خشم مینیاپولیس امریکا از نژادپرستی پلیس

سرویس بین الملل جوان آنلاین: هزاران نفر از مردم خشمگین مینیاپولیس و دیگر شهر‌های امریکا، در اعتراض به کشته شدن یک سیاهپوست به دست پلیس این کشور، انزجار خود را از خشونت‌های نژادپرستانه ابراز کردند. معترضان مرکز پلیس مینیاپولیس را به آتش کشیدند و با اعلام وضعیت فوق‌العاده در این شهر، گارد ملی وارد عمل شد و برای متفرق کردن جمعیت معترضان گاز اشک‌آور و گلوله‌های پلاستیکی شلیک کرد. تصاویر و فیلم‌های منتشر شده صحنه‌های جنگی و هالیوودی از مینیاپولیس را روایت می‌کند. ترامپ هم به جای فرونشاندن اعتراضات، معترضان را اوباش خوانده و با لحنی تهدیدآمیز از آمادگی ارتش برای تیراندازی به آن‌ها سخن گفت.
خشونت پلیس مینیاپولیس در ایالت مینه‌سوتای امریکا که منجر به کشته شدن جورج فلوید، تبعه آفریقایی‌تبار امریکا به دست پلیس سفیدپوست شد، اعتراضات وسیعی را به راه انداخته است و هزاران نفر از مردم خشمگین مینیاپولیس پنج شنبه شب برای سومین شب متوالی به خیابان‌ها آمده و خواستار برقراری عدالت و محاکمه پلیس نژادپرست شدند. به گزارش شبکه ان‌بی‌سی‌نیوز، معترضان در شهر مینیاپولیس به سراغ منبع اصلی اعتراضات خود، یعنی مرکز پلیس این شهر رفتند و آن را به آتش کشیدند. جان الدر، سخنگوی پلیس مینیاپولیس گفت: «شعله‌های آتش در بخش‌های داخلی پایگاه گسترش پیدا کرد و نیرو‌های پلیس از آنجا تخلیه شدند. آن‌ها این پایگاه را کمی بعد از ساعت ۱۰ شب زمانی که تظاهرکنندگان با زور وارد آنجا شده و دست به آتش‌افروزی زدند تخلیه کردند». تصاویر و فیلم‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی از شهر مینیاپولیس منتشر شده، صحنه‌های جنگی را از این شهر به تصویر می‌کشد. معترضان خشمگین با شکستن شیشه‌ها تعدادی از فروشگاه‌ها را غارت کردند. موج اعتراضات در مینیاپولیس به حدی گسترده شده که جیکوب فری، شهردار این شهر، حالت فوق‌العاده ۷۲ ساعته اعلام کرده است. به گزارش شبکه راشاتودی، «فرمان اعلام حالت فوق‌العاده به رئیس اداره اوضاع اضطراری شهر مینیاپولیس دستور می‌دهد از نزدیک‌ترین شهر‌ها و شهرستان‌ها و مقامات ایالتی و فدرال کمک و منابع لازم را درخواست کند.»
به گزارش شبکه سی‌ان‌ان، علاوه بر مینیاپولیس، اعتراضات علیه نژادپرستی و خشونت سفید‌ها علیه سیاهان به دیگر شهر‌های امریکا مانند فینیکس، دنور، لوییویل و ممفیس هم سرایت پیدا کرده است. پلیس شهر سنت‌پل در توئیتر گفت: «معترضان در این شهر به سمت افسران سنگ و بطری پرتاب کرده و به زور وارد ساختمان‌ها و مکان‌های دیگر شده و دست به غارتگری و از بین بردن اموال زدند. در تصاویر مشخص شد که یک خودروی پلیس سنت‌پل نیز به دست معترضان تخریب شده است.» مغازه‌های سراسر حوزه توئین سیتیز در شهر سنت‌پل، اقدام به نصب تخته‌های محافظ در برابر ویترین‌ها و پنجره‌ها و در‌های خود با هدف پیشگیری از غارتگری کردند». به گزارش خبرگزاری رویترز، در شهر لس‌آنجلس تظاهر‌کنندگان در برابر مقر پلیس در مرکز شهر تجمع کردند. در شهر دنور صدای شلیک گلوله در نزدیکی ساختمان کنگره ایالتی که محل وقوع تظاهرات بود شنیده شد، اما سخنگوی پلیس این شهر گفت: مشخص نیست که صدای این شلیک‌ها مربوط به اعتراضات بوده یا خیر و موردی از جراحت و دستگیری در آنجا رخ نداده است. در اوکلند کالیفرنیا نیز ده‌ها معترض برای مدت کوتاهی یک تقاطع را در این شهر اشغال کردند. نکته جالب توجه در اعتراضات اخیر علیه نژادپرستی این است که بیشتر معترضان خشمگین، سفیدپوست هستند.
سرکوب اعتراضات


در پی تشدید اعتراضات مردمی، فرماندار ایالت مینه‌سوتا دستور داد از گارد ملی برای تأمین امنیت استفاده شود. شبکه سی‌ان‌ان در تازه‌ترین خبر‌ها از زود و خورد میان معترضان و پلیس در شهر مینیاپولیس خبر داده است. گفته می‌شود پلیس از اسپری فلفل و باتوم برای متفرق کردن جمعیت از نزدیکی اداره پلیس استفاده کرده است. شاهدان عینی گفته‌اند شاهد برخورد خشونت‌آمیز پلیس با معترضان بوده‌اند. معترضان با پرتاب مواد آتش‌زا به رفتار پلیس واکنش نشان داده‌اند و عده‌ای هم از صحنه گریخته‌اند. رسانه‌های امریکایی گزارش می‌دهند به‌رغم اینکه هسته اصلی اعتراضات اخیر علیه خشونت‌های پلیس امریکا علیه رنگین‌پوستان است، اما نیرو‌های امنیتی و پلیس این کشور در مواجهه با این تظاهرات‌ها، بازهم به تدابیر و اقدامات خشن متوسل شده‌اند. همچنین، خبرنگار سیاهپوست سی‌ان‌ان در پخش زنده از سوی نیرو‌های ضدشورش در مینیاپولیس بازداشت شد. این شبکه خبری گفته که این اتفاق دست‌کم در تاریخ این شبکه در امریکا بی‌سابقه است.
طبق گزارش‌ها، هر سال بیش از هزار نفر به دست پلیس امریکا کشته می‌شوند و بیشتر کسانی که کشته می‌شوند، سیاهپوست هستند. در سال ۲۰۱۴ و سال‌های بعد نیز موجی از اعتراضات عمومی به خاطر کشته شدن امریکایی‌های آفریقایی‌تبار به دست پلیس تحت شرایط مختلف سراسر امریکا را فرا گرفته بود. پلیس به دلیل استفاده بیش از حد از خشونت و ادعای نژادپرستی مورد انتقاد قرار گرفت، زیرا امریکایی‌های سیاهپوست اغلب به دست پلیس‌های سفیدپوست کشته می‌شوند. خشونت علیه سیاهان و افزایش نژادپرستی در دوره دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا افزایش یافته است. ترامپ بار‌ها حمایت‌های خود را از نژاد سفید اعلام کرده و تاکنون از کشتار رنگین‌پوستان این کشور به دست پلیس انتقاد نکرده است. خبرگزاری رویترز روز جمعه گزارش داد دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان امریکا خواستار انجام تحقیقاتی در خصوص کشته شدن سیاهپوستان امریکایی به دست مأموران پلیس در این کشور شده‌اند.
بنزین ترامپ در آتش خشم
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا که به نژادپرستی مشهور است، این بار هم خوی نژادپرستی خود را به نمایش گذاشت و به جای محکوم کردن خشونت پلیس، معترضان را به باد انتقاد گرفت. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ترامپ پنج شنبه شب به دنبال حمله معترضان به یکی از کلانتری‌های مینیاپولیس و بروز درگیری بین تظاهرکنندگان و مأموران پلیس با انتشار دو توئیت از آمادگی ارتش و گارد ملی برای برقراری آرامش و مقابله با اراذل و اوباش سخن گفت. ترامپ نوشت: «این اوباش به یاد و خاطره جورج فلوید بی‌حرمتی می‌کنند و من اجازه چنین کاری را نمی‌دهم. من در تماس با تیم والتز، فرماندار ایالت مینه سوتا، گفتم که ارتش و گارد ملی از وی حمایت همه‌جانبه می‌کنند و با وجود همه مشکلات، ما بر اوضاع مسلط خواهیم شد». ترامپ همچنین صراحتاً تظاهرکنندگان را سرکش، جانی و اوباش توصیف کرده و با لحنی تهدید آمیز گفت: «وقتی غارت فروشگاه‌ها شروع شود تیراندازی هم شروع می‌شود.»
رئیس‌جمهور امریکا در اقدامی دیگر، شبکه‌های اجتماعی را نیز از لحن تهدید آمیز خود بی‌نصیب نگذاشت. کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد دونالد ترامپ حکمی را امضا کرد که هدف آن لغو مصونیت شبکه‌های اجتماعی در برابر شکایت‌های مربوط به ویرایش مطالب است. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ترامپ گفت: «اینکه چنین تعداد کمی شرکت در چنین عرصه بزرگی از تعامل انسانی را کنترل کنند، در تاریخ امریکا بی‌سابقه است.»‌ترامپ پس از امضای این فرمان، بار دیگر از برگزاری انتخابات به صورت پستی که موضوع مناقشه او با توئیتر بود، انتقاد کرد. روز سه شنبه پس از آنکه ترامپ با انتشار چند پیام در حساب خود در شبکه اجتماعی توئیتر رأی‌گیری پستی را مصداق تقلب دانست، این شبکه برچسبی را با عنوان راستی‌آزمایی حاوی یک پیوند به توئیت‌های او اضافه کرد که آغاز درگیری لفظی میان رئیس‌جمهور امریکا و این شبکه بود.