روزنامه جهان صنعت
1397/10/06
مجلس اجازه ندهد حیثیتش مسالهدار شود
گروه سیاسی- جلسه هیات دولت دیروز به مساله بودجه اختصاص یافت و با توجه به اینکه رییسجمهور تاکید کرد که شفافیت باید وجود داشته باشد، قرار بر این شد که وزرا و روسای سازمانها بیشتر با مردم صحبت کنند و ابعاد مختلف بودجه که محور اصلیاش معیشت مردم، اشتغال و تولید است اطلاع داده شود. اما به دنبال دستور رییسجمهور برای تشکیل کمیتهای به منظور بررسی مشکلات نمایندگان اصفهان جمعی از نمایندگان مجلس در جلسه روز سهشنبه و زمانی که روحانی در حال ارائه دفاعیات خود از لایحه بودجه 98 بود دست به اعتراض زدند. این نمایندگان راجع به این موضوع اعتراض داشتند که چطور آقای رییسجمهور بر اثر فشار استعفای برخی نمایندگان دستوری را برای بررسی صادر میکند که اگر این دستور اجرا شود باعث صدمه به چندین استان و کشور خواهد شد. اما این موضوع امروز نیز به حاشیه هیات دولت کشیده شد. معاون پارلمانی روحانی و رییس دفترش نسبت به توهینهای نمایندگان واکنش نشان دادند و از بهارستاننشینها خواستند شان مجلس را حفظ کنند. واعظی تاکید کرد: نباید اجازه دهیم برخی از اقداماتی که بعضی افراد انجام میدهند جایگاه این دستگاه عظیم را کاهش دهد. اینکه چند نفر از نمایندگان در یک امر بسیار مهمی که تقدیم لایحه بودجه سال 98 است و تقریبا میخواهد تکلیف دولت و کشور را برای یک سال مشخص کند، به دلیل مشکل آب، در کار مجلس و دولت اختلال به وجود آورند.قیمت اجناس باید مدیریت شود
حسن روحانی در جلسه هیات دولت با اشاره به اینکه با وجود شرایط سخت فشار و تحریم خارجی، توانستیم بودجه را در زمان معین بررسی و آماده و تقدیم به مجلس شورای اسلامی کنیم، اظهار داشت: حتی چند روز قبل از ۱۵ آذر که زمان معین برای ارائه لایحه بودجه بود، دولت آن را آماده کرده بود. در همان ایام، نکاتی نیز مورد نظر مقام معظم رهبری بود که آنها را هم در اسرع وقت مد نظر قرار داده و در لایحه اعمال کردیم.
روحانی با بیان اینکه لایحه بودجه در وهله اول بهبود معیشت و زندگی مردم را مورد توجه جدی قرار داده است، تصریح کرد: باید تلاش کنیم رنج مردم در فشار تحریم کاسته شود. البته تا زمانی که تحریم برقرار است، نمیتوان به طور صد درصد مشکلات آن را برطرف کرد، اما با اقدامات خود میتوانیم تبعات ناشی از فشار تحریم را کاهش دهیم و این کاری است که دولت با هماهنگی سایر قوا، فعالان اقتصادی و مردم میتواند انجام دهد. رییسجمهور اضافه کرد: باید تلاش کنیم قیمت اجناسی که در اختیار مردم قرار میگیرد، کاهش یابد و در حد لازم کنترل شود و در این راستا همه دستگاهها از جمله ستاد تنظیم بازار و سازمان تعزیرات فعالتر باشند و آییننامهها و چارچوبهایی که در دولت تصویب میشود این موارد مورد توجه قرار گیرد. روحانی خطاب به مردم خاطرنشان کرد: دولت تلاش خواهد کرد یارانهای را که در خدمات وجود دارد یا کاهش ندهد یا مقدار کاهش آن اندک باشد. دولت در بخش آب، برق، نفت، بنزین، گازوییل، خدمات آموزشی و بهداشتی، یارانههای بسیار بالایی پرداخت میکند و قصد ندارد آنها را حذف کند.
رییسجمهور افزود: ۹۰۰ هزار میلیارد تومان مبلغ یارانههاست و برای سال آینده برای کالاهای اساسی ۶۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت خواهیم کرد. البته باید در بلندمدت به گونهای مدیریت شود که یارانهها به صورت حسابشده و هدفمند پرداخت شود. روحانی لزوم تقویت دولت الکترونیک را مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: امروز در این حوزه ضعیف هستیم و اطلاعات دقیق در خصوص دهکهای پایین جامعه وجود ندارد. البته روی کاغذ تقسیمبندیهایی در این زمینه وجود دارد و مورد استفاده قرار میگیرد که آمار و ارقام آن نمیتواند دقیق باشد، لذا یکی از وظایف مهم وزارت رفاه توجه به این موضوع است. رییسجمهور ادامه داد: یارانه همیشه باید پرداخت شود، منتها باید این یارانهها، هدفمند، مشروط و موقت باشند. برای سال آینده شرایط بهداشت و درمان و تحول سلامت را ادامه میدهیم و حقوق کارکنان، شاغلان، مستمریبگیران و بازنشستگان را حدود ۲۰ درصد افزایش خواهیم داد.
روحانی وزرا و مسوولان را به ارائه گزارش شفاف از اقدامات و فعالیتهای خود به مردم توصیه و بیان کرد: وزرا باید اقداماتی را که قصد دارند در حوزههای مختلف مسوولیت خود در سال آینده انجام دهند، با شفافیت و وضوح و طی هفتههای آتی به مردم گزارش دهند. از جمله وزارت دفاع اعلام کرده در بسیاری از زمینهها میتواند مشکل خودروسازان را برطرف کند و کشورمان را بینیاز سازد. لازم است اینگونه موارد هم عملیاتی و به مردم گفته شود. رییسجمهور ادامه داد: مردم باید با دیدن اقدامات و خدماتی که در کشور انجام میشود، احساس امید به آینده و نشاط داشته باشند. روحانی با تاکید بر اینکه باید در سیاست خارجی گامهای مهمی برداشته شود، یادآور شد: در این راستا همه وزارتخانههایی که از ارتباط و تبادلات خارجی برخوردار هستند، باید وارد عرصه شوند و روابط خارجی را هر چه بیشتر گسترش دهند چرا که روابط خارجی غیر از سیاست خارجی است و در عرصه سیاست خارجی نیز وزارت امور خارجه سیاستگذاریهای لازم را انجام میدهد.
رییسجمهور افزود: در شرایط فعلی باید اولویت را برای برقراری روابط نزدیک و راهبردی با همسایگان قائل شویم و در این زمینه ظرفیتهای خوبی وجود دارد و اگر روابط صمیمی و گستردهای با کشورهای همسایه برقرار کنیم به راحتی میتوانیم از مشکلات عبور کنیم.
رییسجمهور با تسلیت رحلت آیتالله هاشمیشاهرودی اظهار داشت: ایشان از فقها و علمای نواندیش و از شاگردان نزدیک شهید آیتالله صدر بود که جزو علمای نوآور در تفکر اسلامی، مسائل فلسفی و اقتصادی بهشمار میرفت و از جمله مبارزین در برابر رژیم استبدادی صدام محسوب میشد که در نهایت جان خود را در این مسیر فدا کرد و برادران آیتالله شاهرودی نیز از یاران و دوستان شهید صدر بودند و چه بسا اگر آیتالله شاهرودی نیز از عراق خارج نمیشد برای ایشان هم خطر جانی وجود داشت. روحانی افزود: آیتالله شاهرودی تلاشهای فراوانی در حوزه علمیه قم و در حوزه فقه و اصول، تحقیقات بسیار ارزشمندی دارد و فهرست بسیار مهمی را در کتاب بسیار مهم جواهر نگاشته است به نحوی که مورد استفاده فقها، مدرسان و محققان قرار میگرفت. آیتالله شاهرودی در کارهای اجرایی و مدیریتی از جمله خبرگان رهبری، قوه قضائیه، مجمع تشخیص مصلحت نظام و هماهنگی بین قوای سهگانه تلاشهای فراوانی داشتند و ارتحال ایشان را به خانواده محترم، شاگردان، دوستداران و مردم ایران تسلیت میگویم.
مقصران حادثه دانشگاه آزاد باید مشخص شوند
رییسجمهور حادثه واژگونی اتوبوس در واحد مرکز علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی را بسیار دلخراش و متاثرکننده توصیف و تصریح کرد: کمتر تصور میشود که به خاطر اهمال و بیاحتیاطی در داخل دانشگاه جان جوانان دانشجو به خطر بیفتد. این حادثه را به همه خانواده عزیزان دانشجو تسلیت گفته و برای مصدومان شفای عاجل مسالت دارم. اینگونه مسائل از موضوعاتی است که حتما باید مورد رسیدگی قرار گیرد و نباید بگذاریم چنین حوادثی تکرار شود. روحانی اضافه کرد: آنهایی که در این حادثه قصور و تقصیری داشتند باید مشخص و به مردم اعلام شوند چرا که حادثه بسیار دردناکی برای همه مردم به ویژه دانشگاهیان بود و به همه اعلام میکنیم که در غم و درد آنها شریک هستیم و دولت به سهم خود تلاش میکند که این قبیل حوادث اتفاق نیفتد.
تبعات بداخلاقی چند نماینده
اما حسینعلیامیری در پایان جلسه هیات دولت درباره رفتار نمایندگان در روز ارائه لایحه بودجه 98 و سخنرانی رییسجمهور در مجلس، افزود: در زمان سخنرانی و ارائه بودجه توسط رییسجمهوری به مجلس، توسط دو تا سه نماینده اتفاق افتاد که واقعا در شان نمایندگان نبود و باعث شد که این بداخلاقی چند نماینده خوراکی برای رسانههای بیگانه شود. امیری گفت: رییسجمهوری وقتی وارد مجلس میشود در حین نطق نیاز به امنیت روانی دارد که موضوع بودجه را تبیین کند و جهتگیریهای بودجه را که برنامه یک سال کشور است، ارائه دهد.
وی افزود: متاسفانه دیروز چند نفر از نمایندگان مجلس بداخلاقی کردند که ما امیدواریم که مراجع ذیربط داخلی مجلس به موضوع بپردازند و اجازه ندهند که چنین اتفاقی بیفتد و حیثیت کل مجلس را مسالهدار کنند.
معاون امور مجلس رییسجمهوری با بیان اینکه کلیت مجلس انسانهای شریف و محترمی هستند و رفتار این چند نماینده موجب رنجش نمایندگان دیگر شد، گفت: خیلی از نمایندگان مجلس به من و آقای واعظی مراجعه کردند یا تلفن زدند و ناراحتی خود را از آنچه در مجلس اتفاق افتاد اظهار کردند. امیری درباره بودجه سال 98 و همراهی مجلس با این بودجه گفت: لایحه بودجه 1398 در بخشهای مختلف و کمیسیونهای مختلف دولت بررسی شد و بعد از آن چند هفته در جلسات صبح و بعدازظهر و شب دولت مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: در پانزدهم آذرماه لایحه بودجه برای ارائه به مجلس آماده بود که رهبر معظم انقلاب رهنمودهایی را در خصوص بودجه داشتند بنابراین بودجه مجددا با لحاظ نظر رهبری و اقدام براساس رهنمودهای ایشان مورد بازبینی قرار گرفت و به مجلس ارائه شد. معاون امور مجلس رییسجمهور گفت: همه رهنمودهای رهبری در لایحه بودجه 98 که در مجلس مطرح است اعمال شده است ما بسیار امیدواریم با جلسات مشترکی که بین دولت و کمیسیونهای تخصصی مجلس و به خصوص کمیسیون تلفیق برای بررسی لایحه برگزار میشود، شاهد کمترین تغییرات در این لایحه باشیم تا بتوانیم به موقع آییننامههای مربوط را تهیه و از اول سال 1398 آن را اجرایی کنیم.
امیری درباره آخرین وضعیت بررسیها درباره موضوع نماینده سراوان نیز گفت: این موضوع سه طرف داشت؛ یکی ارباب رجوعی که نماینده سراوان را به خارج از محل پذیرش هدایت کرد که کارمند دولت نبود و این حق خصوصی نماینده سراوان بود که بخواهد شکایت کند یا نکند. معاون امور مجلس رییسجمهور افزود: درباره نماینده سراوان و کارمند گمرک هم قرار شد که به قانون واگذار شود. هر کدام از آقایان چه نماینده و چه کارمند به مراجع ذیربط قانونی معرفی میشوند و اگر احیانا قصور و تقصیری از ناحیه هرکدام صورت گرفته باشد مطابق قوانین با آنها رفتار میشود. وی ادامه داد: در چنین مواردی ما نباید پیشداوری کنیم. اتفاقی افتاده مراجع بررسیکننده این اتفاق هم از جهت قانونی کاملا مشخص هستند و باید منتظر تصمیم مراجع قانونی ذیربط باشیم.
محمود واعظی، نیز در پایان جلسه هیات دولت درباره رفتار نمایندگان در روز ارائه لایحه بودجه 98 و سخنرانی رییسجمهور گفت: برای همه ما به عنوان دولت و نمایندگان واجب است که شان مجلس شورای اسلامی را حفظ کنیم. وی یادآور شد: مجلس در نزد افکار عمومی جایگاه بسیار بالایی دارد و رفتار آن باید متناسب با جایگاه آن در قانون اساسی باشد. برای هر کشوری تقدیم لایحه بودجه به مجلس از اقدامات بسیار مهم است که باید مردم و نمایندگان مصوبات و پیشنهادها را استماع کنند تا بتوانیم از نظرات همه استفاده کنیم. رییس دفتر رییسجمهور تاکید کرد: هر مشکلی هم در دولت و هم در مجلس سازوکار خود را دارد. آییننامههای داخلی مجلس اجازه میدهد هر نمایندهای درباره هر موضوعی سوال خود را مطرح کند.
واعظی تاکید کرد: ما نباید اجازه دهیم برخی از اقداماتی که بعضی افراد انجام میدهند جایگاه این دستگاه عظیم را کاهش دهد. اینکه چند نفر از نمایندگان در یک امر بسیار مهمی که تقدیم لایحه بودجه سال 98 است و تقریبا میخواهد تکلیف دولت و کشور را برای یک سال مشخص کند، به دلیل مشکل آب، در کار مجلس و دولت اختلال به وجود آورند. وی یادآور شد: این رفتار را در شان مجلس نمیدانیم و خواهش کردیم که اگر نمایندگان مطلبی دارند از طریق ساز و کارهای خود مطرح کنند.
وی افزود: معاون اول رییسجمهور روز دوشنبه برای همین موضوع با نمایندگان جلسه برگزار کرد که برخی از آنها حضور نیافتند اما باز هم وی وقت جلسه دیگری را مشخص کرد تا نمایندگان درخواستها و حرفهای خود را اعلام کنند. رییس دفتر رییسجمهور تصریح کرد: امیدوار هستیم هیاترییسه و رییس مجلس با این اتفاقی که در مجلس افتاد برخورد انضباطی کنند که دیگر تکرار نشود.
واعظی ادامه داد: برای اعلام مشکلات نمایندگان روشهای مختلف و کمیسیونهای مختلفی وجود دارد. روشی که ما از سوی سه یا چهار نفر از نمایندگان شاهد بودیم، روش درستی نبود. وی یادآور شد: آب دغدغه دولت و نظام است. کشوری که در سالهای گذشته در خشکسالی بوده و در برخی از نقاط مردم درباره آب شرب هم مشکل داشتهاند حتما باید تلاش کرد که برای همه مردم در هر نقطه از ایران که هستند آب شرب را فراهم کرد.
رییس دفتر رییسجمهور همچنین گفت: حقآبه در هر شهری برای کشاورزی باید فراهم شود و استانی هم که صنعت میخواهد باید آب آن را فراهم کنیم. به همین دلیل است که وقتی مشخص شد که بارندگی کم است آبهای زیرزمینی کافی نیست، این پیشنهاد را دادیم تا بتوانیم همانند بسیاری از کشورها از آبی که هم در دریای خلیج فارس و خزر وجود دارد با راهکار آبشیرینکن مشکل مردم را حل کنیم. واعظی همچنین در پاسخ به سوالی درباره مهمترین اقدامات برای گسترش توسعه تجارت با ترکیه گفت: سیاست دولت یازدهم و دوازدهم روابط بسیار نزدیک با همسایگان است. یکی از این همسایگان ترکیه است که در پنج سال گذشته روابط خوبی داشتیم. در این مدت پنج کمیسیون متشکل از وزرا و روسای دو کشور تشکیل شده است.
افزایش قیمت کالاهای اساسی
رییس دفتر رییسجمهور درباره افزایش قیمت کالاهای اساسی و ضرورت نظارت دولت هم گفت: افزایش قیمت در این بخش بوده ولی در مقایسه با بخشهای دیگر خیلی کمتر است. ما راضی نیستیم و فکر میکنیم حتما باید نظارت بیشتری وجود داشته باشد.
واعظی ادامه داد: ما نخواستیم که همه توزیع کالا را دولت در اختیار بگیرد، تصمیم بر این بود که همین ساز و کاری که در کشور وجود دارد، حفظ شود ولی بخش خصوصی که کار توزیع را انجام میدهد از سیاستهای دولت تبعیت کند. وی افزود: بخشی از افزایش قیمت در همان دورانی انجام شد که جامعه ملتهب بود. در حال حاضر این التهاب فروکش کرده و برخی از قیمتها متوقف شده یا روند کاهشی یافته است البته غیر از لبنیات و گوشت و مرغ که باید تدابیری اندیشیده شود و امروز هم رییسجمهوری به وزرای ذیربط تذکر دادند که مراقبت کنند. رییس دفتر رییسجمهوری همچنین درباره راهکار دولت در این زمینه گفت: روشی که باید در پیش بگیریم این است که کالاهای اساسی که با ارز 4200 تومانی وارد میشوند به صورت عمده در اختیار فروشگاههای زنجیرهای و تعاونیهای سراسر کشور با قیمت مشخصی قرار دهیم تا با یک قیمت مصوب به مردم بفروشند و معلوم شود که چه کسی گرانفروشی میکند. واعظی درباره پیشنهاد آزادسازی ارز هم افزود: اگر بتوانیم نرخ ارز را آزاد کنیم ولی درآمد حاصل از آن به نیازمندان رسد، طرح خوبی است. به هرحال پیشنهادی است که باید مورد مطالعه قرار گیرد. وی درباره قیمت نفت در بودجه نیز گفت: در هنگام بستن لایحه بودجه تقریبا نفت 58 یا 59 دلار بود. طبیعی است که اگر وزارت نفت ببیند سال آینده معدل قیمت نفت پایین 50 دلار است حتما در مجلس آورده خواهد شد.
سایر اخبار این روزنامه
مراسم تشییع و اقامه نماز بر پیکر آیتالله هاشمیشاهرودی
گفتوگوهای ایران و طالبان ادامه خواهد یافت
رشد اقتصادی ۶ ماهه امسال 4/0 درصد شد
حذف بازرسی تخصصی مصالح در فرآیند بازسازی کرمانشاه
زنگنه:
اتوبوس دانشجویان فاقد معاینه فنی بوده است
بررسی وضعیت کودکهمسری در سیستان و بلوچستان
لیست 23 نفره تیم ملی فوتبال از سوی کیروش اعلام شد
جلوی گرانی را گرفتیم!
استیضاح ترامپ
رییس اتحادیه فروشندگان چرم در گفتوگو با «جهان صنعت» تشریح کرد؛
مجلس اجازه ندهد حیثیتش مسالهدار شود
افزایش 61 درصدی بودجه وزارت صمت میتواند ناجی صنایع باشد؟
ضرورت تشکیل
تحلیل رسانهها از اقتصاد جهان در 2019
شورش جلیقهزردها، دردسری بالقوه برای اتحادیه اروپا
تعویق انتخابات افغانستان
روسیه موشک فراصوت جدید خود را آزمایش کرد
کابوس این 2 سال خطرناک
پیام مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی صافیگلپایگانی دامت برکاته به مناسبت ارتحال آیتالله حاج سیدمحمود هاشمیشاهرودی (ره)
پیام مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی صافیگلپایگانی دامت برکاته به مناسبت ارتحال آیتالله حاج سیدمحمود هاشمیشاهرودی (ره)