را مرتفع کنیم. البته سعی داریم هم‌زمان با بازدید نمایندگان AFC کل ایرادات را مرتفع کنیم و شرایط خوبی را برای میزبانی این رقابت‌ها فراهم کنیم. به هر صورت ما برای برگزاری فینال آماده هستیم و برنامه‌ریزی خوبی در این زمینه صورت گرفته است».
مدیر ورزشگاه آزادی افزود: «البته در بین ایرادات وارده شده برخی ایرادات از جمله تونل ورزشکاران در دستور کار AFC نبود که ما سعی کردیم این بخش را نیز بهسازی کنیم. البته ما خود قبل از این که نمایندگان AFC بخواهند ایرادات ورزشگاه آزادی را به ما گوشزد کنند، سعی داشتیم در فرصت زمانی مناسب ایرادات را مرتفع کنیم اما با محدودیت زمانی که نمایندگان AFC برای این منظور مشخص کردند، مجبور شدیم این کار را به صورت فشرده و در مدت زمان کوتاه انجام دهیم». نیکوخصال هم‌چنین درباره‌ بلیت‌فروشی بازی فینال اظهارکرد: «بلیت‌فروشی به صورت الکترونیکی و صد درصد ظرفیت ورزشگاه آزادی انجام خواهد شد و هیچ بلیتی در روز مسابقه به فروش نخواهد رسید. همچنین شماره‌گذاری صندلی‌ها، فرم و مدل آن نیز نهایی شده و از یکشنبه ۶ آبان‌ماه شماره‌گذاری صندلی‌ها، ردیف و تونل‌ها شروع شده است». مدیر ورزشگاه آزادی همچنین در خصوص وضعیت گیت‌های ورزشگاه آزادی خاطر نشان کرد: «با مسئولین ذیربط جلسه‌ای در این زمینه خواهیم داشت که گیت‌ها در کدام قسمت از ورزشگاه آزادی نصب و فیبرنوری برای گیت‌ها تعبیه شود. بايد محل دقیق استقرار گیت‌ها در ورزشگاه آزادی مشخص شود. همچنین با توجه به این‌که در ورزشگاه آزادی هشت تونل وجود دارد باید به این نتیجه برسیم که گیت‌ها با فاصله کمی از تونل‌ها نصب شوند و یا در فاصله ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر از درب غربی و شرقی. به هر صورت امروز شماه‌گذاری صندلی‌ها، نصب گیت‌ها و محل آن در هر دو درب غربی و شرقی مشخص خواهد شد». وی ادامه داد: «با توجه به این‌که ۸۴ گیت در ورزشگاه آزادی نصب می‌شود محل استقرار گیت‌ها در هر دو درب شرقی و غربی ورزشگاه آزادی تعیین خواهد شد و اين نيازمند آن است كه یگان ویژه محل نصب گیت‌ها را تعیین کند. بنابراین با نصب گیت‌ها دیگر امکان این‌که کسی بخواهد بدون بلیت وارد ورزشگاه شود، وجود ندارد. همچنین با نصب گیت‌ها کنترل ۱۰۰ درصد انجام خواهد شد و افسران امنیتی و نمایندگان AFC کنترل دقیقی در این زمینه خواهند داشت. چون AFC میزبان برگزاری لیگ قهرمانان آسیاست، نظارت کاملی برای این دیدار خواهد داشت و مسئولیت فنی این دیدار بر عهده‌ AFC است و ما تنها به عنوان پشتیبان و هماهنگ‌کننده کارها را پیگیری خواهیم کرد. به هر صورت هیچ مشکلی برای برگزاری فینال در ورزشگاه وجود ندارد و تلاش براین است تا بتوانیم فینال را در شرایط آرام و بدون تنش در برابر نمایندگان AFC برگزار کنیم». روز گذشته نيز كريمي، مديرعامل شركت توسعه و تجهيز به همراه مسئول حراست وزارت ورزش از ورزشگاه آزادي بازديد كرد تا در جريان آخرين امور قرار بگيرد. براساس آنچه در سايت رسمي شركت توسعه و تجهيز منتشر شده، فروش الکترونیکی بلیت، ساخت، نصب و راه اندازی گیت های مربوطه، بازسازی و شماره گذاری بخشی از صندلی‌ها، بازسازی رختکن داوران، جایگاه خبرنگاران، آسفالت تونل ورزشکاران، نصب چمن مصنوعی پشت دروازه ها، ترمیم بخشی از صندلی های vip ، آماده سازی جایگاه cip برای مقامات، اصلاحات میکسدزون جدید برای خبرنگاران و اقدامات حفاظتی و امنیتی در طبقه دوم تماشاگران از جمله اقداماتي است كه در اولويت شركت توسعه و تجهيز قرار گرفته است.
مشكلي نداريم
«حدود يك هفته» اين تنها فرصتي است كه مسئولان ورزشگاه آزادي در اختيار دارند تا تمام استانداردهايي را كه در چهار دهه گذشته براي به روز شدن ورزشگاه كهنه شهر تهران انجام نداده‌اند، را اجرايي كنند. رهگذر، مسئول پیگیری‌ های ویژه مدیرعامل و سرپرست روابط عمومی شرکت در اين باره به «قانون» گفت: «آنچه مي‌توانم به صورت قطعي بگويم اينكه هيچ مشكلي براي آماده سازي ورزشگاه وجود ندارد و ما تا زمان مقرر تمام نيازهاي لازم را براي برگزاري ديدار فينال انجام خواهيم داد». براساس شنيده‌هاي «قانون»، تغييراتي از قبيل جدا شدن مسير عبور بازيكنان از خبرنگاران و داوران، بهسازي تونل‌ ورود بازيكنان، نور زمين و سيستم صوتي از جمله مشكلات اساسي است كه AFC به آن اشاره كرده و خواستار رفع آن شده است.