روزنامه جوان
1399/03/10
هشدار بازگشت محدودیتهای کرونایی
سرویس جامعه جوان آنلاین: اگرچه طبق گزارشهای وزارت بهداشت تعداد بستریهای ناشی از ویروس کرونا حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش داشته، اما حالا تعداد استانهایی که در وضعیت هشدار قرار گرفتهاند به هشت استان رسیدهاست و این نگرانی وجود دارد که با آغاز سفرهای تابستانی، شاهد اوجگیری دوباره ویروس کرونا باشیم. بر همین اساس وزیر بهداشت هشدار داد اگر روند سفرهای غیرضروری مردم در ایام تعطیلات پایان هفتهها و همچنین تعطیلات تابستانی، به همین صورت ادامه داشته باشد و پروتکلهای بهداشتی به صورت کامل رعایت نشود، بار دیگر با اوجگیری ویروس کرونا در کشور مواجه خواهیم بود و دولت ناچار میشود برخی محدودیتها را دوباره اعمال کند. رئیسجمهور هم در همین راستا با تأکید بر ضرورت رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم تا زمان رسیدن به مرحله کنترل و مهار کامل بیماری کووید ۱۹، به وزیر بهداشت دستور داد در کمیته سلامت ستاد ملی مقابله با کرونا و با همکاری کمیته اجتماعی و امنیتی ستاد به ریاست وزیر کشور، همچنان کنترل و نظارت دقیق بر اجرای پروتکلهای بهداشتی را در سراسر کشور بهویژه در استانها و شهرهایی که شاهد رشد ابتلا به بیماری هستند، در دستور کار داشته باشند.روز گذشته با شناسایی ۲ هزار و ۸۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۴۶ هزار و ۶۶۸ نفر رسید. تا کنون ۱۱۴ هزار و ۹۳۱ نفر از بیماران، بهبودیافته و ترخیص شدهاند. همچنین ۲۵۴۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. به گفته کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵ استان فاقد فوتی ناشی از کووید ۱۹ بوده و در پنج استان نیز فقط یک مورد فوتی ناشی از این بیماری گزارش شدهاست.
وی ضمن تأکید بر رعایت نکات بهداشت فردی و اجتماعی، فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک به ویژه در اماکن عمومی، تأکید کرد: «وضعیت استان خوزستان، همچنان قرمز است. استانهای خراسان رضوی، آذربایجانهای شرقی و غربی، لرستان، کردستان، کرمانشاه، هرمزگان و مازندران در وضعیت هشدار قرار دارند.»
رشد ابتلا به کرونا در استانهای گرمسیری و رد فرضیه اثر گرما بر کاهش کرونا
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت هم با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استانهای گرمسیری کشور گفت: «به دنبال روند ابتلا به کووید۱۹ در استانهای جنوبی کشور، فرضیه عدم انتقال ویروس کرونا در مناطق گرمسیری رد شدهاست، اما همچنان نگران تأثیر حضور افراد در فضاهای بسته هستیم.»
به گفته وی در حالی که روند موارد ابتلا به کرونا در سایر نقاط کشور رو به کاهش است در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان شاهد افزایش آمار روزانه ابتلا هستیم و به نظر میرسد این مناطق بعد از رسیدن سایر نقاط کشور به اوج همهگیری در حال ورود به این مرحله هستند.
حریرچی با اشاره به اینکه علاوه بر کاهش کلی موارد ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در کشور، درصد موارد بستری و مرگ نیز ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش داشتهاست و در سیستان و بلوچستان نیز قسمت اعظم موارد ابتلا را موارد سرپایی تشکیل میدهد، افزود: «روند افزایش موارد در این استان از نیمه دوم اردیبهشت به بعد شروع شد، ولی در چند هفته اخیر میزان ابتلا به شکل نگرانکنندهای افزایش یافتهاست.» معاون کل وزارت بهداشت درباره چرایی افزایش آمار ابتلا در سیستان و بلوچستان اینگونه توضیح داد: «به نظر میرسد که از اردیبهشت به بعد تابآوری عمومی برای تحمل محدودیتهای اقتصادی و اجتماعی توسط مردم استان کمتر شدهاست و به نوعی شاهد عادیسازی بودیم.»
وی با بیان اینکه با وجود روند فزاینده ابتلا در سیستان و بلوچستان، هنوز هم نسبت ابتلا به جمعیت در این استان از متوسط کشوری پایینتر است، گفت: «این افزایش در برخی مناطق استان به دلیل بیماریابی بیشتر هم بوده است.»
بازگشت محدودیتها در صورت رعایت نکردن مردم و ادامه سفرها
رشد ابتلا به ویروس کرونا در برخی از استانهای کشور و همزمانی آن با آغاز سفرهای تابستانی نگرانیهایی را درباره آغاز موجهای بعدی این بیماری ایجاد کردهاست. روز گذشته هم سعید نمکی، وزیر بهداشت در گفتگو با رئیسجمهور با ابراز نگرانی نسبت به افزایش انتقال ویروس به خاطر انجام سفرهای بینشهری از سوی مردم تأکید کرد: «اگر روند سفرهای غیرضروری مردم در ایام تعطیلات پایان هفتهها و همچنین تعطیلات تابستانی، به همین صورت ادامه داشته باشد و پروتکلهای بهداشتی به صورت کامل رعایت نشود، بار دیگر با اوجگیری ویروس کرونا در کشور مواجه خواهیم بود و ناچار میشویم برخی محدودیتها را دوباره اعمال کنیم.» رئیسجمهور در پاسخ به نگرانی وزیر بهداشت در خصوص افزایش رشد تعداد مبتلایان بعد از انجام سفرهای بینشهری در تعطیلات عید فطر و نگرانی از این بابت، باتوجه به در پیش بودن تعطیلات تابستانی تأکید کرد: «وزارت بهداشت با همکاری وزارت کشور و صداوسیما برای اطلاعرسانی مردم و دادن هشدارهای لازم درخصوص پرهیز از سفرهای غیرضرور که منجر به انتقال ویروس میشود، اقدامات لازم را انجام دهند.»
حجت الاسلام حسن روحانی با قدردانی از کادر بیمارستانی و درمانی کشور که از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور تا امروز با اقدامات و تلاشهای شبانهروزی خود به درمان بیماران و مقابله با شیوع بیماری پرداختهاند، با بیان اینکه در شرایط فعلی همچنان ناگزیر به زندگی و همزیستی همراه با کرونا هستیم، از همه مردم کشور خواست همچنان رعایت کامل و با دقت پروتکلهای بهداشتی را در دستور کار قرار دهند تا احیاناً با اوجگیری دوباره بیماری بهخاطر عدم اصول بهداشتی، ناچار به بازگرداندن برخی محدودیتها نشویم که آثار و تبعات زیانباری برای زندگی اجتماعی و اقتصاد به همراه خواهد داشت.
آمار ۸۸ درصدی بهبود بیماران کرونایی در پایتخت
در تهران انگار کرونا کم کم سر به زیرتر شدهاست. آنطور که علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خبر میدهد، معدل مرگ و میر بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نسبت به میزان مراجعه در استان تهران ۶۹/۱ بودهاست که نسبت به نرم جهانی عدد مطلوبتری است. همچنین میزان بهبودیافتگان قطعی ما نیز ۷/ ۸۸ درصد است. به گفته وی بالغ بر ۸۱ درصد از جمعیت استان تهران غربالگری شدند و در فاز دوم غربالگری هم توفیقات فراوانی در تهران حاصل شدهاست. در عین حال ۱۲۸ پروژه بالینی نوظهور با بالاترین سطح بضاعت علمی و قابل طرح در عرصه جهانی در بیمارستانهای دانشگاه تهران در حال انجام است و ۸۹۰ پروژه تحقیقاتی در ذیل وزارت بهداشت و در حوزه سلامت در حال انجام است. ولی همچنین از رکوردشکنی در بهبودی و ترخیص بیماران کرونایی در تهران گفت: «میزان روزی که بیماران در استان تهران از زمان بروز علائم در بیمارستانهای ما بستری شدهاند، ۱۶/ ۳ روز بودهاست. یعنی در کوتاهترین زمان ممکن میزبانان بیماران کرونایی بودیم و زمان ترخیص در بخشهای عادی ۱۷/ ۵ روز بودهاست که نشاندهنده رکوردی دستنیافتنی است. بیمارانی که از بخش آیسییو ترخیص میشدند، به طور میانگین ۶۹/۵ روز در آیسییو بودند.»
مبتلایان به کرونا در دنیا در مرز ۶ میلیون
روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان قربانی میگیرد. آمار جهانی مبتلایان به ویروس کرونا به مرز ۶ میلیون نفر رسیدهاست که از این تعداد ۳۶۲ هزار و ۸۱ نفر فوت کردهاند.
امریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید ۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص دادهاست. شمار قربانیان این کشور از ۱۰۳ هزار نفر عبور کردهاست. همچنین برزیل و روسیه به لحاظ تعداد مبتلایان در رتبههای دوم و سوم جای گرفته و انگلیس نیز پس از امریکا بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص دادهاست.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه