همزبانی دموکرات‌ها با ترامپ در حمایت از اغتشاشات ایران

سرویس بین الملل جوان آنلاین: واشنگتن هم از شبکه‌های اجتماعی خواسته حساب کاربری مقامات تهران را مسدود کنند.
هرچند نامزد‌های دموکرات ریاست جمهوری امریکا، بزرگ‌ترین منتقد سیاست خارجی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور هستند، اما بر سر ایران، به یک نقطه تلاقی رسیده‌اند. پس از اظهارات مداخله‌جویانه مقامات واشنگتن درباره اغتشاشات اخیر در برخی شهر‌های ایران، دموکرات‌ها هم برای اینکه از جمهوریخواهان عقب نمانند ژست حقوق بشری به خود گرفته و از آنچه در ایران در روز‌های اخیر اتفاق افتاده است، ابراز نگرانی کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، الیزابت وارن، سناتور دموکرات و نامزد انتخابات ۲۰۲۰ در سخنانی درباره رخداد‌های اخیر در ایران مدعی شد: «ایرانی‌ها در اعتراض به فساد و اقتدارگرایی به خیابان‌ها آمده‌اند. این مبارزه‌ای است که باید مردم ایران در نهایت آن را انجام داده و پیروز شوند، اما ما از درخواست آن‌ها برای شرافت، آزادی ارتباط با جهان خارج و حق برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز حمایت می‌کنیم». برنی سندرز، دیگر سناتور و نامزد دموکرات انتخابات هم در حمایت از اغتشاشات ایران طی پیامی توئیتری نوشت: «همه مردم حق اعتراض برای رسیدن به یک آینده بهتر را دارند. من از دولت ایران می‌خواهم به قطع اینترنت و اعمال خشونت علیه معترضان پایان دهد». پیت بوته‎جج، یکی از نامزد‌های دموکرات ریاست جمهوری ادعا کرد: «من شجاعت معترضان ایرانی را تحسین می‌کنم و درحالی که آن‌ها یک بار دیگر قیام کرده و خواستار تغییر شده‌اند، من در کنار آن‌ها می‌ایستم. دولت ایران باید برای بهبود زندگی شهروندانش اقدام کند نه اینکه بار دیگر به خشونت و سانسور به منظور سرکوب اعتراضات رجوع کند». کامالا هریس، سناتور امریکایی هم ادعا کرد: «دولت ایران به جای کشتن شهروندانش، نقض حقوق بشر، بستن اینترنت و بی‌ثبات کردن منطقه، باید به مردم خودش گوش داده و اصلاحات در پیش گیرد. من در کنار مردم شجاع ایران می‌ایستم». همچنین کوری بوکر، قانونگذار دموکرات سنای امریکا در توئیتر خود ادعا کرد: «استفاده از خشونت مرگبار علیه معترضان مسالمت‌جو و سانسور، غیرقابل قبول است. دولت ایران باید همین حالا به این خشونت پایان داده و برای رفع نیاز‌های مردمش کار کند». هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق امریکا هم پیامی توئیتری منتشر کرده و درباره آنچه که سرکوب معترضان خوانده، به شدت ابراز نگرانی کرده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، کلینتون در پیام توئیتری نوشت: «گزارش‌ها درباره سرکوب‌های معترضان، تجمع بیش از حد افراد در بیمارستان‌ها و قطعی اینترنت در ایران بسیار نگران‌کننده است. در وضعیت جاری انجام تحقیقات و پاسخگویی ضرورت دارد.»
حمایت این نامزد‌های دموکرات از اغتشاشات در ایران در شرایطی صورت گرفته که آن‌ها پیش از این بار‌ها ضمن حمایت از برجام، از خروج یکجانبه ترامپ از توافق هسته‌ای ایران انتقاد کرده بودند، اما حمایت از اغتشاشات ایران، به موضع مشترک نامزد‌های دموکرات و دولت ترامپ تبدیل شده است. ادعای حمایت امریکایی‌ها از مردم ایران، درحالی است که هفته گذشته مدیر مؤسسه ران‌پال امریکا در سخنانی به نقش سازمان سیا در هدایت و جهت‌دهی آشوب‌های ایران اعتراف کرد. امریکا با حمایت از آشوب‌های ایران، به دنبال براندازی نظام سیاسی است و برای رسیدن به این هدف برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای انجام داده است. دولت‌های دموکرات و جمهوریخواه امریکا همواره از مسئله حقوق بشر برای تحت فشار قرار دادن دولت‌های مخالف خود استفاده می‌کنند. اظهارات به ظاهر حقوق بشری امریکایی‌ها در حمایت از حقوق مردم ایران، درحالی است که در ۴۰ سال گذشته دولت امریکا با تحریم‌های اقتصادی معیشت اقتصادی مردم را نشانه گرفته است و حتی از ورود کالا‌های اساسی و دارو به ایران جلوگیری می‌کند. ژست حقوق بشری دموکرات‌ها نه به خاطر دفاع از مردم ایرا ن، بلکه بیشتر با هدف جلب نظر افکار عمومی امریکا است و تنها جنبه تبلیغاتی دارد. امریکایی‌ها در شرایطی از نقض حقوق بشر در ایران دم می‌زنند که خود بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر در جهان بوده و بر اساس آمار سازمان‌های اطلاعاتی، سالانه بیش از ۳ هزار نفر بر اثر خشونت‌های پلیس در امریکا کشته می‌شوند؛ اقدامی که حتی صدای سازمان ملل را هم درآورده است و این نهاد بین‌المللی از واشنگتن خواسته تا به حقوق مردم احترام بگذارد.
تلاش ضد ایرانی واشنگتن
مقامات واشنگتن با موج‌سواری روی اغتشاشات ایران، به دنبال افزایش فشار‌های بین‌المللی علیه مقامات تهران هستند. برایان هوک، رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه امریکا، از شبکه‌های اجتماعی «فیس‌بوک»، «اینستاگرام» و «توئیتر» خواست حساب‌های متعلق به سران تهران را مسدود کنند. هوک در مصاحبه با بلومبرگ ضمن گرفتن ژست حامی مردم ایران، از «فیس‌بوک»، «اینستاگرام» و «توئیتر» خواست به دلیل قطع اینترنت در ایران، حساب‌های متعلق به مقام معظم رهبری، رئیس‌جمهور و وزیر خارجه مسدود شوند. وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا وزارت خارجه امریکا با این کمپانی‌های شبکه‌های اجتماعی برای مسدود کردن حساب‌های سران ایران در تماس است، گفت: «وقتی با دولتی سر و کار دارید که ابتدا اینترنت را قطع می‌کند سپس خودش به استفاده از آن مبادرت می‌ورزد، از نظر ما کمپانی‌های رسانه‌های اجتماعی باید بیانیه صادر کرده و با آن مخالفت کنند». دولت ترامپ در ماه‌های اخیر در راستای فشار حداکثری، ده‌ها نفر از مقامات ارشد ایرانی را تحریم کرده است.