رجعت اصولگرایان به احمدی‌نژاد؟

آفتاب یزد- گروه سیاسی : وحید یامین پور؛ چهره رسانه ای نزدیک به جبهه پایداری و یک خبر عجیب از سوی او که باعث شد تا بسیاری با شگفتی بگویند :«مگر می‌شود ؟ »
او خبر از یک ملاقات می‌دهد ملاقاتی که اگرچه تا قبل از سال 90 قابل هضم بود اما بعد از آن هرگز . ملاقات قالیباف و احمدی نژاد .
یامین پور در توئیت خود نوشت: دوستان از دیدار اخیر آقایان قالیباف و احمدی نژاد اطلاعات کامل‌تری دارند؟ ظاهرا خیلی رو به جلو و
سازنده بوده!


همین خبر کافی بود تا بسیاری این سوال را از خود بپرسند که آیا باید دوباره شاهد یک پیوند اصولگرایی و احمدی نژادی با یکدیگرباشیم؟
درچند سال و چندماه اخیر آن طور که اصولگرایان جریان احمدی نژاد را منحرف و منحط و مطرود می‌دانستند اصلاح طلبان نمی‌دانستند. حال در چنین شرایطی خبر این دیدار می‌تواند چه معنایی داشته باشد؟آن هم بعد از همه این حرف‌ها و اختلافات و درگیری‌ها و دعواها بین اصولگرایان و احمدی نژاد؟
آیا این یعنی اصولگرایان دچار تحولات عظیمی‌درون خود شده‌اند که هوس کرده‌اند تا بار دیگر خویش را به محمود احمدی نژاد نزدیک کنند؟
شاید هم خبر دیدار قالیباف و احمدی نژاد معنایش همان نئو اصولگرایی است که قالیباف به دنبال آن بود و اکنون وی درجست و جوی این نئو اصولگرایی چراغ به دست گرفته و به دنبال جریان احمدی نژاد می‌گردد؟

> دیدار خاص
خبر دیدار قالیباف و احمدی نژاد آنقدر خاص هست که باعث شده تا بسیاری از در توجیه آن برآیند . توجیهاتی که تنها شک و شبهات راجع به ملاقات این دو را از بین می‌برد و تایید کننده حرف‌های یامین پور است. اگرچه درمورد نیات این ملاقات اما و اگر ایجاد می‌کند.
از همین روست که کسانی چون محسن پیرهادی از نزدیکان قالیباف که ظاهرا از درز چنین خبری حیرت زده و مستاصل شده اند به جای تکذیب اصل خبر می‌گویند : خبر دیدار آقایان قالیباف و احمدی نژاد مربوط به اواخر فروردین است. گویا آقای احمدی نژاد چند جلسه مجمع نیامده بودند، آقای قالیباف پیگیری کردند و متوجه شدند ایشان بیمارند و با جمعی از دوستان به عیادت ایشان رفتند. ‏یادمان باشد همه چیز در دنیا سیاست بازی، انتخابات و حاشیه نیست.
اما روایت پیرهادی از چرایی این دیدار است که از سوی یکی از نزدیکان احمدی‌نژاد تکذیب می‌شود. این چهره نزدیک به احمدی نژاد که تمایل به افشای نامش ندارد به ایرنا می‌گوید : آقای قالیباف به منزل آقای احمدی‎نژاد رفته و با هم ملاقات کرده‌اند و آن چیزی که درباره علت این ملاقات و بیماری آقای احمدی‎نژاد گفته شده، صحت ندارد.
وی درباره دیدار احمدی‎نژاد و محمدباقر قالیباف، شهردار اسبق تهران تاکید می‌کند: این ملاقات صورت گرفته است، دلیلش را نمی‎دانم، اما این که علت این ملاقات، بیماری آقای احمدی‌نژاد اعلام شده، صحت ندارد.
او همچنین اضافه می‎کند: افرادی که درباره این دیدار صحبت و اطلاع‌رسانی کردند، افراد غیرمسئول و از نزدیکان آقای قالیباف هستند.
این منبع آگاه در ادامه می‎گوید: اصل این جلسه که اعلام شده‎ است، خبر کذبی نیست و صحت دارد، اما خبرها درباره محتوای جلسه کذب است.

> ماجرایی در بحبوحه انتخابات
ماجرای این ملاقات آن هم در بحبوحه‌های انتخابات اسفندماه بیانگر این مطلب است که ظاهرا دلیل این دیدار نمی‌تواند در عیادت قالیباف از احمدی نژاد در هنگام بیماری باشد.
در کنار این امر اما اظهارات مشکوک چهره‌های اصولگرایی را هم بگذارید که بر خلاف این چند سال که کاری جز حمله کردن به احمدی نژاد نداشتند و جز اینکه او را با چوب انحراف بزنند اقدام دیگری نمی‌کردند، اکنون با احترام از او سخن می‌گویند و در برابر این سوال که آیا ممکن است احمدی نژاد و اصولگرایان دوباره به یکدیگر برسند به جای انکار و تلاش برای جدایی
خود از طـــــــــیف
احمدی نژادی پاسخ‌های دوپهلو می‌دهند.
نمونه اش «غلامرضا مصباحی مقدم»، فعال سیاسی اصولگرا، که درباره زمزمه حضور انتخاباتی احمدی‌نژادو نگاه مثبت جامعه مهندسین - اصولگرایان طیف نزدیک به محمد رضا باهنر - به احمدی‌نژاد،آن را به صورت تلویحی نه رد و نه تایید کرد وبه برنا گفت: در این باره پاسخی ندارم.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که شخص باهنر نیز این روزها در گفتگوهای متعددش وقتی از احمدی نژاد از او می‌پرسند پاسخ می‌دهد که احمدی نژاد یک ظرفیت است که می‌توان از او و ظرفیتش به جای طرد وی استفاده کرد . باهنر نیز از جمله کسانی است که این روزها تلاش می‌کند تا اصولگرایان و احمدی نژاد را به یکدیگر نزدیک کند.
اسدالله عباسی عضو هیئت رئیسه مجلس دیگر چهره اصولگرایی است که در گفتگوی دیروزش با خبرآنلاین به تعریف و تمجید تلویحی از احمدی نژاد پرداخته و درباره خبر دیدارهای قالیباف و احمدی نژاد با یکدیگر می‌گوید: هر دو فرد دارای شخصیت‌های حقیقی و حقوقی هستند. فرد حقیقی می‌تواند متناسب با سلایق خود
تصمیم بگیرد و به عیادت دیگران برود و با آن‌ها گفت‌وگو کند.
عباسی درباره فعالیت‌های سیاسی رئیس دولت سابق ادامه می‌دهد : احمدی‌نژاد با توجه به سوابق اجرایی که در گذشته داشته طبیعی است که محق است تا در جلسات سخنرانی که از ایشان دعوت به عمل می‌آید حضور و به ایراد سخنرانی بپردازد. با اهتمام به همین سابقه اجرایی او دارای پایگاه اجتماعی در جامعه است و اقبال عمومی‌هم به وی وجود دارد. اما تصمیم برای حضور در انتخابات امری شخصی است و تاکنون اطلاع‌رسانی دراین‌باره صورت نگرفته است.
وی می‌گوید : متاسفانه برخی می‌کوشند تا به جامعه القا کنند که احمدی‌نژاد به دنبال ایجاد یک جریان سوم است. معتقدم که ما نیازمند آن هستیم که اخلاق سیاسی را رعایت و از ایجاد چنین شبهاتی خودداری کنیم. هر فرد در هر جناح و طیفی که قرار داشته باشد طبیعی است که ملاک برای مردم عملکرد اوست. جامعه تا حدود زیادی به طیف‌های سیاسی آگاهی دارد. اینکه بگوییم جریان سومی‌در حال شکل‌گیری است که تهدیداتی را متوجه کشور می‌کند به‌هیچ‌وجه قابل استناد نیست و منطقی در ماهیت آن دیده نمی‌شود.مردم آگاه هستند و خود می‌توانند بررسی درستی از شرایط و معادلات کنونی داشته باشند.
عباسی در ادامه جمله ای را بیان می‌کند که می‌تواند گویای همان فرضیه تلاش اصولگرایان برای نزدیک به احمدی نژاد باشد. او می‌‌گوید: من مایل هستم که تمامی‌دیدگاه‌های سیاسی ذیل چتر یک اصولگرایی واحد تجمیع شوند و فرصت آن فراهم شود تا با توجه به رهنمون‌های مقام معظم رهبری و هم راستا با گام دوم انقلاب مجلس و دولت آتی بتواند یک شگفتی را در سپهر سیاسی کشور رقم بزنند.

> اصولگرایان به دنبال احمدی نژاد
نکته جالب توجه اینکه در شرایط فعلی، احمدی‌نژاد همچنان به استان‌های مختلف می‌رود و میتینگ‌های سیاسی اش را در این زمینه ادامه می‌دهد تا حدی که شائبه حضورش در انتخابات مجلس در قالب یک لیست انتخاباتی مطرح است. خبرساز شدن دیدار او با قالیباف آن هم با این ادعا که این دیدار، دیدار پرثمری بوده است، بیانگر این نکته است که قالیباف یا هم جناحان قالیباف بدشان نمی‌آید که دراین ایام تا می‌توانند خودشان رابه احمدی نژاد نزدیک کنند تا بلکه ازاین طریق بخواهند وجهه ای بیشتردرجمع مردم پیدا کنند. ظاهرا آن‌ها با توجه به اینکه می‌دانند اصلاح طلبان و دولت حامی‌آن‌ها در شرایط فعلی نتوانسته از عهده مشکلات اقتصادی بربیاید و همین امر باعث رویگردانی مردم از این جریان شده است، در تلاشند تا بتوانند ، مردم دلزده از جناح چپ و رانده شده از جریان راست را به شکلی به سمت خود بکشانند، از همین روست که احمدی‌نژاد را که در این سال‌ها توانسته خود را به عنوان یک چهره اپوزیسیون و معترض وضعیت فعلی جا بزند و از طرفی خود را از اصولگرایی و اصلاح طلبی جدا کند، جذب خود کنند و شکل نئو اصولگرایی قالیبافی را در این بستر یعنی در نزدیکی به احمدی نژادشکل بدهند. این درحالی است که سایر اصولگرایان نیز می‌دانند که اگر از سویی بتوانند ظرفیت رئیس دولت سابق را
به گونه‌ای به سمت خود بکشانند با توجه به کاهش احتمالی مشارکت مردم در انتخابات 98، بی تردید پیروز قاطع انتخابات مجلس یازدهم خواهند بود و از همین روست که دراین ماه‌ها به جای سخن گفتن از جریان انحرافی احمدی نژاد از سوابق اجرایی او ، حق وی برای حضور در جلسات سخنرانی گفته و از ملاقاتش با چهر ه‌های اصولگرایی چون قالیباف پرده برمی‌دارند.
هرچند هنوز مشخص نیست که در این ملاقات مذاکره سیاسی یا رایزنی‌های انجام شده در چه سطحی بوده است. اما آنچه مسلم است اینکه این اصولگرایان هستند که این روزها به دنبال احمدی نژاد
راه افتاده اند نه احمدی نژاد به دنبال آن‌ها . نکته ای که ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا نیز در گفتگویش با انتخاب نیز به آن اشاره داشته و می‌گوید : واقعیت این است که قالیباف بر این امر تاکید کرده راه گذار و درست را در ایجاد تفسیری جدید از اصولگرایی می‌داند که بر اساس تعاریف خود آن را «نئواصول‌گرایی» نامیده است. اینکه بتوان چنین دیداری را در راستای جذب حمایت قالیباف برای جریان تحت رهبری خود قلمداد کنیم، نادرست به‌نظر می‌رسد. احمدی‌نژاد از اساس اصول‌گرایی را قبول ندارد تا چه رسد به نئواصول‌گرایی. احمدی‌نژاد بر اساس مواضع خاص خود با هیچ شخص و جریانی بر روی کره زمین اعم از اصلاح‌طلب، اصول‌گرا و مستقل ائتلافی نخواهد کرد. او در 8 سال ریاست جمهوری خود به وضوح این قاعده را نشان داد.وی این نکته را نیز بیان می‌کند که : احمدی‌نژاد با هیچ شخصی نه ائتلاف کرده و نخواهد کرد. او موضوع و جایگاه خود را بسیار متفاوت از آن می‌بیند که با شخص یا جریانی خاص توافق کند.
حال باید دید آیا اصولگرایان و قالیبافی‌ها می‌توانند خود را با احمدی نژاد تطبیق دهند؟