اشکال اصلاح‌طلبان این است که بلند بلند فکر می‌کنند

بهزاد نبوی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده مجلس ششم در گفتگو با خبرآنلاین به سوالاتی پیرامون اختلافات بین برخی احزاب اصلاح‌طلب پاسخ داد که مشروح آن را در ادامه
می‌خوانید:

آقای نبوی! مدتی است بین طیف آقای عارف و اتحاد ملت و کارگزاران اختلاف‌نظرهایی بروز و ظهور داشت، به نظر شما این اختلاف نظر برای جریان اصلاحات و نتیجه انتخابات تاثیر منفی ندارد؟


بعید می‌دانم این اختلاف‌ها، اختلافات مهمی باشد. شاید عمدتا اختلاف نظرهای جزئی و سلیقه‌ای باشد. در همه جلسات و تصمیم‌گیری‌ها، کارگزاران، اتحاد و آقای دکتر عارف را در کنار هم می‌بینم و با هم گفتگو و تبادل نظر می‌کنند و مشکلی ندارند.

به نظر شما بحث‌هایی که بر سر لیست ائتلافی و یا لیست اصلاح‌طلب‌های ناب وجود دارد، ریشه‌ای نیست؟
نباید به این موضوعات چندان توجه کرد. هر کس به نوعی فکر می‌کند؛ ممکن است من‌ نوعی به یک شکل و آقای عارف
به گونه‌ای دیگر.
پس فکر می‌کنید به تصمیمات انتخاباتی اصلاح‌طلبان لطمه وارد نمی‌کند؟
در نهایت یک نظر حاکم می‌شود. متاسفانه همه ما «بلند» فکر می‌کنیم و مطالبی را که باید خودمان مطرح کنیم، بلند بلند می‌گوییم! به نظرم باید دیدگاه‌های دوستان در شورای عالی سیاست‌گذاری تبادل شوند و جمع‌بندی نهایی از آنجا بیرون بیاید.
به نظر شما رهبری فردی که در بین اصلاح‌طلب‌ها وجود دارد جواب می‌دهد یا این که باید به سمت رهبری شورایی بروند؟
در حال حاضر هم، رهبری اصلاح‌طلب‌ها رهبری فردی نیست.

اما روی کاغذ رئیس دولت اصلاحات رهبر اصلاحات است.
ایشان هیچ گاه نگفته که رهبر اصلاحات است. داشتن کاریزما موضوع متفاوتی است. اگر منِ نوعی صد بار «تکرار کنم» کسی به حرفم توجه نمی‌کند. ایشان یک بار تکرار می‌کنند، تمام لیستشان رای می‌آورد. اصلاح‌طلبان باید از این امتیاز حداکثر بهره را ببرند و این ربطی به رهبری فردی ندارد و رئیس دولت اصلاحات هم مدعی آن نیست. ما شورای عالی سیاست‌گذاری داریم که تمام احزاب اصلاح‌طلب شناخته شده و شخصیت‌های حقیقی اصلاح‌طلب از همه طیف‌ها در آن حضور دارند. این که کارایی‌اش کم یا زیاد است، بحث‌
دیگری است.

یعنی شما شورای عالی سیاست‌گذاری را جریان اصلی رهبری در اصلاحات می‌دانید؟
باید باشد، نه این که هست، ولی باید آن نقش را ایفا کند. من تقریبا هرگز ندیده‌ام رئیس دولت اصلاحات در هیچ کاری به تنهایی تصمیم بگیرد.

رهبری فردی نه به این صورت که صرفا خودش تصمیم بگیرد، ولی در بعضی جاها شاید لازم باشد که یک نفر حرف آخر را بزند.
همان جایی که شما حرف آخر را می‌گویید، همان «تکرار می‌کنم» است، که آنهم بعد از مشخص شدن نظر جمع و بر اساس جمع‌بندی آنان است.