دولت با حذف کارت سوخت ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به کشور خسارت زد


نشست بررسی و تحلیل واقعیت‌های افزایش قیمت بنزین با عنوان «روایت تلخ بنزین» با حضور علیرضا زاکانی، نماینده ادوار مجلس، سید نظام‌الدین موسوی، کارشناس رسانه و محمدجواد عامری، کارشناس مسائل انرژی، روز گذشته در محل خبرگزاری فارس برگزار شد.
گرفتار دولتی پیر و خسته هستیم
در این نشست، زاکانی ریشه اتفاقات پس از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت را ناکارآمدی دولت دانست و با بیان اینکه «شعار دولت، تدبیر بود امّا در تاریخ انقلاب، بی‌تدبیرتر، ناکارآمدتر و ناامیدتر از دولت فعلی نداشته‌ایم»، گفت: «باوجوداین ظرفیت‌ها ما گرفتار دولتی پیر و خسته هستیم که از جهات مختلف دچار فلج مغزی است و وقتی این فلج، در پیکر سالمی رخ دهد، کل پیکر را تحت تأثیر قرار می‌دهد.»
زاکانی با بیان اینکه «فاجعه رخ می‌دهد و رئیس‌جمهور می‌خندد» تأکید کرد: «عذرخواهی دولت و مجلس از مردم ضروری است.»


با حذف کارت سوخت
۱۵۰ هزار میلیارد تومان ضرر کردیم
زاکانی در ادامه، حذف کارت سوخت از سوی زنگنه را یادآور شد و با بیان اینکه بر اثر این تصمیم غلط، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان ضرر کردیم و به جیب قاچاقچیان رفت، افزود: این رقم، سه برابر کل پولی است که صرف مسکن مهر شده است، امّا دولت هیچ حسی به این موضوع ندارد.
ضعیف‌ترین و بی‌اعتمادترین دولت به نخبگان
در ادامه این نشست، محمدجواد عامری دبیرکل جمعیت ایثارگران اظهار داشت: دولت به بهانه مبارزه با قاچاق و درآمدزایی برای کمک به مردم طرح افزایش قیمت بنزین را به بدترین شکل ممکن اجرا کرد و لطمات جدی را در فقیرسازی مردم وارد کرد.
عامری تأکید کرد: ضعیف‌ترین و بی‌اعتمادترین دولت به نخبگان و کارشناسان این دولت است و واقعاً از شفافیت به دور است چراکه در اکثر قراردادها ازنظر کارشناسی استفاده نکرده است.
دبیرکل جمعیت ایثارگران با بیان اینکه در موضوع بنزین دولت ادعا دارد می‌خواهد قیمت بنزین را به فوب خلیج‌فارس برساند، ادامه داد: اگر واقعاً مبنا فوب خلیج‌فارس است باید ببینیم چرا قیمت دلار بالا رفت و قیمت آن متغیر است؟ اگر قیمت دلار را ۳۰۰۰ تومان در نظر بگیریم، فوب خلیج‌فارس حدوداً ۱۵۰۰ تومان خواهد بود.
کاهش ۵۰۰ درصدی ارزش سرمایه مردم
وی گفت: با عملکرد بدی که بانک‌ها و دولت در این مدت داشتند،‌ ۴۷۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی به ۲ هزار هزار میلیارد تومان رسید که این در فقیر کردن مردم بسیار مؤثر است چراکه ارزش سرمایه مردم را ۵۰۰ درصد کاهش داده است.
عامری تصریح کرد: قدرت خرید مردم به‌شدت پایین آمده است و دولت به‌جای اینکه مشکل را ریشه‌ای حل کند مانند اصلاح نظام بانکی، قیمت سوخت را افزایش می‌دهد.
بی‌صداقتی دولت
 در قضیه افزایش قیمت بنزین
همچنین سیدنظام‌الدین موسوی دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان در سخنان خود با تأکید بر اینکه مسئله بی‌صداقتی دولت برای مردم در قضیه افزایش قیمت سوخت ثابت شد، گفت: دولت و مسئولین با مردم صادق نبودند و مسئله به این بزرگی را باید از قبل تبیین می‌کردند نه اینکه رئیس‌سازمان صداوسیما می‌گوید روز پنجشنبه ما اطلاع یافتیم که قیمت سوخت افزایش خواهد یافت. در کجای دنیا تصمیم به این مهمی را بدون اطلاع قبلی اجرا می‌کنند؟ آیا قرار است به مردم شبیخون بزنیم؟
۵۳ میلیارد دلار؛ عدم‌النفع قرارداد کرسنت
موسوی با اشاره به ماجرای کرسنت و سوابق زنگنه در این پرونده، اظهار داشت: عدمالنفع قرارداد کرسنت ۵۳ میلیارد دلار است، چه کسی باید جوابگو باشد؟ چرا مردم را نسبت به این مسئله روشن نمی‌کنند؟ این مسئله را زمانی که آقای زاکانی مطرح کردند و رسانه‌های مختلف ازجمله خبرگزاری فارس مطرح کردند، آقایان رفتند در یکی از نهادهای مسئول پرونده را محرمانه کردند و گفتند هیچ‌یک از رسانه‌ها حق ندارد درخصوص آن مطلبی منتشر کند.
احیای کارت سوخت
بعد از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان ضرر!
دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان با اشاره به جمع‌آوری کارت سوخت در سال ۹۵ و اظهارات روحانی و زنگنه درخصوص فسادآور بودن بنزین دونرخی،‌ تأکید کرد: ۱۵۰ هزار میلیارد تومان ضرر به کشور در ماجرای کارت سوخت تحمیل کردند، و بعد هم بدون هیچ پشیمانی و عذرخواهی مجدداً در مردادماه امسال کارت سوخت را احیا می‌کنید.
چرا یک وزیر به هیچ کجا
پاسخگو نیست؟
موسوی گفت: اگر مجلس قدرتمند و مردمی داشتیم که نظارت و کنترل بر دولت داشت، حتماً باید این‌ها مواخذه و استیضاح می‌شدند، چه دلیلی وجود دارد که یک وزیر به‌واسطه ارتباطات و رانت به هیچ کجا پاسخگو نباشد؟
سایر اخبار این روزنامه