روزنامه جوان
1399/02/16
حمله به اژدهای زرد از وحشت غول کرونا
سرویس بین الملل جوان آنلاین: ترامپ که توهم زده بود که با تعرفه بستن بر وارادت سرعت اقتصاد چین را گرفته حالا با پکنی روبهرو است که اسبش را زین کرده تا در این شرایط ضعف امریکا حتی زودتر از پیشبینیها اقتصاد اول دنیا شود. بماند که در عرصه حساس تکنولوژیهای هژمونیساز مانند فناوری فضایی، هوش مصنوعی، رایانههای کوانتومی و اینترنت پرسرعت پوزه رقبای غربی را به خاک مالیده و دیگر آن کپیساز سابق نیست. پکن با آرامشی دشمن دیوانهکننده دو بحران امنیت غربساخته یعنی افراطیون آلوده شده به ویروس وهابیت در مناطق ایغورنشین و جداییطلبان هنگکنگ را مهار کرده و ناوگان امریکا را در شرق دور با حرکات نمایشی صرف، عقب رانده است. حالا ترامپ مانده با یک اقتصاد رو به اضمحلال و اتهام سوءمدیریت وحشتناک در بحران و لاجرم همان تاکتیک قدیمی دشمن بیرونی تراشیدن. ادعای یانکیها علیه اژدها در مورد آزمایشگاهی بودن کووید ۱۹ از سوی کابینه ترامپ شدت گرفته است تا مگر رأیدهندگان را از این منحرف کند که اوج مدیریت وی در برابر ماشین کشتار کرونا در غرب وحشی، توصیه به خوردن موادضدعفونی کننده، دزدیدن ماسک آلمانیها و توصیه به افراطیون مسلح معترض برای تسخیر فرمانداریهای ایالتهای دموکرات و قطع کردن سهم سازمان بهداشت جهانی بوده است.دونالد ترامپ با سیل لاینقطع تلفات امریکاییها روبهرو است و طبق معمول به جای حل مشکلات بر حمله به رقبا و مقصرنمایی آنها تمرکز کرده است و چند روزی است که خود و افراد کلیدی کابینهاش پروپاگاندای مفصلی را علیه پکن پیش میبرند. در تازهترین اقدام در این رابطه، ترامپ چین را متهم به ارتکاب «اشتباهی هولناک» در شیوع کروناویروس جدید دانست و مدعی شد پکن تلاش کرده بر آن سرپوش بگذارد و در همین حال دوباره به مظلومنمایی در برابر رسانهها پرداخت.
ترامپ در گفتگو با شبکه فاکسنیوز گفت: من فکر میکنم آنها اشتباهی وحشتناک انجام دادهاند و نخواستهاند به آن اعتراف کنند. نظر من این است که آنان مرتکب اشتباه شدند. آنان سعی کردند بر آن سرپوش بگذارند و آن را پنهان کنند. میدانید، این کار بسیار شبیه خاموش کردن آتش است. آنان نتوانستند آتش این بیماری را خاموش کنند.
ترامپ افزود: شیوع این بیماری میتوانست در همان محل (چین) خاتمه یابد، اما آنان بنا به دلایلی این کار را نکردند و ما میفهمیم دلیل آن چه بوده است.
وی همچنین در بخش دیگری از این گفتگو، در دفاع از درگیریهای اخیرش با رسانهها در پاسخ به سؤالی درباره علت عدم پاسخگویی مستقیم به خبرنگاران طی نشستهای خبری و به جای آن پرداختن به «موفقیتهای گذشته و سخنان مبهم» گفت: من با چنان رسانههای متخاصمی روبهرو هستم که هیچ رئیسجمهوری تاکنون ندیده است.
اما در بخش دیگری از این گفتگو، رئیسجمهور امریکا اظهار کرد که تعداد قربانیان همهگیری ویروس کرونا در امریکا ممکن است به ۱۰۰ هزار نفر برسد، هرچند او دوباره گفت که جان بین ۷۵ تا ۱۰۰ هزار نفر از دست خواهد رفت. ترامپ پیشتر گفته بود تعداد کشتهشدگان همهگیری ویروس کرونا به ۶۵هزار نفر خواهد رسید. این رقم اکنون در مرز ۷۰ هزار نفر است.
از سوی دیگر مارک اسپر، وزیر دفاع امریکا در گفتگو با روزنامه ایتالیایی «لا استامپا» مدعی شد که چین و روسیه از وضعیت اضطراری که در پی شیوع کرونا در جهان به وجود آمده است، برای پیشبرد منافع خود در اروپا سوءاستفاده میکنند. اسپر در پاسخ به سؤال خبرنگار این روزنامه مبنی بر اینکه آیا چین و روسیه با ارسال کمکهای پزشکی به ایتالیا در بحبوحه شیوع کرونا به دنبال اعمال نفوذ در اروپا هستند، تصریح کرد: «رقبای بالقوه نیز قطعاً تلاش میکنند از شرایط موجود برای پیشبرد منافعشان استفاده کنند و در ناتو و اروپا ایجاد اختلاف کنند. هوآوی و ۵G، نمونههای مهمی از این فعالیت شرورانه چین است.»
همچنین مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا روز یکشنبه مدعی شد که واشنگتن شواهدی در اختیار دارد که نشان میدهد کروناویروس از آزمایشگاهی در شهر «ووهان» چین بیرون آمده است.
تد کروز، سناتور جمهوریخواه امریکایی نیز در مصاحبهای با یکی از برنامههای شبکه فاکسنیوز چین را بزرگترین تهدید ژئوپلتیکی برای امریکا در جهان دانست و گفت: از جمله مهمترین تبعات بلندمدت این بحران شیوع ویروس برای سیاستگذاری آگاهانه امنیت ملی ما، ارزیابی مجدد اساسی در روابط امریکا با چین خواهد بود. کروز گفت: اگر شما به این بحران شیوع ویروس نگاه کنید، میبینید که دولت کمونیست چین مسئولیتی بزرگ و یک تقصیر مستقیم بزرگ را بابت همهگیری ویروس به دوش دارد. ما میدانیم که آنها تلاش کردند آن را پنهان کنند. ما میدانیم زمانی که پزشکان افشاگر قهرمان در ماه دسامبر گذشته تلاش کردند تا توجهات را صرف این مسئله کنند دولت چین دهان آنها را بسته و آنها را مجازات کرد.
اما «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس هم همزمان روز دو شنبه مدعی شد سؤالات متعددی درباره چگونگی شیوع ویروس کووید۱۹ وجود دارد که چین باید پاسخگوی آنها باشد و در آینده نیز لازم است تحقیقی درباره نقش پکن در این همهگیری انجام شود تا مشخص شود در این موضوع نزدیکترین متحد فراآتلانتیکی امریکا هم همداستان کاخ سفید است.
طرح مجازات چین
وبگاه گلوبال ریسرچ، با اشاره به فروپاشی اقتصادی امریکا با حدود ۳۸ درصد آمار بیکاری فعلی، وخیمتر شدن اوضاع برای مردم عادی امریکا که بهتر نیز نخواهد شد و بیتفاوتی دولت ترامپ نسبت به سلامتی و آسایش مردم، نوشت که تندروهای دولت همه تقصیرها را گردن چین انداختهاند تا سوءمدیریت خود را به اهداف مورد نظرشان نسبت دهند. همچنین واشنگتن پست به نقل از یک مشاور ارشد ترامپ با بیان اینکه «مجازات چین قطعاً در ذهن دونالد ترامپ است»، نوشت: «مقامات ارشد امریکا بررسی خود برای مجازات چین یا درخواست غرامت مالی از این کشور را به دلیل طرز مدیریت این کشور در مقابله با کرونا آغاز کردهاند.»
طبق این گزارش، طرحهایی برای خلع مصونیت حاکمیتی چین به وجود آمده است تا واشنگتن، ایالتها، نهادها و اشخاص امریکایی بتوانند از این کشور برای آسیبهایی که بر اثر گسترش ویروس کرونا به وجود آورده، شکایت کنند، موضوعی که پکن هیچ ارتباطی با آن ندارد و در صورت ایجاد دعوای قضایی برای شکایت، کار به جایی نمیرسد.
وبگاه «آتلانتیک»، با اشاره به اینکه مردم جهان اظهارات ترامپ را به سخره میگیرند و جوکهایی که در مورد توصیه ترامپ به خوردن مواد ضدعفونیکننده ساخته شدند در محافل به عنوان خاطره باقی خواهند ماند، نوشت: اگر امریکاییها بار دیگر ترامپ را انتخاب کنند، این موضوع یک پیام آشکار را مخابره خواهد کرد که «ما دیگر به عنوان یک ملت جدی نیستیم. ما نیز مانند یک رئیسجمهور نادان بیفکر و خودشیفته هستیم.»
سایر اخبار این روزنامه