کره‌اي‌ها زحمت کشيده‌اند، ۷ ميليارد دلار بدهي دارند

سخنگوي وزارت خارجه : کره‌اي‌ها زحمت کشيده‌اند، ۷ ميليارد دلار بدهي دارند سخنگوي وزارت خارجه روز گذشته در نشست مطبوعاتي هفتگي خود درباره بدهي ميلياردي کره جنوبي به ايران و اينکه کره به‌تازگي اعلام کرده محموله‌ای پزشکي به قيمت ۵۰۰ هزار دلار به ايران ارسال خواهد کرد و در مرحله دوم اين رقم به دو ميليون دلار مي‌رسد، گفت: زحمت کشيده‌اند. ما چيزي حدود دو سال با کره جنوبي مذاکره داشتيم ولي کره‌اي‌ها در اين زمينه به آمريکايي‌ها گوش مي‌دهند و براي پرداخت بدهي‌شان منتظر پاسخ مثبت آمريکا بودند. به گزارش ايسنا، موسوي گفت: هفت ميليارد دلار پول ملت ايران در کره است و آنها بايد همان موقع به‌صورت مقتضي اين پول را به کشور ما بازمي‌گرداندند، ولي غفلت کردند و تأخير داشتند ما بارها به آنها اين موضوع را گوشزد کرديم که آنچه آنها درباره علت اين تأخير مطرح مي‌کنند غيرقابل‌قبول است. ايران تحت هيچ‌گونه تحريم بين‌المللي نيست و تحريم‌هاي آمريکا عليه ايران، يک‌جانبه و غيرقانوني است؛ بنابراين استناد کره‌اي‌ها به تحريم‌هاي آمريکا نمي‌تواند ملاک عمل براي کره يا هيچ کشور ديگري باشد و ما خواهان بازپس‌گيري دارايي‌هاي خود هستيم. او گفت: اقدامي که کره‌اي‌ها اعلام کردند انجام مي‌دهند، اقدام کوچک ولي مثبتي است که با تأخير فراوان انجام مي‌شود. موسوي گفت: کره‌اي‌ها بايد مراقبت کنند که روابط ديرينه دو کشور که در مقاطعي بر سر زبان‌ها بوده با دخالت کشورهاي ثالث مخدوش نشود.
موسوي در پاسخ به اين پرسش که آيا ايران درصورتي‌که ونزوئلا درخواست کند بار ديگر اين اتفاق خواهد افتاد، گفت: اگر ونزوئلا درباره صادرات محموله‌هاي جديد تقاضايي را مطرح کند با تهميداتي که انديشيده شده و انديشيده خواهند شد به اين کشور و ساير کشورهاي نيازمند به اين محموله‌ها صادرات انجام خواهيم داد. او با اشاره به نقض حقوق بشر ازسوي دولت آمريکا در جريان برخورد با اعتراضات اخير در اين کشور گفت: آمريکايي‌ها مسائلي را که سال‌ها به رخ ديگر کشورها مي‌کشيدند، اکنون عليه مردم خود ازجمله رنگين‌پوستان اعمال مي‌کنند.
اين ديپلمات کشورمان همچنين درباره آخرين وضعيت سيروس عسکري، دانشمند ايراني که در آمريکا در بازداشت به سر مي‌برد، گفت: موضوع پرونده ايشان تمام شده است و احتمال مي‌دهيم ظرف دو تا سه روز آينده اگر مشکلي پيش نيايد و موانعي ايجاد نشود، به کشور بازگردد. او افزود: براي ما امنيت ايراني‌ها در زندان‌هاي اروپا و آمريکا که آنها را گروگان اين کشورها مي‌دانيم مهم است و وضعيت آنها را به‌صورت مرتب پيگيري مي‌کنيم.
سخنگوي وزارت خارجه درباره آخرين پيگيري‌هاي اين وزارتخانه در مورد مجازات و پيگيري عاملان ترور سپهبد شهيد قاسم سليماني گفت: همان‌طورکه پيش از اين گفته‌ايم يک ستاد ويژه براي پيگيري اين موضوع در وزارت خارجه تشکيل شده که اين ستاد داراي کميته‌هاي مختلفي است و يکي از اين کميته‌ها کميته حقوقي است که در حال پيگيري اين موضوع است، ما در حال حاضر همکاري نزديکي با دولت عراق و با نهادهاي داخلي کشور ازجمله قوه قضائيه داريم. به نهادهاي بين‌المللي در اين ارتباط نامه نوشتيم و شکايت کرديم. موسوي گفت: اين موضوع تا حصول نتيجه و محاکمه عاملان اين ترور در دستور کار وزارت خارجه خواهد بود.


اين ديپلمات کشورمان درباره تصميم اخير آمريکا مبني‌بر عدم تمديد معافيت‌هاي هسته‌اي ايران و واکنش کشورمان به اين موضوع گفت: تيم‌هاي کارشناسي ما در حال بررسي تبعات اين تحريم‌ها در جريان همکاري‌ است که ما با کشورهاي مختلف در اين زمينه داريم. او با بيان اينکه اگر اين تحريم‌ها اثر سوء خاصي روي ما بگذارد واکنش مناسب نشان خواهيم داد.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين با اشاره به توانمندي‌ داخلي ايران براي پيشبرد فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي خود گفت: احساس مي‌کنيم که مي‌توانيم از طريق توانمندي‌هاي داخلي و دانشمندان خوبي که در کشور داريم به فعاليت‌هاي خود در اين زمينه ادامه دهيم اما درباره واکنش به تصميم اخير آمريکا همان‌طور که گفتم بايد بگذاريم که کارشناسان نظر کارشناسي خود را در مورد آثار اين تحريم‌ها ارائه کنند و سپس در اين زمینه واکنش مناسب نشان خواهيم داد.
او همچنين درباره دخالت آمريکا در امور داخلي چين ازجمله مسئله هنگ‌کنگ اظهار کرد: خوي آمريکايي‌ها دخالت در امور داخلي ساير کشورهاست به‌ویژه کشورهايي که همسو با آنها نباشند، گرچه ما مشاهده کرديم که آنها حتي در امور داخلي کشورهاي همسوي خود نيز دخالت مي‌کنند. موسوي با بيان اينکه آمريکايي‌ها در امور داخلي کشورهاي مستقلي چون ايران و چين مداخله آشکار مي‌کنند و ايران همواره مخالفت خود را با اين مداخلات اعلام کرده است، گفت: ما هنگ‌كنگ را جزء سرزمين اصلي چين مي‌دانيم و با توجه به سوابق تاريخي اين منطقه با فرمول يک کشور دو سيستم اداره مي‌شود اما از آنجا که طبع آمريکايي‌ها و برخي کشورهاي غربي استفاده از برخي روزنه‌ها و منافذ است، آنها سعي مي‌کنند با دخالت در امور، مردم را به سمت ديگري بکشانند و اين موضوع با واکنش چين روبه‌رو شده است.
موسوي افزود: ما دخالت در چين را محکوم مي‌کنيم و بر اصل «چين واحد» پايبند هستيم و به آمريکايي‌ها تأكيد مي‌کنيم که از دخالت در امور کشورهاي مستقل دست بردارند.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين در پاسخ به اين پرسش که ادعا شده است دو نفر از شهروندان ايراني توسط پهپادهاي ترکيه‌اي در خاک اقليم کردستان مورد هدف قرار گرفته و کشته شده‌اند، گفت: ادعاهايي شده است که دو نفر از هم‌وطنان ما در خاک عراق توسط پهپادهاي ترکيه‌اي جانشان را از دست دادند ما در اين زمينه گزارش‌هاي غيررسمي دريافت کرديم و بررسي موضوع ادامه دارد تا مشخص شود نحوه جان‌باختن آنها چگونه بوده است. با توجه به اينکه در اين قضيه ادعا شده که از سوی کشور ثالثي و در خاک کشور ديگري جان خود را از دست دادند، موضوع کمي ابعاد پيچيده حقوقي پيدا کرده و سه کشور درگير هستند و بايد ابعاد اين موضوع مشخص شود. وزارت خارجه در ارتباط با اين موضوع پيگيري‌ها را از دولت ترکيه، عراق و اقليم کردستان انجام داده است و وقتي اين پيگيري‌ها نهايي شد و گزارش رسمي آن به دست ما رسيد، آن را به اطلاع عموم مي‌رسانيم. 
سخنگوي وزارت خارجه درباره برخي مباحث منتشرشده مبني‌بر احتمال خريد سلاح از سوي ايران از کشور روسيه گفت: اميدواريم محدوديت‌هاي ايجادشده در اين ارتباط براي ايران برداشته شود و ما بتوانيم در قالب تجارت آزاد با کشورهايي که تشخيص مي‌دهيم در اين زمينه در ارتباط با خريد و فروش دادوستد داشته باشيم و ان‌شاءالله هيچ‌گونه محدوديتي در اين زمينه نخواهيم داشت.