روزنامه جوان
1399/03/10
رأی بالا به قالیباف، پشتوانه جهادی مجلس
سرویس سیاسی جوان آنلاین: قالیباف ۵۹ ساله در حالی بر کرسی ریاست مجلس یازدهم تکیه زد که سوابق اجرایی و مدیریتی او در چهار دهه گذشته سرشار از موفقیتهای فراوان است. او که از فرماندهان موفق هشت سال دوران دفاع مقدس است، پس از جنگ در مسئولیتهای خطیری از جمله ریاست قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا، فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرماندهی نیروی انتظامی، ریاست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین شهرداری تهران برای یک دوره ۱۲ ساله قرار گرفت که در همه این مسئولیتها با روحیه جهادی منشأ خدمات فراوانی در حوزه سازندگی بوده است. قالیباف، اما اکنون در تجربهای جدید و متفاوت با گذشته با رأی بالای نمایندگان مجلس یازدهم در معرض مسئولیتی قرار گرفته که امیدواریها برای موفقیت او را با مدیریت جهادی دوچندان کرده است.قالیباف روز گذشته در اولین اظهارنظر پس از تصدی ریاست مجلس با بیان اینکه پیام رهبر انقلاب به مجلس یازدهم نقشه راه ماست، تصریح کرد: باید دقت کنیم که رساندن مجلس به جایگاه والای خود در وهله اول به عهده خود نمایندگان و مجلس است، نه دیگر قوا و نهادها. برخی جریانات سیاسی طی روزهای اخیر کوشیدند مجلس یازدهم و شخص قالیباف را مقابل دولت تعریف کنند، اما قالیباف در این گفتگو ضمن یادآوری جایگاه نظارتی مجلس تأکید کرد: رعایت تقوا و انصاف و اجتناب از حب و بغضهای شخصی و جناحی در نظارت میتواند مانع هر گونه آسیب به کیفیت نظارت شود.
ریاست قالیباف با ۲۳۰ رأی
یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه هشتم خرداد ماه با انتخاب رئیس و هیئت رئیسه، نواب و ناظران کار خود را به صورت رسمی آغاز کرد. محمدباقر قالیباف در جریان انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با ۲۳۰رأی به عنوان رئیس مجلس یازدهم برای سال اول انتخاب شد، دیگر رقبای قالیباف یعنی سیدمصطفی میرسلیم ۱۲رأی و فریدون عباسی ۱۷رأی کسب کردند. این انتخابات ۲۶۷رأی مأخوذه و هشت رأی باطله داشت.
نکتهای که باعث جلب توجه خبرگزاری دولتی ایرنا شد این بود که نمایندگان مجلس یازدهم کار رسمی مجلس و نمایندگی را نه از شنبه که در یکی از روزهای تعطیل هفته یعنی پنجشنبه و با انتخاب رئیس و هیئت رئیسه آغاز کردند. در جلسه روز پنجشنبه مجلس به ریاست حجتالاسلام «سیدرضا تقوی» به عنوان رئیس سنی مجلس، نمایندگان با ۲۳۰رأی «محمدباقر قالیباف» را به عنوان رئیس مجلس یازدهم برای سال اول انتخاب کردند.
«سیدمصطفی میرسلیم» و «فریدون عباسی» دیگر نامزدهای کسب این عنوان به ترتیب ۱۲ و ۱۷رأی کسب کردند. همچنین منتخبان مجلس شورای اسلامی «امیرحسین قاضیزادههاشمی» را با ۲۰۸رأی و «علی نیکزاد» را با ۱۹۶رأی به عنوان نواب اول و دوم هیئت رئیسه مجلس انتخاب کردند. به این ترتیب مجلس یازدهم رسماً وارد فاز اجرایی شد و میتواند بررسی طرحها و لوایح مورد نیاز کشور و دولت را آغاز کند.
گرچه نتیجه انتخابات هیئت رئیسه مجلس از روز چهارشنبه و در پی تصمیم فراکسیون مردمی انقلاب اسلامی به عنوان فراکسیون اکثریت مجلس مشخص شده بود و قالیباف را به عنوان نامزد اصلی معرفی کرده بود، اما رأی قاطع منتخبان مردم به شهردار اسبق تهران به عنوان رئیس یک سال نخست، نشان از اعتماد آنها به قالیباف پیشبرد برنامههای مجلس دارد. این حمایت قاطع کار هدایت مجلس را برای قالیباف راحت و یکدستی موجود حاشیهها را از مجلس دور خواهد کرد. شتاب مجلس در انتخاب هیئت رئیسه مجلس را هم میتوان با توجه به رکودی که کرونا بر کشور تحمیل کرده و نیاز جامعه به سروسامانیابی قوه مقننه پس از چندین ماه تعطیلی به فال نیک گرفت. نکته دیگری که در پیام تبریک بسیاری از مقامات کشوری و لشکری برجسته است، تلاش، پشتکار و روحیه جهادی دکتر قالیباف در مشاغل و مسئولیتهای گذشته است و همین روحیه مدیریتی است که امیدواریها برای موفقیت او در سکانداری مجلس یازدهم و ریلگذاری در مسیر حل مشکلات اقتصادی کشور را دوچندان کرده است.
پیام تبریک رئیسجمهور
رئیسجمهور در پیامی با تبریک انتخاب دکتر محمدباقر قالیباف به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی، ابراز امیدواری کرد که با تلاش مشترک و تعامل سازنده بین دولت و مجلس، شاهد همافزایی بیشتر در ساماندهی امور کشور برای رفع مشکلات مردم، افزایش امید در جامعه و خدمت بیشتر به ملت بزرگ ایران باشیم. در پیام تبریک دکتر روحانی به دکتر قالیباف آمده است: انتخاب جنابعالی از سوی نمایندگان محترم ملت به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی را تبریک و تهنیت میگویم. امیدوارم در فصل نوین مجلس شورای اسلامی، با تلاش مشترک و تعامل سازنده بین دولت و مجلس، شاهد همافزایی بیشتر در ساماندهی امور کشور به خصوص در شرایط سخت تحریم بیسابقه و شیوع ویروس کرونا، برای رفع مشکلات مردم، افزایش امید در جامعه و خدمت بیشتر به ملت بزرگ ایران باشیم. توفیق روزافزونتان را در انجام مأموریت محوله و تحقق آرمانهای بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی از درگاه خداوند بزرگ مسئلت دارم.
پیام تبریک رئیس قوه قضائیه
آیتالله ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه نیز در پیامی انتصاب رئیس مجلس شورای اسلامی را تبریک گفت.
در پیام آیتالله رئیسی به دکتر محمدباقر قالیباف آمده است: انتخاب جنابعالی به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی با رأی اکثریت قاطع نمایندگان مجلس که نشانه وحدت و همدلی منتخبین ملت میباشد را تبریک عرض مینمایم. قوه قضائیه در مسیر تحقق اهداف بلند انقلاب اسلامی و اجرای رهنمودها و تدابیر حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب آمادگی خویش را در جهت تعامل برادرانه با مجلس برخاسته از آرای مردم اعلام و امیدوار است در پرتو این تعامل و همکاری و با شناخت درست شرایط و اولویتهای کشور مجلس یازدهم بتواند با قانونگذاری صحیح و اعمال نظارتهای قانونی و مؤثر و کارآمد نسبت به مرتفع نمودن مشکلات جامعه و مردم به ویژه در حوزه اقتصاد و فرهنگ و از بین بردن زمینههای فساد نقش مؤثرتری ایفا نماید. دوام توفیقات جنابعالی و اعضای محترم هیئت رئیسه و عموم نمایندگان را در سایه هدایت و توفیق الهی از درگاه ایزد منان مسئلت مینمایم.
پیام تبریک مقامهای کشوری و لشکری
همچنین جمعی از مقامهای کشوری و لشکری انتخاب محمدباقر قالیباف را به ریاست دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی تبریک گفتند.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در پیام تبریک خود به محمدباقر قالیباف تأکید کرده است: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آمادگی همهجانبه خود برای هر گونه حمایت و همکاری به ویژه در عرصه حل مشکلات جامعه و حفظ مصالح و منافع ملت شریف ایران را اعلام میکند. سردار سلامی اظهار امیدواری کرده است: به اذن خداوند بزرگ، مجلس یازدهم با پیمودن نقشه راه نورانی ترسیم شده پیشوای عظیمالشأن انقلاب اسلامی، گامهای بلندی برای ارتقای رفعت، عزت و عظمت ملت شایسته ایران و سرافرازی نظام مقدس جمهوری اسلامی را رقم زند. در این راستا «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» آمادگی همهجانبه خود برای هر گونه حمایت و همکاری به ویژه در عرصه حل مشکلات جامعه و حفظ مصالح و منافع ملت شریف ایران را اعلام میکند.
قالیباف: پیام رهبر انقلاب نقشه راه ماست
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت که مجلس با مدنظر قرار دادن پیام رهبر معظم انقلاب به عنوان نقشه راه خود، تلاش ویژهای درباره معیشت طبقات ضعیف خواهد داشت.
محمدباقر قالیباف در اولین گفتوگوی اختصاصی خود به تسنیم گفت: اولویتها، راهبردها و توصیههای رهبر معظم انقلاب در پیامشان به افتتاحیه مجلس یازدهم، نقشه راه این مجلس در چهار سال خواهد بود.
وی با بیان اینکه در پیام رهبر انقلاب به ۱۶ محور اعم از اولویت، راهبرد و توصیه اشاره شده است که انشاءالله مسیر حرکت مجلس یازدهم را تعیین میکند، خاطرنشان کرد: امیدوارم با نصبالعین قرار دادن این مسائل بتوانیم به نتیجهای که در پیام نیز به آن اشاره شده است، دست یابیم، یعنی به ملت ایران ثابت کنیم که انتخاب آنان درست بوده است و تمایل به حضور در انتخابات را در آنان افزایش بدهیم.
قالیباف تأکید کرد: باید دقت کنیم که رساندن مجلس به جایگاه والای خود در وهله اول به عهده خود نمایندگان و مجلس است، نه دیگر قوا و نهادها. وی همچنین با اشاره به توصیههای رهبر انقلاب درباره چگونگی اعمال ابزار نظارتی مجلس شورای اسلامی گفت: رعایت تقوا و انصاف و اجتناب از حب و بغضهای شخصی و جناحی در نظارت میتواند مانع هرگونه آسیب به کیفیت نظارت شود. همچنین ملاحظه این توصیه نیز بسیار ضروری است که نه حقی از مدیر و مجری خدوم و زحمتکش ضایع شود و نه اغماض و اهمال بیمورد صورت گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصویب قوانین درست، بسنده و قابل اجرا و همچنین پیگیری اجرای درست قوانین با استفاده از ضمانت اجرا را از راهبردهای اصلی نقشه راه مجلس یازدهم عنوان کرد و افزود: دومین بخش نقشه راه مجلس یازدهم، شناخت رویکردهای اصلی و اولویتهایی است که مجلس باید مدنظر قرار دهد. شناخت شرایط کشور و توجه به اولویتها به این معنی است که مسائل غیراولویتدار نباید ذهن و انرژی مجلس و نمایندگان را بگیرد. قالیباف با تأکید ویژه بر مأموریت مجلس یازدهم برای توجه به مسئله عدالت و رسیدگی به معیشت طبقات ضعیف، گفت: رهبر معظم انقلاب در این نقشه راه، مسیر درست رسیدن به این هدف راهبردی را نیز مشخص و تصریح کردهاند که راه درست اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملی با توجه با سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. وی همچنین با اشاره به اینکه مسئله اشتغال، تولید، ارتقای ارزش پول ملی، کاهش تورم و جلوگیری از اسراف از اولویتهای مجلس خواهد بود، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب همواره بر ضرورت کاهش نقش نفت در منابع مالی دولتها تأکید داشتهاند، اما متأسفانه مورد کمتوجهی دولتها و مجلسهای گذشته قرار گرفته است. بر همین اساس مجلس یازدهم در این زمینه انشاءالله تلاش ویژهای خواهد کرد. رئیس مجلس یازدهم اضافه کرد: نسخ قوانین زائد و مزاحم از دیگر اولویتهای کاری مجلس خواهد بود تا معضل تکثر و تراکم قوانین، درمان شود.
سایر اخبار این روزنامه