کلاهبرداری کاندیدای رد‌صلاحیت‌شده از نامزد‌های مجلس

سرویس جامعه جوان آنلاین: غلامحسین اسماعیلی در پاسخ به پرسش مجری برنامه تلویزیونی دستخط مبنی بر اینکه یکسری افراد را در ایام انتخابات دستگیر کردید که از کاندیدا‌ها و نامزد‌ها پول می‌گرفتند که صلاحیت‌هایشان را درست کنند و در شورا (شورای نگهبان) هم کسانی پیدا شدند که با این افراد در ارتباط باشند، گفت: «این‌ها پول نمی‌گرفتند که صلاحیت‌ها را تأیید کنند، بلکه کلاهبرداری می‌کردند. اصل عملشان کلاهبرداری بود. از منظر حقوقی گاهی مواقع به اعمال نفوذ تعبیر می‌کنیم، یعنی ارتباطی دارند و گاهی اوقات به ادعای اعمال نفوذ است و گاهی اوقات هیچ کدام از این موارد نیست و کلاهبرداری محض است، آنچه اینجا اتفاق افتاد واقعاً کلاهبرداری بود.»
نامزد‌هایی بدون ذکاوت ابتدایی
هنگامی که مجری پرسید یعنی هیچ ارتباطی وجود نداشت؟ اسماعیلی پاسخ داد: «هیچ ارتباطی مطلقاً وجود نداشت. از نکات جالب این مسئله این بود که افرادی که ثبت‌نام برای مجلس کرده بودند و کسانی که در این دام افتاده‌اند، باید ذکاوت ابتدایی را داشته باشند. مثلاً کسی که خودش در ادوار گذشته کاندیدای ردصلاحیت شده بوده کلاهبرداری می‌کرد که اگر عرضه‌ای می‌داشت، برای صلاحیت خودش کار می‌کرد»!
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه مرخصی نازنین زاغری تمدید شده است و تحت کنترل و مراقبت‌های الکترونیکی قرار دارد، افزود: «پرونده طبری بررسی‌های دادسرایی را تمام کرده و الان در دادگاه است و در اردیبهشت ماه جلسات دادگاه را آغاز خواهیم کرد. دو مقام دولت قبلی (مشایی و بقایی) هم در مرخصی هستند. خبری که به ما داده شده، این است که یک نفر از آن‌ها کسالتی هم دارد و دوران درمان خود را بیرون از زندان سپری می‌کند.»


مدارک خاص در منزل طبری
سپس مجری پرسید این درست است که از منزل طبری پرونده‌های محرمانه پیدا شده است؟ اسماعیلی هم گفت: «خیر. از منزل ایشان برخی از مدارک خاص که اثبات مراودات را می‌کرد، پیدا کردیم، اما از برخی مرتبطانی که با ایشان کار می‌کردند در حوزه‌های مختلف اسناد و مدارکی را به دست آوردیم که گویای ارتباطات این افراد و روابط ناسالم و سوءرفتار‌هایی است که می‌شود. بعضاً در موارد درون قوه و بخش عمده در بیرون قوه قضائیه اتفاق افتاد که با اسناد و مدارک برملا شد.»
استفاده برادر از امتیازات قوه
اسماعیلی در پاسخ به سؤال دیگر مجری که پرسید: خیلی‌ها سؤال دارند که برادر یکی از آقایان که رئیس یکی از قواست، الان چطور وضعیتی دارد؟ زیاد مرخصی دادید و محکومیت خود را می‌گذراند؟ گفت: «این فرد بر اساس ضوابط محکومیتش را می‌گذراند و بر اساس ضوابط و شرایط که ویژه است، از امتیازاتی که قوه قضائیه در نظر گرفته است، استفاده می‌کند.»
در باز شد، اما زندانیان نرفتند!
سخنگوی قوه قضائیه افزود: «اصل توطئه زندان سقز هم از خود زندانیان شروع شد؛ زندانیان خطرناکی که آنجا داشتیم، طراحی کردند. تا امروز بررسی‌های ما حکایت از این دارد که معدود و انگشت‌شمار از پرسنل زندان دچار همکاری با این‌ها یا دچار قصور در انجام وظیفه شدند و تعدادی از زندانیان از زندان سقز فرار کردند، اما جالب است که در باز شد و می‌توانستند همه زندانیان بروند، اما این برای جامعه ما و برای جامعه جهانی هم جالب است که بدانند خیلی از زندانیان یعنی اکثریت زندانیان نرفتند.»
پهپادشان را هم گرفتیم
اسماعیلی با بیان اینکه در عادل‌آباد شیراز هم این تحرک شروع شد، اما ناکام ماند، گفت: «در شیراز هم از بیرون زندان و هم از داخل زندان دست به دست هم دادند و حتی در این ایام پهپاد تهیه کرده بودند که به وسیله پهپاد هم گوشی موبایل برای ارتباط به داخل زندان بفرستند و هم ابزار و ادواتی را بفرستند که در تحرکات آن‌ها استفاده شود، ولی هم این عوامل داخل زندان را گرفتیم و هم عوامل بیرون زندان را دستگیر کردیم. پهپادشان را هم گرفتیم.»
پایان دوران شاهدان دروغین
در پایان برنامه هم مجری سؤال کرد که برخی به عنوان شاهد کذب، شهادت می‌دادند و پول دریافت می‌کردند. برای این هم سازوکار را تنظیم کردید یا فعلاً فقط دستور داده شده؟ که سخنگوی دستگاه قضا پاسخ داد: «مرکز آمار و فناوری ما در سامانه ثبت اطلاعات پرونده، تمام اطلاعات شهود را در این سامانه بارگذاری می‌کند تا بتوانیم حتی تشخیص دهیم یک نفر آدم، چند مرتبه و در چند پرونده و کجا‌ها رفته و شهادت داده است، ضمن اینکه حفاظت اطلاعات واحد‌های نظارتی مأمور شدند محیط‌های پیرامونی دستگاه قضا را رصد کنند و قضات هم مأمور شده‌اند در احراز هویت و انطباق جزئیات به گونه‌ای رفتار کنند که این سوءرفتار را شاهد نباشیم.»