روزنامه مردم سالاری
1399/02/04
فرش قرمز «بایدن» برای «میشل»
گروه بین الملل: تب رقابت های انتخابات الکترال 2020 در سایه کرونا در حال بالارفتن است تا بازار نظرسنجی ها داغ شود. براساس آخرین نظرسنجی صورت گرفته از سوی شبکه ان بی سی و نشریه وال استریت ژورنال، ۴۹ درصد آمریکاییها در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا به «جو بایدن» رای میدهند و ۴۲ درصد هم گفته اند همچنان «دونالد ترامپ» را انتخاب میکنند. نکته حائز اهمیت درباره انتخابات آمریکا این است که رای الکترال تعیین میکند رئیس جمهوری ایالات متحده باشد.بایدن که میداند سنگین شدن وزنه دموکراتها به لطف سلاح مخفی «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا بوده، حالا پای «میشل اوباما» را به میان کشیده است. بنا به گزارش ایندیپندنت ، کاندیدای حزب دموکرات که زمانی معاون اوباما بود ، بانوی اول سابق آمریکا را بهترین گزینه برای پست معاون رئیس جمهوری میداند.
بایدن ۷۷ ساله از علاقه خود برای بازگرداندن بانوی اول پیشین ایالات متحده به کاخ سفید خبر داد؛ البته این بار در قامت معاون رئیس جمهوری. به این ترتیب، معاون اوباما با انتخاب میشل دین خود را به نخستین رئیس جمهوری رنگینپوست تاریخ آمریکا ادا میکند و گامی دیگر برای شکست دادن دانلد ترامپ در انتخابات پاییز امسال برمیدارد.
باراک اوباما هفته پیش از نامزد نهایی دموکراتها در انتخابات ۲۰۲۰ حمایت کرد و برنی سندرز و الیزابت وارن هم در مناسبتهای جداگانه از هواداران خود خواستند به بایدن رای بدهند. این سناتور پیشین و سیاستمدار کهنهکار درباره گزینه خود برای جایگاه معاون رئیس جمهوری آمریکا گفت: «از صمیم قلب دوست دارم میشل اوباما را انتخاب کنم اما تردید دارم او دوست داشته باشد به کاخ سفید بازگردد.»
بایدن از میشل اوباما به عنوان بانویی درخشان یاد کرد که زیر و بم کار را خوب میشناسد. او گفت: «خانواده اوباما دوستانی فوقالعاده هستند. هر چند نمیدانم میشل اصلا میخواهد نزدیک کاخ سفید زندگی کند یا نه.»
بانوی اول پیشین آمریکا دو سال پیش در کتاب پرفروش خود «شایسته» تاکید کرده بود هیچ برنامهای برای بازگشتن به دنیای سیاست یا رئیس جمهوری آمریکا شدن ندارد. حالا که دو سال گذشته، باید دید میشل برای حمایت عملی از دوست خود وارد میدان میشود.
بایدن افزود: «ما به سرعت کمیتهای برای بررسی این موارد تشکیل داده و سابقه نامزدهای مختلف را بررسی خواهیم کرد. من ترجیح میدهم معاونم یک زن باشد. این بسیار اهمیت دارد که هر دولتی شبیه جامعه باشد، شبیه ملت. ما نیز متعهدیم که زنی رنگین پوست در دیوان عالی داشته باشیم اما این باعث نمیشود به اتفاقی مشابه در معاونت رئیسجمهوری فکر نکنیم.»
بایدن پیشتر وعده داده بود یک زن را به عنوان معاون خود برخواهد گزید و حالا که نامزد نهایی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکاست، باید به قولش عمل کند. از الیزابت وارن و الکسندریا اوکاسیو-کورتس، جوانترین زن تاریخ مجلس نمایندگان آمریکا به عنوان دیگر گزینههای نشستن روی صندلی معاون رئیس جمهوری آمریکا یاد میشود.
به گزارش رویترز، هیچ زنی تاکنون در سمت معاون رئیسجمهور آمریکا خدمت نکرده است. فقط در در سال ۱۹۸۴ و بعد در سال ۲۰۰۸ دو زن به ترتیب از حزب دموکرات و جمهوریخواه از نامزدهای اصلی حزب خود برای تصدی این سمت بودند.
جیب پرپول ترامپ
منهای اعداد و ارقام نظرسنجی ها، میزان کسب حمایت های مالی هم دارای اهمیت است. بایدن و حزب دموکرات توانستهاند هر روز یک میلیون دلار کمک مالی جمعآوری کنند، با این حال هنوز به سختی میتوانند خود را به ارقام موجود برای دونالد ترامپ و جمهوریخواهان که تا اوایل آوریل جمعآوری شده است، برسانند. به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، ارقام جدید جمعآوری کمکهای مالی که اواخر روز دوشنبه منتشر شد، عمق شکاف مالی بایدن را نشان میدهد که حالا خود را در قامت نامزد دموکراتها در انتخابات عمومی میبیند. نامزد پیشفرض دموکراتها و حزب وی تقریبا ۱۸۷ میلیون دلار از کمیته ملی جمهوریخواهان و شخص دونالد ترامپ عقب هستند؛ چرا که ترامپ سه سال گذشته را صرف جمعآوری ذخایر خود کرده است.
صرفا ابعاد مالی کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، فشار بیسابقه مالی و سیاسی به کارزار انتخاباتی بایدن وارد خواهد کرد. معاون سابق ریاستجمهوری آمریکا برای ادامه راه باید راهی برای جذب مشارکتکنندگان مالی کوچک آنلاین و حمایت افرادی با رقمها و چکهای درشت پیدا کند؛ کسانی که فعلا بهدلیل شیوع ویروس کرونا در خانههای خود ماندهاند. برای جذب کمک مالی به منظور رقابت موثر با ترامپ، بایدن مجبور است درباره یکسری از تصمیمات سیاسی خود تفکر و پیامهایش را پالایش و سریعتر معاونش را برای انتخابات عمومی تعیین کند. با این حال استراتژیستهای بایدن میگویند دستکم وی از یک برتری برخوردار است: او با نهایی شدن نامزدیاش و وحدت نسبی در درون حزب در اوایل سال ۲۰۲۰، حمایت کسانی را بهدنبال خواهد داشت که تنها روی پیروزی بر ترامپ متمرکز شدهاند. جیم مارگولیس، استراتژیست دموکراتها و از کهنهکاران کارزارهای انتخاباتی این حزب به نیویورکتایمز گفت: «بایدن باید هر تهدیدی را تبدیل به فرصت کند و از طریق تلاشهای دیجیتالی کمکهای مالی حزب را افزایش دهد.» او افزود: «بله این را به خوبی میدانم که یک نامتعادلی مالی بین دو کارزار انتخاباتی وجود دارد، اما فکر میکنم بایدن برای چرخاندن بهتر کارزار انتخاباتیاش به اندازه کافی پول جمع خواهد کرد.»
شکاف فعلی بین دو حزب از نظر پولی، بهویژه در سطح ریاستجمهوری قابل توجه است و در سطح کنگره نیز چنین شکافی در نیروهای کلیدی دموکراتها در مجلس نمایندگان و سنا دیده میشود. سناتورهای دموکرات در مین، آریزونا، کنتاکی و کارولینای جنوبی درگیر رقابت با نامزدهای خود هستند. به این موارد این نکته هم باید اضافه شود که بخشی از فشار مالی به کارزار انتخاباتی بایدن به این مساله برمیگردد که وی هنوز نتوانسته است با کمیته ملی دموکراتها بر سر جمعآوری چکهای درشت به توافق برسد. همچنین با اینکه از یک ماه پیش وی انتخابات مقدماتی را در کنترل خود گرفت، روند استخدام نیروها برای کارزار انتخاباتیاش آهسته بوده است.
عوامل ارشد اجرایی حزب و اهداکنندگان مالی بزرگ در کمیته دریافت کمکهای مالی بر سر اینکه چگونه با ترامپ به رقابت بپردازند، به اختلاف نظر برخوردهاند. بهرغم اینکه کارزار انتخاباتی بایدن در روزهای اخیر راهی برای حل مشکلات پیدا کرده است اما برخی اهداکنندگان مالی میگویند هنوز مطمئن نیستند که چکهای خود را به کجا بفرستند. پول همیشه، بهویژه در سطح ریاستجمهوری تعیینکننده نیست. بایدن بهرغم اینکه در انتخابات مقدماتی بسیار بد شروع کرد، اما در نهایت پیروز میدان شد. خود ترامپ نیز در انتخابات سال ۲۰۱۶ در حالی پیروز شد که بسیار کمتر از هیلاری کلینتون در آن انتخابات هزینه کرد. اما پول نقد یک انعطافپذیری باارزش در کارزار انتخاباتی بهوجود میآورد: به آنها اجازه میدهد که نقشه انتخاباتیشان را گسترش دهند، افراد بیشتری را به استخدام در آورند، تبلیغات بیشتری کنند یا حتی در زمانی که بیماری پاندمی تحولات بیسابقهای در جامعه رقم زده است، آزمایشهای سیاسی در لحظه انجام دهند.
مایکل هالی، مشاور سابق ارشد پیت بوتیجج، نامزد انصرافی دموکراتها به نیویورکتایمز گفت: «در حالی که پول میتواند یک چالش بزرگ برای جو بایدن بهوجود آورد، اما دستاوردهای بزرگ ترامپ با حاکمیت ویروس کرونا به خطر افتاده است.» او افزود: «در حالی که ترامپ پیرامون اقتصاد چیزهای دیگری میگوید اما ثبت تعداد بیکاران در این روزها چیز دیگری روایت میکند.»
سایر اخبار این روزنامه
خبر 2
خبر
آیا روند مثبت بورس ادامه خواهد داشت؟
در جستجوی زمان از دست رفته برای مهار کرونا
چراغ سبز آلمان به وام ایران
شیخالاسلامی که شریعت و طریقت را آشتی داد
فرش قرمز «بایدن» برای «میشل»
امیدوارم شورای نگهبان به خاطر «حقالناس» و ایجاد شفافیت و تقویت جایگاه مجلس با این مصوبه مخالفت نکند
ورود نظامی ایران به فضا
خروج آمریکا از منطقه خواست مشترک مردم است
کرونا در کشور به خوبی مدیریت شد