حذف بازرسی تخصصی مصالح در فرآیند بازسازی کرمانشاه‌

گروه مسکن- در شرایطی که به تازگی خبر تولید بتن «زیرپله‌ای» از وضعیت فاجعه‌بار نظارت بر تولید بتن در کشور پرده برداشت رییس مرکز تحقیقات بتن گفته است برای نظارت بر تولید بتن خانه‌های بازسازی شده در کرمانشاه از همکاری نهاد تخصصی جلوگیری شد. رییس مرکز تحقیقات بتن گفت: حاضر شدیم بعد از زلزله کرمانشاه بازرسی ساخت‌و‌سازهای جدید را انجام دهیم اما به ما گفتند نمی‌خواهیم شما اینجا باشید. مصطفی احمدوند در حاشیه کنفرانس ملی بتن، آب و زلزله اظهار کرد: ماه قبل 105 زلزله در ایران به وقوع پیوست که در سه استان کرمان، کرمانشاه و یزد شاهد بیشترین تعداد زلزله بودیم. با این حال بررسی‌های ما نشان می‌دهد سازه‌هایی که بعد از زلزله در این استان‌ها تولید می‌شود با استاندارد مطابقت ندارد.
وی با بیان اینکه فرمول‌ها، روش‌های تولید و آیین‌نامه‌ها موجود است افزود: این موارد استفاده می‌شود ولی باید ببینیم توسط چه کسی اجرا می‌شود. بنیاد مسکن به ما گفته وارد این مناطق نشویم. ما گفتیم حاضریم بازرسی را رایگان انجام دهیم ولی نمی‌خواهند ما آنجا باشیم.
رییس مرکز تحقیقات بتن خاطرنشان کرد: بعد از زلزله بم ما کارمان را در آن منطقه آغاز کردیم و همه می‌دانند که این حضور به ارتقای کیفیت ساخت‌و‌سازها در آنجا منجر شد.
احمدوند یکی از دلایل تخریب سازه‌ها در زلزله کرمانشاه را کیفیت پایین شن و ماسه عنوان کرد و گفت: طبیعتا بتن استاندارد در مقابل زلزله مقاوم‌تر است اما باید نسبت آب و بتن به یک اندازه دیده شود که اگر این تناسب به هم بخورد سازه کیفیت خود را از دست می‌دهد.


وی با بیان این خبر که موسسه استاندارد در نظر دارد شنبه آینده ویرایش جدیدی از استاندارد بتن را رونمایی کند، گفت: چک‌لیست، انتقال بتن به کارگاه و بازرسی سه مولفه بسیار مهم در کیفیت بتن است اما ظاهرا قصد دارند در ویرایش جدید این موارد را‌ بردارند و یک چیز جدید ارائه کنند که قطعا این اقدام نمی‌تواند اقدام مناسبی باشد. همین حالا ساختمانی که دارند برای انجمن بتن ایران می‌سازند مشکلات زیادی از نظر طراحی متریال و مقاومت سازه دارد.
در بخش دیگری از این همایش غلامرضا کاتب نماینده گرمسار و آرادان گفت: در سال‌های 90 و 91 که بحث مسکن مهر مطرح بود بیشترین مقدار بتن در کشور مصرف شد که به افزایش تحقیقات و کارآمدی بتن در ساختمان‌ها انجامید. البته با وضعیت مطلوب فاصله داریم که باید تلاش کنیم به ارتقای علمی در این زمینه برسیم.
وی با بیان اینکه اوایل انقلاب در تولید سیمان با چالش جدی مواجه بودیم، خاطرنشان کرد: امروز به راحتی می‌توانیم سیمان صادر کنیم و ذخایر خوبی هم در این کشور داریم.
همچنین محمد حاج‌رسولی‌ها، مدیرکل شرکت مدیریت منابع آب ایران در این نشست اظهار کرد: در حال حاضر 172 سد مخزنی در کشور داریم که 40 سد بتنی 23 درصد تعداد سدهای کشور را شامل می‌شود اما بیش از 44 درصد آب در سدهای بتنی ذخیره شده که نشان می‌دهد سازه‌های بتنی تملک آب بیشتری به ما می‌دهد.
جواد برنجیان رییس انجمن بین‌المللی بتن نیز اظهار کرد: در این همایش حدود 200 تیم دانشگاهی از 64 دانشگاه شرکت کرده‌اند که نشان می‌دهد استقبال از این کنفرانس طی 21 دوره برگزاری آن افزایش چشمگیری داشته است.
هومان لیاقتی رییس پردیس فنی مهندسی دانشگاه شهید عباس‌پور نیز اظهار کرد: این دانشگاه مکانی است که تحقیقات کاربردی مرتبط با صنعت آب و برق، عمران، محیط‌زیست و انرژی را انجام داده و در منطقه خاورمیانه استثنایی بوده است. وی با اشاره به این موضوع که محیط زیست همیشه از مخاطرات طبیعی در آسیب بوده است، گفت: بتن پدیده‌ای است که می‌تواند از لحاظ مهندسی کمک کند تا این مخاطرات به حداقل برسد.
وی همچنین با اشاره به حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات این ضایعه را تاسف‌بار خواند و گفت: حوادثی از این دست نشان می‌دهد که تا چه اندازه باید نسبت به اجرای قانون و استاندارد در زمینه‌های شهرسازی جدیت داشته باشیم.
فاصله کیفیت بتن با استانداردهای دنیا
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه در زمان شروع پروژه مسکن مهر مصرف بتن در کشور افزایش یافت، گفت: از سال 91 به این طرف ارتقای کیفیت بتن در ایران خوشبختانه رو به افزایش است.
غلامرضا کاتب در کنفرانس ملی بتن، آب، زلزله با بیان اینکه کیفیت بتن از سال 91 به این طرف ارتقا یافته است، ‌گفت: زمانی که پروژه مسکن مهر در کشور آغاز شد، مصرف بتن در کشور افزایش یافت، بنابر‌این معتقد هستیم‌ اگر‌چه کیفیت بتن در حال افزایش است اما هنوز با ایده مطلوب فاصله زیادی داریم. کاتب افزود: انجمن بتن می‌تواند تحول بزرگی در ارتقاء کیفیت تولید بتن در کشور ایجاد کند. بنابراین وجود سایر پروژه‌های راهسازی یک ظرفیت ایده‌آل برای بالا بردن ارتقای کیفیت بتن در کشور است که باید از این ظرفیت نهایت بهره‌ و استفاده برده شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه زمانی که قائم‌مقام دانشگاه پیام‌نور بود راه نجات کشور و صنعت بتن و سایر بخش‌های عمرانی را خروج دانشگاه‌ها از رقابت می‌دانست، گفت:‌ برای بالا بردن کیفیت علمی دانشگاه‌ها نیاز است دانشگاه‌ها از رقابت کلی خارج شوند. پس اگر از این ظرفیت استفاده شود، می‌توانیم به ارتقای کیفیت بتن دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه تولید سیمان 170 سال سابقه در ایران دارد گفت: تولید سیمان بیشترین نقش در کیفیت بتن را دارد و از آنجا که در کشور سالانه 70 میلیون تن سیمان تولید می‌شود، نشان می‌دهد ایران دیگر با آن چالش اوایل انقلاب که ناشی از کمبود تولید سیمان بود، مواجه نیست.
وی با اشاره به اینکه سازه‌های بتنی اگر استانداردهای لازم را داشته باشند، می‌توانند کیفیت بالا و عمر بالای آن سازه را تضمین کنند، ‌گفت: ساختمان پلاسکو اگر بتنی بود، شک نکنید‌ میزان خسارت پایین‌تر بود. اگر بتوانیم این ظرفیت را جایگزین کنیم و کیفیت را بالا ببریم قدم‌های مثبتی برای حفظ سرمایه کشور برداشته‌ایم. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید اقدامات تحقیقاتی، ‌علمی و پژوهشی در دانشگاه‌ها افزایش یابد و نمایندگان مجلس نیز در پیاده شدن استانداردها نظارت کافی را داشته باشند، گفت: بهترین راه برای ارتقای کیفیت، نظارت بر اجرای قانون است، پس سازمان استاندارد وظیفه دارد به خاطر حفظ سرمایه‌ها کیفیت تولید بتن را روز‌به‌روز افزایش دهد‌ تا هیچ وقت شاهد نشتی در ساخت هیچ سدی نباشیم.
سایر اخبار این روزنامه
مراسم تشییع و اقامه نماز بر پیکر آیت‌الله‌ هاشمی‌شاهرودی گفت‌وگوهای ایران و طالبان ادامه خواهد یافت رشد اقتصادی ۶ ماهه امسال 4/0 درصد شد حذف بازرسی تخصصی مصالح در فرآیند بازسازی کرمانشاه‌ زنگنه: اتوبوس دانشجویان فاقد معاینه فنی بوده است بررسی وضعیت کودک‌همسری در سیستان و بلوچستان لیست 23 نفره تیم ملی فوتبال از سوی کی‌روش اعلام شد جلوی گرانی ‌را گرفتیم! استیضاح ترامپ رییس اتحادیه فروشندگان چرم در گفت‌وگو با «جهان صنعت» تشریح کرد؛ مجلس اجازه ندهد حیثیتش مساله‌دار شود افزایش 61 درصدی بودجه وزارت صمت می‌تواند ناجی صنایع باشد؟ ضرورت تشکیل تحلیل رسانه‌ها از‌ اقتصاد‌ جهان در 2019 شورش جلیقه‌زردها، دردسری بالقوه برای اتحادیه اروپا تعویق انتخابات افغانستان روسیه موشک فراصوت جدید خود را آزمایش کرد کابوس این 2 سال خطرناک پیام مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله العظمی صافی‌گلپایگانی دامت برکاته به مناسبت ارتحال آیت‌الله حاج سیدمحمود هاشمی‌شاهرودی (ره) پیام مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله العظمی صافی‌گلپایگانی دامت برکاته به مناسبت ارتحال آیت‌الله حاج سیدمحمود هاشمی‌شاهرودی (ره)