روزنامه آفتاب یزد
1399/03/03
اصلاحطلبان نباید خوشحال شوند
سرانجام بعد از دیداری که علی نیکزاد، شمس الدین حسینی و محمد رضا حاجیبابایی بایکدیگر داشتند سه طرف برروی حاجی بابایی به عنوان گزینه ریاست مجلس توافق کردند؛ موضوعی که میتواند خبر بدی برای قالیباف باشد که تا پیشاز این خود را رئیس آینده مجلس تصور میکرد. مطمئنا توافق این افراد برروی یک نفر شانس شهردار سابق تهران را برای ریاست کمتر خواهد کرد. اما اکنون پرسش برسر این است که آیا باید حضور پررنگ تر حاجی بابایی و جریان مقابل قالیباف را در مجلس آینده برای تصدی ریاست امری خوشحالکننده برای اصلاحطلبان دانست یا نه؟از زاویهای در کمال تعجب پاسخ مثبت است. باتوجه به سابقه چالشها و درگیریهایی که اصلاحطلبان با شخص قالیباف و جریانهای حامی او داشتند به نظر میرسد حداکثر نیرو را برای ناکامی قالیباف در ریاست مجلس آینده به کار ببرند و هر فرد دیگری که بتواند با کنار گذاشتن قالیباف رئیس مجلس شود آنها را خوشحال کند و التیام بخش زخمهای جریان اصلاحطلب باشد.
اما باید به این نکته نیز توجه کنیم که مجلس آینده، مجلس یکدستی است و به هرکدام از افرادی که در مجلس آینده هستند نگاه کنیم، هریک شرح دیگری در قالبی دیگر است و هر کدام ضدیت خودشان را در مقاطع مختلف به اصلاحطلبان نشان دادند، چه میرسلیم باشد چه زاکانی و چه امثالهم. آنها عملا در طی سال ها، صدوهشتاد درجه با اصلاحطلبان متفاوتند، بنابراین حضور حاجی بابایی به عنوان رئیس مجلس آن چنان تاثیری در حس و حال اصلاحطلبان
ندارند. اگرچه شکست قالیباف به عنوان فردی که به عنوان ضدیت با اصلاحطلبان مشهور شده میتواند از جهتی باعث خوشحالی اصلاحطلبان شود اما قطع یه یقین خطر حاجیبابایی برای اصلاحطلبان کمتر از قالیباف نخواهد بود چه بسا او تجربه جدیدی برای مجلس قلمداد شودکه آسیبش به اصلاحطلبان بیشتر از آنچه که در مجموعه قالیباف است، باشد.
به هر صورت سه گرایش در مجلس یازدهم خواهیم داشت نئو اصولگرایی که رهبری آن را قالیباف برعهده گرفته است و تلاش بیشتری خواهد کرد تا وقتش را برای این ایده بگذارد او تلاش میکند ضمن در اختیار داشتن مجلس پایگاههایی را ایجاد کرده و کادرسازی کند، اصولگرایان سنتی که مسلما اگر ریاست مجلس را داشته باشند تلاش میکنند برای ضعیف نشان دادن اصلاحطلبان و طیف تیم روحانی تمام تلاش خود را داشته باشند و در هر صورت به این دو ضربه بزنند. دسته سوم پایداریها و سپس مدیران احمدینژادی که به نظر میرسد به یک ائتلاف دست یافته اند و البته ممکن است با اصولگرایان سنتی هم برای شکست قالیباف هم صدا شوند. در نهایت اینکه شادی طولانی مدتی از اینکه حاجی بابایی و یا قالیباف رئیس مجلس شود نصیب اصلاحطلبان نخواهد شد.
در پایان باید متذکر شوم از یک سو به خاطر نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر وروستا و از جانب دیگر به دلیل ترکیب مجلس که از یک تفکر هستند، در نهایت مجلس یازدهم بیشتر به یک مجلس سیاسی تبدیل خواهد شد و باتوجه به شرایط حاکم براقتصاد کشور آنچه که اتفاق خواهد افتاد برآوردهنشدن انتظارات رضایتبخش برای مردم از جانب نمابندگانشان خواهد بود که این میتواند نویدی برای بازسازی مجدد اصلاحات باشد.
سایر اخبار این روزنامه
کرونا دیگر ترس ندارد
رقابت نهایی میان قالیباف و حاجی بابایی
مفهوم سرزمین مادری معنا گرفت
4 تیتر به جا مانده از اسفند94 صرفاً جهت یادآوری!
جامعه از مُسکنهای کلامی گذر کرده است
نیکلاس مادورو به فارسی از اعزام نفتکشهای ایرانی به ونزوئلا تشکر کرد و وزیر دفاع این کشور هم گفته نفتکشهای ایرانی را اسکورت خواهد کرد.نفتکشهای ایرانی طی ده تا دوازده روز آینده به سواحل ونزوئلا میرسند
غرب، مجرم اصلی فاجعه غصب فلسطین
اصلاحطلبان نباید خوشحال شوند
نمی خواهند صدای مردم به رئیس جمهور برسد!
سلاطین فساد
به آمریکا ربطی ندارد
کودکان معتاد بازندگان عمر و زندگی
به کجا چنین شتابان: این پرده شاخص کل