بی‌خوابی می‌تواند احتمال افسردگی افراد مسن را افزایش دهد

محققان اخیرا اظهار کرده‌اند بی‌خوابی ممکن است خطر ابتلای افراد مسن به افسردگی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، طی این مطالعه محققان داده‌های مربوط به تقریبا ۶۰۰ فرد بالای ۶۰ سال را که از آنها در مراکز مراقبت‌های اولیه در نیویورک، فیلادلفیا و پیتسبورگ بازدید کرده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. همه آنها دارای سطحی از افسردگی بودند.
محققان پس از ۱۲ ماه مطالعه دریافتند در مقایسه با بیمارانی که خواب آنها بهبود یافته بود، بیمارانی که مشکل خواب آنها بدتر شده بود، در حدود ۲۸ برابر بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به افسردگی عمده قرار داشتند.
اختلال افسردگی عمده یا اختلال افسردگی ماژور اختلالی است که دو مشخصه اصلی آن، داشتن حالت افسردگی در وضعیت‌ها و موقعیت‌های مختلف و بی‌علاقگی نسبت به انجام فعالیت‌هایی که قبلاً برای فرد لذت بخش‌بوده است.
طبق مطالعه دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز بلومبرگ، بیمارانی که خواب آنها بدتر شده بود، تقریباً ۱۲ برابر احتمال افسردگی جزئی داشتند و ۱۰ درصد بیشتر از دیگر افراد افکار خودکشی را در سر می‌پروراندند.


در مقایسه با بیمارانی که خواب آنها بهبود یافته بود افرادی که مشکل خواب آنها مزمن بود اما بدتر نشده بود، احتما اینکه بی‌خوابی آنها به افسردگی دائمی منجر شود، بیشتر بود.
آدام اسپیرا، نویسنده ارشد تحقیق، استاد بهداشت روان در دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور گفت: این نتایج نشان می‌دهد که در میان سالمندان دارای افسردگی، علائم بی‌خوابی سرنخ مهمی از خطر ابتلای آنها به افسردگی دائمی و ایده خودکشی را نشان می‌دهد. ما نمی‌توانیم بگوییم که اختلالات خوابی که طی این مطالعه مشاهده کردیم لزوماً باعث افسردگی سطح پایین می‌شوند، اما نتایج حاکی از آن است افراد مسنی که به دلیل افسردگی تحت درمان قرار می‌گیرند و مشکلات خواب آنها مزمن یا در حال بدتر شدن است نیاز به توجه بالینی بیشتری دارند.
یافته‌ها همچنین نشان می‌دهد که درمان مشکلات خواب باید به عنوان روشی برای بهبود علائم افسردگی در بزرگسالان مسن و همچنین درمان پیامدهای روحی و روانی ضعیف مربوط به اختلال خواب مورد بررسی قرار گیرد.
سایر اخبار این روزنامه
بی‌خوابی می‌تواند احتمال افسردگی افراد مسن را افزایش دهد علیرضا صدقی سیاست‌ورزی در کریدور مردم هنر در دوران بعد از کووید- 19 چه تغییراتی خواهد داشت؟ هنر پساکرونایی پروتکل بهداشتی لیگ برتر فوتبال ایران اعلام شد الگوبرداری لیگ خلیج فارس از بوندسلیگا و کی‌لیگ پس از ماهها بنبست سیاسی، اشرف غنی و عبدالله به توافق رسیدند تقسیم قدرت در کابل چرا آمار بیماران کرونا افزایش اما تعداد جان‌باختگان کاهش یافته است؟ تا 1400 با کرونا رئیس آینده بهارستان چگونه و با چه شیوه‌ و راهکاری مجلس را اداره خواهد کرد؟ راه و رسم ریاست از طریق ارتباط تصویری برگزار شد نشست نمایندگان تشکل‌های دانشجویی با رهبر معظم انقلاب اسلامی مرگ مشکوک یک دیپلمات جسد سفیر چین در اسرائیل پیدا شد تداوم حیات تجارت سنتی پس از غلبه کرونا و اینترنت درآمد پایدار شهرداریها واکسنی برای زندگی بهتر در عصر کر وناها داود خاضعی نسب* در چند دهه اخیر توسعه پایدار به عنوان مفهومی