روزنامه شرق
1399/02/27
ملکه عدالت، ضرورتی برای همه دستاندرکاران
رئیس قوه قضائیه در مراسم شب بیستویکم ماه رمضان: ملکه عدالت، ضرورتی برای همه دستاندرکاران رئیس قوه قضائیه گفت: ملکه عدالت ضرورتی برای همه دستاندرکاران و آحاد جامعه است و اصلاح ذاتالبین باید در دعاوی مورد توجه قرار گیرد. به گزارش میزان، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، در مراسم شب بیستویکم ماه مبارک رمضان در امامزاده صالح (ع)، به یادآوری چند نکته درباره اهمیت شب قدر پرداخت و با تأکید بر اینکه شب قدر باید شناخته شود، تصریح کرد: باید لیلهالقدر را که از یک عمر بهتر و برتر و جایگاه آن ظرف نزول قرآن کریم است، بشناسیم و حقیقت شب قدر حقیقت محمدیه است؛ یعنی امشب وجود مقدس پیامبر (ص) با قرآن برای هدایت انسان آمده است. او افزود: در روایات آمده است که برای درک شب قدر باید درباره مقام صدیقه طاهره (س) آشنایی و معرفت پیدا کرد و باید دانست فاطمه (س) کیست.رئیس قوه قضائیه ادامه داد: یک شب و یک روز با ولایت فاطمی زندگیکردن، برتر از یک عمر و صد سال در حکومت اموی و عباسی زندگیکردن است.
رئیسی خاطرنشان کرد: حقیقت شب قدر آن است که بدانیم باید در تمام زوایای زندگی انسان، خدا حاکم باشد و با ولایت الهی زندگی کرد. او بیان کرد: صاحب شب قدر وجود مبارک حضرت حجت (عج) است و کسانی که امشب در زیر سایه قرآن قرار میگیرند، بدانند که هرآنچه هست، باید از دست حضرت حجت به دست ما برسد. رئیسی با تأکید بر اینکه معرفت درباره شب قدر بسیار مهم است، یادآور شد: حقیقت شب قدر، حقیقت محمدیه فاطمه است و این معرفت را باید از خودشان بخواهیم. نایبرئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این مطلب که معرفت به حضرت حجت از لوازم مهم شب قدر است، به تبیین نکته مهم دیگر در باب اهمیت شب قدر پرداخت و گفت: اگر قرار بود ما نقشی در سرنوشت خودمان نداشته باشیم، امشب دعوت نمیشدیم که زیر سایه قرآن قرار بگیریم و استغفار کنیم.
او افزود: باید در استغفار یک نگاه به گذشته و یک نگاه به آینده داشت. باید توجه کرد که چه زشتیهایی در گذشته در فکر و اندیشه و اخلاق ما وجود داشته و به خاطر آن بر زبان، استغفار جاری کنیم؛ چراکه در محضر پروردگار متعال، اقرار به گناه زمینهای برای بازگشت و توبه است.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه امشب درهای رحمت پروردگار برای بندگان گشوده شده است، گفت: شب قدر، شب تصمیم و اراده است و تمام مقدرات تنظیم و توسط ملائک خدمت حجت خدا تقدیم میشود.
رئیسی یکی دیگر از ملزومات شب قدر را توجه به شهادت مولای متقیان علی (ع) عنوان کرد و افزود: کسانی که زندگی این امام را تحلیل میکنند، به چند دوره از زندگی این امام بزرگوار اشاره دارند: دوران کودکی و جوانی در کنار وجود مقدس پیامبر (ص)، دوره بعد از رحلت رسول خدا، دوره حکومتداری امیرالمؤمنین علی (ع) و دوره ۴۸ساعته از روز نوزدهم ماه رمضان تا شهادت ایشان درباره زندگی این امام تعریف میشود و در دوره آخر فرمایشات و سخنان امام علی (ع) و زندگی ایشان بسیار درخورتوجه است.
نباید ظلم را پذیرفت
او به بخشی از وصایای امام علی (ع) اشاره کرد و با تبیین تأکید آن امام بزرگوار بر توصیه به تقوای الهی، گفت: بزرگترین سرمایه انسان تقوای الهی و از خدا پروا داشتن است و این موضوع مهمی است که باید از خداوند بخواهیم که ما را برخوردار از تقوا کند. رئیس قوه قضائیه توصیه دیگر امام علی (ع) را پرهیز از دلبستگی به دنیا دانست و گفت: انسان نباید دنیازده شود. دلبستگی به دنیا و جایگزینی هر چیزی با عشق به خدا، خطاست. اگر چیزی از دست رفت، نباید برای آن تأسف خورد و باید توجه کرد که در گامهای آینده موفقیتها برتر و بهتر شود. نایبرئیس مجلس خبرگان رهبری افزود: درباره ظلم باید حساس بود و نباید آن را پذیرفت. کسی که ظلمپذیری کند، او هم محکوم است و این کار امری مذموم و ناپسند به شمار میرود. توصیه امیرالمؤمنین علی (ع) به نظم در امور، موضوع دیگری بود که مورد تأکید رئیس دستگاه قضا قرار گرفت. او تصریح کرد: بینظمی از هیچکس پذیرفته نیست و باید تنظیم امور مورد توجه همگان باشد. رئیسی خاطرنشان کرد: نظامات و مقررات اجتماعی موجب منظمشدن سازمانها و ادارات و زندگی مردم میشود و کوچکترین بینظمی در حوزههای اقتصاد، سیاست، فرهنگ و زندگی اجتماعی و فردی موجب لطمه به زندگی و معیشت مردم و انحراف افکار و اندیشهها میشود.
اصلاح ذاتالبین از نماز و روزه مستحبی بهتر است
رئیس قوه قضائیه با اشاره به وصیت آن امام بزرگوار درباره اصلاح ذاتالبین، گفت: اگر زمینه اختلافی در هر شهر و دیاری پیش آمد، باید همگان برای اصلاح ذاتالبین اقدام کنند. او افزود: به فرموده پیامبر اکرم (ص)، اصلاح ذاتالبین از مقدار درخورتوجهی نماز و روزه مستحبی بهتر است و خداوند اجر و پاداش زیادی را برای آن لحاظ میکند؛ بنابراین مردم بدانند در دعاوی خانوادگی و ملکی و مالی باید سیره امام علی (ع) که حل مسائل و معضلات اجتماعی است، مورد توجه قرار گیرد. رئیسی تصریح کرد: بهویژه در شرایط کرونایی باید رعایت حال افرادی که نتوانستهاند درآمد کسب کنند، مورد توجه قرار گیرد و نباید اجازه داد دعاوی به دادگستری و سازمانهای اداری کشیده شود.
سایر اخبار این روزنامه
بازگشت معجزه هزاره سوم
وزرای ناتمام
دشمنان نامرئی انسان در طول تاریخ
ملکه عدالت، ضرورتی برای همه دستاندرکاران
مدیرعامل صندوق توسعه در لیست متهمان هفتتپه
جزئیات نقش انگلیس در برخورد با حزب توده
چوب حراج بر کف پیادهروها
سناتور دموکرات خواستار «نقشه صلح کرونایی» ایران و آمریکا شد
بگومگوی توییتری اصولگرایان ادامه دارد
حربه جدید تلویزیون برای آشتی با دایی
ریکاوری سیاست
تورم؛ سرقت از جیب فقرا
نواندیشی دینی، اخلاق و فقه
وظیفه دولت در قبال امنیت مالی مردم