استقبال جهانی از تجربیات ایران در مبارزه با کرونا

به گزارش وزارت بهداشت، سعید نمکی پس از برگزاری نشست مجازی با وزرای بهداشت کشورهای جهان که از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: از هر 6 منطقه سازمان جهانی بهداشت، یک کشور برگزیده انتخاب شده بود تا تجربیات خود را برای جهانیان بازگو کند و خوشبختانه از بین کشورهای شرق مدیترانه، جمهوری اسلامی ایران برای انتقال تجربیات خود به دنیا، انتخاب شده بود.
کاهش موارد ابتلا و فوت روزانه ناشی از کرونا در ایران
نمکی افزود: در نشست مجازی با وزرای بهداشت کشورهای جهان اعلام کردیم که موارد فوت روزانه ناشی از کرونا را در ایران در طول سه هفته، یک‌سوم و موارد جدید ابتلای روزانه را 40 درصد کاهش دادیم و این افتخار بسیار بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران در شرایط سخت تحریم در عرصه بین‌المللی بود و این دستاورد بزرگ را تبریک می‌گویم و امیدوارم که با همدلی، وفاق، رعایت اصول و پروتکل‌های بهداشتی این راه را با سرعت ادامه دهیم و یک رکورد تاریخی را در عرصه بین‌المللی رقم زنیم.
در کل کشور حتی یک مورد بیمار سرگردان نداشتیم


وی ادامه داد: اولین مرحله‌ای که در نشست اخیر بیان کردیم، آمادگی ما برای پذیرش بیماران بود. اعلام کردیم که در کل کشور حتی یک مورد از بیماران هم در بیرون از بیمارستان‌ها، سرگردان نداشتیم. خوشبختانه از همان روزهای نخستین، تست‌های کرونا را فراهم و مدیریت بیماران را با اصول صحیح، هدایت کرده بودیم و هیچ گروه سنی را بدون رسیدگی نداشتیم، حتی یک مورد غیرکرونایی اورژانسی در کشور هم بلاتکلیف نماند.
وزیر بهداشت اظهار داشت: خوشبختانه در این مدت، تمام بیماران دیالیزی، بیماران قلبی و بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه را در کنار بیماران مبتلا به کووید19 تحت درمان قرار دادیم.
میزان بهبودیافتگان
در ایران یک رکورد ناب بین‌المللی است
نمکی با بیان اینکه میزان بهبودیافتگان ما یک رکورد ناب بین‌المللی است، گفت: این موضوع جای افتخار دارد و به پزشکان، پرستاران و کادر درمانی بیمارستان‌ها تبریک می‌گویم که با ایثار و فداکاری توانستند این حرکت بزرگ را مدیریت کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای دنیا تجربه بزرگ غربالگری را تشریح کردیم. درست است که در سطح تحول نظام سلامت توانستیم تخت‌های بیمارستانی و بخش‌های ویژه را توسعه دهیم اما امروز با توسعه این زیرساخت‌ها، میزان تخت بیمارستانی به ازای هر هزار نفر جمعیت، 1/6 است، در حالی‌که این شاخص در فرانسه و سایر کشورهای اروپایی بین 5 تا 6 برابر ما است و میزان پرستار به ازای هر یک تخت بیمارستانی در کشورهای اروپایی در بدترین وضعیت، حدود دو تا سه برابر ایران است.
وزیر بهداشت افزود: آنچه که ما را از مهلکه بیرون آورد، اولا ایثار، فداکاری، گذشت، مهربانی، همکاری بین بخشی و گسترده و درک و فهم و همراهی مردم بود، اما موضوع دیگری که ما را از این بحران نجات داد، این بود که ورودی بیماران به بیمارستان‌ها و سربار بیمارستانی را کاهش و اجازه دادیم پزشکان و پرستاران، کمی ‌نفس بکشند، طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا و غربالگری نیز گسترده‌ای بود که اجرا شد.
نمکی ادامه داد: مبنای این طرح، پرونده الکترونیک سلامت بود که به‌عنوان یک ریل‌گذاری در اوایل ورودم به وزارت بهداشت، به‌عنوان یک تکلیف قانونی برجای مانده، آن را اجرا کردیم. برای 80 میلیون ایرانی توانستیم پرونده الکترونیک سلامت تشکیل دهیم و این ریل‌گذاری به ما کمک کرد تا بیش از 70 میلیون نفر را در این طرح ملی از طریق سامانه 4030 و خوداظهاری در سامانه salamat.gov.ir رصد و شناسایی کنیم و در مراحل اولیه آنها را ایزوله و افرادی که با آنها در تماس بوده‌اند را شناسایی کنیم و بار بیمارستان‌ها را کاهش دهیم.
وی یادآور شد: طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، اقدام بزرگی بوده که هیچ کشوری در چنین سطحی آن را اجرا نکرده است. 71 میلیون نفر از جمعیت بیش از 83 میلیونی کشور با به کارگرفتن بخش بهداشت و پیشگیری، غربالگری شدند. از بهورزان، مراقبین سلامت، ماماها و کادر بهداشتی که در مراکز بهداشتی و درمانی، خانه‌های بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت فعالیت داشتند، به‌عنوان یک ظرفیت بی‌بدیل در کنار سایر دستگاه‌ها و سازمان بسیج در کمک به نظام سلامت استفاده کردیم و این تجربه بزرگ تاریخی را خلق کردیم که در تاریخ این کشور، خواهد ماند.
وزیربهداشت افزود: امیدواریم که هیچ زمانی در تهران زلزله‌ای رخ ندهد، اما همیشه به همکارانم می‌گویم که همان‌گونه که برخی معتقدند هر 130 تا 140 سال ممکن است یک‌بار زلزله در تهران رخ دهد، یک پاندمی و همه گیری جهانی مانند کووید19 نیز ممکن هر 150 سال یک‌بار رخ دهد و خلق این همه حماسه در این دوره در تاریخ ایران، جاودانه خواهد شد.
نمکی گفت: در این نشست از سازمان جهانی بهداشت خواستیم به کشورهای زورگو فشار وارد کند و تحریم‌های ظالمانه از دوش مردم ایران برداشته شود و کاری کنند که به کشورهای ضعیف، فشار کمتری وارد شود و زیرساخت‌های نظام سلامت بر اثر تبعیض در جهان کمتر آسیب ببیند و این کشورها بتوانند با مراقبت ویژه، دوران پس از کرونا را برای جلوگیری و پیشگیری از نظام‌های اقتصادی جوامع مختلف، بگذرانند.
وی اظهار داشت: امروز برای کشورهای جهان از طرح فاصله‌گذاری هوشمند در ایران نکاتی را بیان کردیم و گفتیم که باید بتوانیم برای جلوگیری از فشار به خانواده‌ها و کسبه کم بضاعت، با پروتکل‌های سخت و سختگیرانه کسب و کارها را به رونق برگردانیم. گفتیم که در ایران، پروتکل‌های بهداشتی در سامانه‌ای برای استفاده همه کسب و کارها و عموم مردم قرار گرفته است.
نمکی یادآور شد: اگر این دستاوردها را در کشور داشته‌ایم، به جز با همراهی، همدلی، رعایت پروتکل‌ها و اصول بهداشتی، رعایت فاصله‌گذاری هوشمند و اجتماعی، تلاش بی‌وقفه نیروهای بهداشتی و درمانی از اولین خط مقدم یعنی خانه‌های بهداشت تا بیمارستان‌های تخصصی و فوق تخصصی بدست نیامده است. اگر خدای ناکرده مردم از این دستاوردها، مغرور شوند و فراموش نکنند که ما هنوز در نیمه راه هستیم، ممکن است گل‌های سهمگینی وارد دروازه سلامت شود و ما مغلوب و مقهور در گوشه‌ای از جهان، سرافکنده بمانیم.
وی تأکید کرد: از مردم تقاضا دارم که برای حفظ دستاوردهای ارزشمند به دست آمده، همراهی، همدلی، وفاق و رعایت اصول را فراموش نکنند تا دستاوردهای افتخار آفرین به یک سرافکندگی بین‌المللی، تبدیل
نشود.
 سازمان جهانی بهداشت، ایران را به‌عنوان
کشوری مقتدر در عرصه نظام سلامت می‌شناسد
وزیر بهداشت گفت: سازمان جهانی بهداشت از دیرباز، ایران را به‌عنوان کشوری موفق در عرصه‌های بهداشتی می‌شناسد و می‌داند که کشور ما، تجاربی مانند ریشه‌کنی فلج اطفال، سرخک، کنترل مالاریا، کزاز و بسیاری از بیماری‌های واگیر را دارد.
نمکی  افزود: ایران کشوری است که سیستم شبکه بهداشتی و درمانی آن در منطقه بی‌نظیر است. سازمان جهانی بهداشت ناظر بود که در سیلاب‌های بهار سال 98 که همه منتظر اپیدمی‌بیماری‌های واگیر بودند اما حتی یک مورد اپیدمی‌در ایران نداشتیم. در بسیج ملی کنترل فشارخون حدود 75 درصد از جمعیت هدف معادل بیش از 30 میلیون نفر پایش شدند.
وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت، ایران را به‌عنوان کشوری مقتدر در عرصه نظام سلامت می‌شناسد و در زمینه بیماری کووید19 نیز ارتباطات بسیار خوب، صمیمانه و تنگاتنگی را با سازمان جهانی بهداشت داشته‌ایم و مرتب تجارب و گزارش‌های خودمان را برای آنها در سطح دفتر مدیترانه شرقی و همچنین مقر این سازمان در ژنو ارسال می‌کنیم و ارتباطات مستمری داریم.
تشکر ویژه سازمان جهانی بهداشت از ایران
برای شیوه اجرای غربالگری 70 میلیون نفری کرونا
وزیر بهداشت گفت: دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از جمهوری اسلامی ایران برای اجرای شیوه غربالگری کرونا برای بیش از 70 میلیون نفر از مردم کشور، تشکر ویژه‌ای کرد چون این طرح، تأثیرات بسیار زیادی در کاهش بیماری و شکستن حلقه انتقال و کاهش مرگ و میرها در کشور داشته است.
پاسخ نمکی به ادعای وزیر بهداشت ‏آمریکا
سعید نمکی همچنین در حساب توییتری خود در رابطه با اظهارات وزیر بهداشت آمریکا نوشت: «امروز وزیر بهداشت آمریکا در نشست سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد حاضر است برای مقابله با کرونا به ایران کمک کند.همان‌طور که در نشست وزرای بهداشت عضو سازمان جهانی بهداشت نیز در مقابل این ادعای پوچ و واهی اعلام کردیم: ‌در مقابله با کرونا امروز جمهوری اسلامی ایران با لطف پروردگار و همیاری مردم و مسئولان و مشارکت صمیمانه بین بخشی در اوج عزت و سربلندی در حال تسلط بر بیماری است. ایران عزیز ما حاضر است به مردم گرفتار آمریکا برای نجات از درماندگی دولت‌شان برای برون‌رفت از شرایط سهمگین کنونی کمک کند».