خشم عراقی‌ها از نوار شرارت سعودی‌ها

سرویس بین الملل جوان آنلاین: عربستان سعودی در سال‌های گذشته نقش مهمی در بحران‌سازی و ناامنی در منطقه داشته است، این بار هم اسناد دیگری از حمایت‌های این رژیم از گروه‌های تروریستی در عراق منتشر شده است. به گزارش پایگاه خبری المعلومه، روز یک شنبه یک فایل صوتی منسوب به یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان در گفتگو با معمر قذافی، دیکتاتور معدوم لیبی منتشر شد که در آن بن علوی به قذافی می‌گوید مقامات سعودی به او اطلاع داده‌اند که ۴ هزار تروریست به عراق فرستاده‌اند. این فایل صوتی که به نظر می‌رسد مربوط به سال ۲۰۰۴ باشد، خشم بسیاری از شخصیت‌های عراقی را موجب شده است. پس از انتشار این فایل صوتی، کاربران عراقی با انتشار هشتگ‌هایی خواهان مقابله با اقدامات ریاض در گسترش تروریسم شدند. به گزارش روزنامه بغداد الیوم، ابوعلی العسکری، سخنگوی گردان‌های حزب‌الله عراق تأکید کرد که باید خواب را از چشمان حاکمان عربستانی ربود. او در کانال تلگرامی خود نوشت: «باید برای جلوگیری از ادامه فعالیت‌های شرورانه دولت سعودی و سلب آسایش حاکمانش، عملیات جهادی به داخل خاک این کشور کشیده شود و مجاهدین پیش از این با حمله به تأسیسات آرامکو نشان داده‌اند که قادر به کشاندن درگیری‌ها به داخل این کشور هستند». مهندس نصر الشمری، سخنگوی مقاومت اسلامی نجباء نیز در پیامی توئیتری نوشت: «ظرف یک سال ۴ هزار تروریست عربستانی با اطلاع و حمایت حکومت تکفیری و وهابی آل‌سعود وارد عراق شدند که این آمار، رقمی اجمالی از تعداد تروریست‌های سعودی را که در طول ۱۷ سال گذشته در عراق فعالیت داشتند، مشخص می‌سازد.»
فاضل جابر، نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق نیز از مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر این کشور خواست از عربستان سعودی به شورای امنیت شکایت کند. به گزارش شبکه السومریه نیوز، جابر تأکید کرد: «عراق صد‌ها دلیل و مدرک دارد که نشان می‌دهد اقدامات عربستان و تعداد زیادی از کشور‌هایی که شهروندان آن‌ها در کنار داعش جنگیده‌اند محکوم است». حسن سالم، نماینده فراکسیون صادقون هم تأکید کرد که باید رژیم سعودی، مجرم شناخته شود. سالم به شبکه خبری العهد گفت: «مسئولان آل سعود، تأمین مالی تروریسم در عراق و منطقه را بر عهده دارند، سکوت در قبال اقدامات سعودی در قبال عراق، خیانت به خون ملت عراق است». سعودی‌ها به همراه امریکا در سال‌های اخیر با حمایت تسلیحاتی و مالی از تروریست‌های داعش، این گروه را برای سرنگونی دولت عراق تقویت کرده‌اند. حتی در اعتراضات اخیر در شهر‌های عراق، مقامات ریاض با جهت دادن به جریان‌های انحرافی، درصدد ایجاد ناامنی در این کشور بودند.
بازگشت سفیر سعودی
با روی کار آمدن دولت جدید عراق و بازگشت ثبات سیاسی نسبی به این کشور، شاخک‌های سعودی بار دیگر برای عراقی‌ها نیز شده است. به گزارش روزنامه رأی‌الیوم، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان روز دو شنبه در دیدار با علی علاوی، وزیر دارایی عراق که به ریاض سفر کرده، گفت: «ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان دستور بازگشت سفیر کشورمان به عراق را داده است تا فعالیت خود را در نزدیک‌ترین زمان ممکن ازسربگیرد». وی افزود: «عربستان برای حفظ وحدت مردم عراق تلاش می‌کند و بر اهمیت همکاری با دولت جدید عراق برای تحقق منافع مشترک و تقویت روابط دوجانبه تأکید دارد». بن فرحان همچنین بر اهمیت شورای هماهنگی عراق و عربستان به عنوان مکانیزمی برای تقویت روابط میان دو کشور در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی و تجاری تأکید کرد. عربستان در دسامبر ۲۰۱۵، و پس از ۲۵ سال سفارت خود را در بغداد بازگشایی کرد و ثامر السبهان را به عنوان سفیر خود در آنجا تعیین کرد، اما پس از مدت کوتاهی به دلیل اهانت‌های السبهان به برخی شخصیت‌های عراقی و مداخله در امور عراقی‌ها، سفیر سعودی اخراج و ریاض مجبور شد سطح دیپلماتیک خود را در عراق کاهش دهد. این بار نیز به نظر می‌رسد سعودی‌ها نقشه‌های جدیدی برای عراقی‌ها در سر دارند که اجرایی شدن آن‌ها نیازمند احیای روابط دیپلماتیک و حضور قدرتمند در خاک عراق است. بازگشت مجدد سفیر ریاض به بغداد، درحالی است که باتوجه به نیاز شدید دولت جدید عراق به کمک‌های مالی برای برون رفت از بحران اقتصادی، سعودی‌ها تلاش می‌کنند با ارائه بسته‌های حمایتی، علاوه بر نفوذ در ساختار‌های سیاسی و اقتصادی عراق، تحرکات این کشور را از نزدیک رصد کنند. سعودی‌ها به همراه واشنگتن، حضور و قدرت‌گیری گروه‌های مقاومت در عراق را تهدیدی برای امنیت و منافع خود در منطقه می‌دانند و از هر ابزاری برای ضربه زدن به این گروه‌ها استفاده می‌کنند.