روزنامه همدلی
1398/06/26
عبدالله ناصری تمایل آشکار صدا و سیما به یک جناح خاص
صداوسیما در دو دهه اخیر به یکی از دو جناح سیاسی کشور تعلق خاطر شدیدی پیدا کرده است و بهطور شگفتانگیزی سعی هم نمیکند جانبداریاش را حداقل کتمان کند که این با روح کلی رسانه در تضاد کامل است. صدا و سیمایی که به قاعده باید بیطرف باشد و وجهه ملی را به هر چیز دیگری ترجیح بدهد، همچنان موجی از نقدها و اعتراضها را متوجه خود میبیند.عملکرد این سازمان عریض و طویل به گونهای بوده که دقیقا بیانگر این است که صداوسیما جهتگیری خاصی دارد! به طوری که وقتی جامعه از دو یا سه ماه قبل، وارد فاز انتخابات میشود، خود به خود روند برنامههای صدا و سیما به گونهای پیش میرود که در همه برنامهها از جمله برنامههای علمی که منطقا باید مورد توجه جامعه نخبگان قرار گیرد، از چهرههایی دعوت میکند که تخصصی در بحث مطروحه ندارند و فقط به دلیل اینکه اصولگرا هستند، پشت میکروفون قرار میگیرند تا در روزهای تبلیغات انتخابات برایشان فرصت تبلیغ به وجود بیاید.
در سال 86 و در روزهای انتخابات مجلس هشتم، جمعی سه نفره از ستاد اصلاحطلبان با رئیس وقت صدا و سیما دیدار داشتیم. این نکته را به ایشان اشاره کردیم که خارج از برنامههای سیاسی، جهتگیریها در برنامههای علمی به گونهای هستند که کاملا همسویی و همجهتی خودتان را با یک جریان خاص نشان میدهید. مثلا از چهرههایی چون بیطرف یا اردکانیان که جزو صاحبنظران با تجربه فناوری و با وجهه دانشگاهی هستند، در تلویزیون استفاده نمیشود.
متاسفانه این اتفاق، اتفاقی است که افتاده تا اذهان عمومی را به این نتیجه نگران کننده برساند که لایههایی از نظام در اقدامی که صراحتا با قانون تناقض دارد، وارد مناسبات سیاسی و جناحی شدند، آن هم در شرایطی که از بودجه بیتالمال ارتزاق میکنند. این یک خطای واقعی است که باید به آن توجه کرد. در واقع اگر رسانه واقعا بخواهد منطقی عمل بکند، هیچ نوع دیدگاهی را نباید القا نماید. حتی مجریان آن باید عملا صاحب نظر در امر انتخابات باشند و افکار عمومی جامعه کاملا حکم کنند که اینها هیچ نوع گرایش خاص سیاسی به نامزد خاصی ندارند.
این در حالی است که در مناظرههای سال88 مشاهده شد که یکی از مدیران ارشد تلویزیون که اتفاقا مدیر یکی از شبکهها بود، به عنوان اداره کننده مناظرات انتخاب شد. وقتی همه مدیران ارشد صداوسیما متعلق به یک جریان خاص سیاسی باشند، هر نوجوانی هم میتواند به خوبی تشخیص بدهد که این چه معنایی دارد. در صورتی که بسیاری از چهرههای دانشگاهی نخبه و غیردانشگاهی به خوبی میتوانستند آن مناظرهها را عادلانه مدیریت کنند.
سایر اخبار این روزنامه
گزارش همدلی از سیاستهای چندگانه در زمینه پوشش گره کور روسری زنان
پیامدهای حمله به آرامکو در گفت و گو با مهدی مطهرنیا کارشناس روابط بین الملل: آمریکا در صدد ایران هراسی است
وحید جلیلی به حسین محمدی تاخت، حسین صفارهرندی و پسرش به جلیلی جنجال برای فتح صدا و سیما
آمار تاملبرانگیز فرماندار تهران ۸۴۴ راننده سرویس مدرسه لیسانس هستند و تعدادی هم فوقلیسانس و دکتری!
گزارش «همدلی» از حال و هوای بازار لوازمالتحریر در آستانه مهر نوشتن پرهزینه شد
گزارش همدلی از نشست «صلح و ضرورت دموکراسی» توسعه دموکراسی؛ آخرین رسالت انقلابها
عبدالله ناصری تمایل آشکار صدا و سیما به یک جناح خاص
سوالات بیپاسخ علی مطهری از کیهان در ماجرای خودسوزی سحر اگر مشکل روحی داشت چرا پرونده تشکیل شد؟
عبدالله ناصری تمایل آشکار صدا و سیما به یک جناح خاص
سمت و سوهای تهدیدات نظامی جدید واشنگتن در قبال تهران
روحانی در پنجمین اجلاس سران ایران، روسیه و ترکیه : افزایش همکاری سهجانبه ضامن حل بحران سوریه