تحلیل رسانه‌ها از‌ اقتصاد‌ جهان در 2019

اقتصاد جهانی و به ویژه اقتصادهای وابسته به آمریکا و چین مانند شرق و جنوب شرقی آسیا، سال آینده میلادی پیامدهای تلخ جنگ تجاری میان این دو قدرت را که در سال‌جاری آغاز شد و رشد کرد، بیشتر درک می‌کنند.
رسانه‌های تخصصی اقتصاد بین‌الملل هشدار دادند که عواقب جنگ میان دو ابرقدرت اقتصادی، اقتصاد جهانی و اقتصادهای وابسته را بیشتر به درد و رنج می‌اندازد زیرا آثار آن در سال آتی بیشتر خودنمایی خواهد کرد.
بلومبرگ آسیا به نقل از برخی کارشناسان در گزارشی هشدار داد که امسال روند کاهش معاملات و تجارت منطقه‌ای و بین‌المللی آغاز شد که به سبب تعرفه‌های بسیار زیادی است که واشنگتن و پکن روی کالاهای تولید طرف مقابل وضع کردند اما آثار آن سال آینده بر اقتصادهای منطقه‌ای و بین‌المللی بیشتر خودنمایی خواهد کرد.
بر این اساس بازارهای مالی غرب و شرق از اواسط سال‌جاری ضربه خود را از این جنگ دریافت کرده و روند معاملات در آنها نزولی شده است. ارزش سهام در بازارهای بورس اوراق بهادار چین در سال‌جاری دو تریلیون دلار کاهش یافت و در صورت شروع دوباره جنگ تعرفه‌ها میان آمریکا و چین این بازارها با روند نزولی بیشتری روبه‌رو خواهند شد.


این در حالی است که با توجه به سیاست‌های حمایتی شدید ترامپ از اقتصاد آمریکا، احتمالا این کشور با رشد اقتصادی روبه‌رو خواهد شد. بر اساس داده‌های صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی شده است که حجم تجارت در سال 2019، از رقم 2/4 درصد سال‌جاری به چهار درصد، کاهش خواهد یافت. کارشناسان این مرکز جهانی هشدار داده‌اند موانع تجارت بین‌الملل در سال‌جاری بسیار افزایش یافته و چشم‌انداز مشابهی در سال آینده نیز برآورد شده است.براساس این گزارش چین با توجه به فشارهای آمریکا احتمالا اصلاحات تعرفه‌ای را در سال آینده برای بهبود تجارت خارجی و رفع کاهش رشد اقتصادی خود ایجاد می‌کند. بلومبرگ آسیا در گزارش خود تاکید کرده علاوه بر اقتصاد جهانی، اقتصادهای کوچک وابسته به چین در شرق و جنوب شرقی آسیا با تحولات غیرمنتظره خطرناک روبه‌رو خواهند شد زیرا مخاصمه تجاری میان دو ابرقدرت شروع شده و هر لحظه ممکن است دوباره شعله‌ور شود.استریت‌تایمز سنگاپور هم در گزارشی در مورد چشم‌انداز اقتصادی جنوب شرقی آسیا نوشت: چین اولین شریک تجاری 10 کشور جنوب شرقی آسیاست که هر نوع تحول و افت و خیز در اقتصاد این ابرقدرت آسیایی، بر سرنوشت کلی این اقتصادها نیز تاثیرگذار است. مالزی، اندونزی، سنگاپور، فیلیپین، برونئی، میانمار، کامبوج، لائوس، ویتنام و تایلند اعضای 10 گانه «آسه‌آن» را تشکیل می‌دهند که از سال 1967 تشکیل شده است.
طبق این گزارش، پکن در هشت سال اخیر بزرگ‌ترین شریک تجاری کشورهای عضو آسه‌آن بوده و آسه‌آن نیز سومین شریک تجاری چین در شش سال اخیر بوده است. روابط تجاری دو طرف همواره از روند فزاینده‌ای برخوردار بوده به گونه‌ای که حجم روابط تجاری چین و آسه‌آن در سال 2016 به2/452 میلیارد دلار رسید که این رقم نسبت به 9/7 میلیارد دلار سال 1991، افزایش 60 برابری داشته است.
کارشناسان آسیایی می‌گویند‌ اقتصاد‌ چین وکشورهای عضو اتحادیه جنوب شرقی آسیا اکنون به طورجداناپذیری درهم‌تنیده و اجرای سیاست یک کمربند، یک جاده چین نیز در برخی از کشورها مانند اندونزی اشتراک این اقتصادها را در سود و زیان یکدیگر افزایش داده است. علاوه بر این رشد اقتصادی بالای شش درصد چین وابسته به چرخه تولید بسیار گسترده‌ای در جهان به ویژه جنوب شرقی آسیا با دستمزد پایین کارگران فقیر این منطقه دارد.
سایر اخبار این روزنامه
مراسم تشییع و اقامه نماز بر پیکر آیت‌الله‌ هاشمی‌شاهرودی گفت‌وگوهای ایران و طالبان ادامه خواهد یافت رشد اقتصادی ۶ ماهه امسال 4/0 درصد شد حذف بازرسی تخصصی مصالح در فرآیند بازسازی کرمانشاه‌ زنگنه: اتوبوس دانشجویان فاقد معاینه فنی بوده است بررسی وضعیت کودک‌همسری در سیستان و بلوچستان لیست 23 نفره تیم ملی فوتبال از سوی کی‌روش اعلام شد جلوی گرانی ‌را گرفتیم! استیضاح ترامپ رییس اتحادیه فروشندگان چرم در گفت‌وگو با «جهان صنعت» تشریح کرد؛ مجلس اجازه ندهد حیثیتش مساله‌دار شود افزایش 61 درصدی بودجه وزارت صمت می‌تواند ناجی صنایع باشد؟ ضرورت تشکیل تحلیل رسانه‌ها از‌ اقتصاد‌ جهان در 2019 شورش جلیقه‌زردها، دردسری بالقوه برای اتحادیه اروپا تعویق انتخابات افغانستان روسیه موشک فراصوت جدید خود را آزمایش کرد کابوس این 2 سال خطرناک پیام مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله العظمی صافی‌گلپایگانی دامت برکاته به مناسبت ارتحال آیت‌الله حاج سیدمحمود هاشمی‌شاهرودی (ره) پیام مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله العظمی صافی‌گلپایگانی دامت برکاته به مناسبت ارتحال آیت‌الله حاج سیدمحمود هاشمی‌شاهرودی (ره)