حق مسلم ایران در دسترسی به فضا

وزیر امور خارجه تاکید کرد که آمریکا و اروپا نمی‌توانند بر پایه تفسیر اشتباه و بی‌مبنا از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ایران را موعظه کنند.
به گزارش اداره کل اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، محمدجواد ظریف در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: ایالات متحده برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، از سال ۲۰۱۷ مشغول زورگویی به همه بوده است. 
وی با اشاره به بی‌عملی اروپا در برابر خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: اروپا به جای تبعیت از قطعنامه ۲۲۳۱، از ایالات متحده اطاعت کرده است. هیچ کدام آنها نمی‌توانند بر پایه تفسیر اشتباه و بی‌مبنا از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ایران را موعظه کنند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: ایران نه سلاح هسته‌ای دارد و نه موشکی که برای حمل چنین سلاح‌های دهشتناکی، طراحی شده باشد. حدس بزنید چه کسی دارد؟


وزارت خارجه فرانسه روز چهارشنبه در بیانیه‌ای پرتاب یک ماهواره نظامی توسط ایران را خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ دانست و آن را شدیدا محکوم کرد. همچنین مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در اظهاراتی مدعی شد که پرتاب ماهواره نور به مدار از سوی ایران خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل محسوب می‌شود.
وی همچنین مدعی شد که پرونده پرتاب ماهواره ایران را به شورای امنیت خواهد برد.
در همین حال، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به مواضع اخیر ایالات متحده آمریکا در خصوص پرتاب موفق و غرور انگیز ماهواره نور به فضا، ضمن رد و تقبیح دخالت آن رژیم در امور داخلی ایران، پیشرفت‌های علمی و فناوری بویژه در حوزه هوا-فضا را حق ملت ایران دانست و خاطر نشان کرد قطعا اینگونه دخالت‌ها در عزم ملت ایران برای پیشرفت خللی ایجاد نخواهد کرد.
به گزارش ایسنا،«سید عباس موسوی» همچنین تاکید کرد: هیچ قطعنامه‌ای ایران را از پرتاب ماهواره به فضا منع نمی‌کند و استناد آمریکا به قطعنامه ۲۲۳۱ قطعا بیجا و خلاف واقعیات است؛ طُرفه آنکه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت قطعنامه ای است که رژیم آمریکا با خروج خود از برجام آنرا نقض کرده و همچنان دیگر کشورهای مستقل را برای نقض آن آشکارا تحت فشار قرار می‌دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با رد موضع آلمان در قبال پرتاب این ماهواره ایرانی اظهار داشت: وزارت امور خارجه آلمان در حالی درخصوص پرتاب ماهواره ساخته شده با تلاش مهندسان ایرانی ابراز نگرانی می‌کند که وزیر دفاع این کشور تصمیم خود برای خرید جنگنده با قابلیت حمل بمب هسته‌ای را رسانه‌ای کرده است. اینگونه سیاست‌های یک بام و دو هوا امنیت منطقه و اروپا و جهان را تهدید می‌کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان توسعه علم و فناوری در عرصه هوا-فضا را حق قانونی ایران دانست و تاکید کرد: ماهواره نور با اهداف صلح آمیز و در راستای سیاست دفاعی ایران است.
موفقیت ایران در نگاه فیگارو
ژرژ مالبرونو، گزارشگر ارشد روزنامه فیگارو و متخصص در مسائل خاورمیانه روز جمعه، در صفحه توئیترش به بررسی ابعاد موفقیت ایران در پرتاب ماهواره «نور 1» 
پرداخت.
این تحلیل که توسط حساب توئیتری روزنامه فیگارو، قدیمی‌ترین روزنامه فعال در کشور فرانسه نیز باز نشر یافت، به دستاوردهای این موفقیت برای ایران اشاره کرد و نوشت: «نور 1، یک ماهواره اپتیکی یا جاسوسی است که قادر به تصویر برداری و رصد می‌باشد. هر چند عمر آن از ماهواره‌های زمین-ایستگاهی کمتر می‌باشد ولی می‌تواند از پایگاه‌های نظامی و مرکز هسته‌ای دیمونای اسرائیل عکس بر داری کند.»
این گزارشگر ارشد روزنامه فیگارو به نقل از یک کارشناس نظامی افزود: «ایران به لطف همین ماهواره می‌تواند کاری کند که اسرائیل در مقابل این کشور انجام می‌دهد. ظرفیت و توانایی قراردادن یک ماهواره در مدار، خود عملی پیچیده است.»
مولف کتاب‌های»سالهای صدام» و «خاطرات جرج حبش»، در ادامه بیان داشته است: «بنابراین ایرانی‌ها موفق شدند تا یک چالش فنی را در مورد پرتاب موشک و قرار دادن ماهواره در مدار بالای 360 کیلومتر پشت سر بگذارند.»