روزنامه آرمان ملی
1399/03/13
اصلاحطلبان با چهرههاي جدید به ١٤٠٠بيايند
آرمان ملي- حميد شجاعي: گرچه بيش از 4 ماه از انتخابات مجلس يازدهم در اسفند 98 ميگذرد و تا انتخابات رياستجمهوري سيزدهم قريب به يک سال زمان باقي است اما برخي جريانات از هماکنون به فکر انتخابات بعدي هستند و به برنامهريزي مشغولند. در اين ميان اصلاحطلبان که سال 98 را با شکست پشت سر گذاشتهاند درصدند تا اگر به دلايلي مجلس را به جريان رقيب واگذار کردند دولت را در اختيار خود بگيرند تا سهمي از سياست اجرايي را در دست داشته باشند. از اين رو هر روز از نامهايي مثل عارف، ظريف، جهانگيري و حتي لاريجاني براي نامزدي اصلاحطلبان در 1400 مطرح ميشود. اين در حالي است که عبدا... ناصري مشاور رئيس دولت اصلاحات معتقد است: «دوره همه اين آقايان گذشته و اصلاحطلبان بايد با چهرههاي جديدي مثل آقايان معين و صفاييفراهاني در انتخابات شرکت کنند».کنش اصلاحطلبانه در 1400
اصلاحطلبان در مقاطع مختلف انتخاباتي بسته به شرايط اجتماعي، اقتصادي و سياسي توانستهاند با حمايت سرمايه اجتماعي خود موفقيتهايي را حاصل کنند. هر چند در برخي اوقات از اين موفقيتها بهره برده و شرايط را بهبود بخشيدهاند و در زماني ديگر اين فرصت بهدست آمده را قدر ندانسته يا به خوبي از آن استفاده نکردهاند. با اين حال به قرائت برخي کارشناسان و صاحبنظران اصلاحطلبان آنطور که بايد نتوانستهاند از فضاي بعد از انتخابات 96 استفاده کنند و به جاي اينکه در راستاي مطالبات مردمي حرکت کنند و سرمايه اجتماعي را افزايش دهند در دام برخي عملکردهاي ناموفق دولت افتادهاند و سرمايه اجتماعي خود را نيز به طور محسوسي از دست دادهاند. هر چند اتفاقات ديگر در ساحتهاي اجتماعي و اقتصادي مثل حوادث آبان و دي نيز مزيد بر علت شد تا رويکرد جامعه نسبت به تاثير اصلاحطلبان در آينده بهتر تغيير کند و اساسا با نگاهي بدبينانه به آنها بنگرند. کاهش مشارکت در انتخابات 98 نيز به خوبي مويد اين سخن بود که جامعه از جريانات سياسي عبور کرده و ديگر اميدي به تحقق مطالبات خود از کانال جريانهاي سياسي ندارد. نتيجه اين شرايط نيز پيروزي آسان اصولگرايان و تصاحب مجلس يازدهم بود. حال همه اين مسائل در شرايطي رقم ميخورد که چيزي حدود يک سال ديگر انتخابات سرنوشتساز 1400 در پيش است اما پاسخ چند سوال هنوز مبهم است. اينکه شرايط جامعه در 1400 و رويکردشان نسبت به انتخابات چگونه خواهد بود؟ اصلاحطلبان چه برنامهاي براي حضور در 1400 دارند؟ اساسا حاکميت چه نگاهي به انتخابات 1400 خواهد داشت. اينها مسائلي است که اگر پاسخ قابلتحليلي در خصوص آنها وجود داشته باشد ميتوان با روشني بيشتري انتخابات 1400 را به تحليل نشست. قطع به يقين اگر اصلاحطلبان ميخواهند که در انتخابات پيشرو حرفي براي گفتن داشته باشند و کنشگري کنند بايد چند نکته را براي خود و جامعه مشخص کنند. اينکه ابتدا در رويکردهاي خود تجديدزنظر کنند، استراتژي مدون و مشخصي را به جامعه ارائه دهند و بگويند اگر در 1400 دولت را در دست گرفتند قرار است چه کنند و در حوزههاي مختلف چه تحولاتي ايجاد خواهند کرد. البته مهمتر از اين مساله بايد ابتدا جامعه را با صندوق راي آشتي داد و بر اين مهم که همه تغييرات از صندوق راي ميگذرد تاکيد کرد. همچنين نبايد از مسائل مهمي همچون حضور مستقل يا ائتلافي در انتخابات غافل شد. چرا که هنوز هم هستند کساني که معتقدند ائتلاف سال96 اصلاحطلبان با روحاني اشتباه بوده و شرايط فعلي اصلاحطلبان ناشي از اين ائتلاف است. پس اين اشتباه ولو به قيمت از دست رفتن رياستجمهوري نبايد در 1400 تکرار شود.
دوره تمام شده
يک فعال سياسي اصلاحطلب درباره سناريوي اصلاحطلبان براي انتخابات رياستجمهوري 1400، اظهار داشت: از نظر شخصي معتقدم اصلاحطلبان فارغ از آنکه چه سناريويي را براي سيزدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري برميگزينند، بايد نخست بتوانند مردم را براي شرکت در انتحابات سال 1400 متقاعد کنند؛ چون اگر همين روند فعلي تا آن زمان باقي بماند و اتفاق خاصي رخ ندهد، هرگز نميتوان پايگاه اجتماعي اصلاحطلبان را متقاعد به مشارکت کرد. نامهنيوز نوشت؛ عبدا... ناصري درباره تکرار سناريوي سال 92 و انتخاب يار قرضي از اردوگاه اصولگرايان تأکيد کرد: اگر فضاي اجتماعي مناسب باشد، معتقدم اصلاحطلبان بايد با نامزد اصلي خود بيايند. عضو شوراي مشورتي رئيس دولت اصلاحات درباره احتمال حمايت اصلاحطلبان از ظريف، جهانگيري، عارف و محسن هاشمي يا حمايت از لاريجاني و ناطق نوري بيان کرد: باز هم يادآور ميشوم تا نتوان جامعه را براي ضرورت رايدهي و مشارکت در انتخابات قانع کرد، به نظرم هيچ فرقي بين حمايت از ميان ظريف، جهانگيري، عارف، محسن هاشمي، لاريجاني و ناطقنوري وجود ندارد. ناصري تصريح کرد: من موکدا معتقدم دوره همه اين آقايان گذشته است. هر دو جريان بعد از بررسي زمينه راي بايد با چهره نو و اصلي به ميدان بيايند. مثلا اصلاحطلبان اگر قرار باشد بيايند، بايد با چهرهايي مثل آقايان معين و صفاييفراهاني که کاملا بر سر پيمان خود ميمانند در ميدان انتخابات رياستجمهوري سال 1400 حضور پيدا کنند.
سکوت اصلاحطلبان؟
يک فعال سياسي اصلاحطلب در خصوص کنش سياسي اصلاحطلبان معطوف به انتخابات 1400 اظهار کرد: بايد ببينيم کدام طيف از اصلاحطلبان به دنبال حضور در 1400 هستند؛ چون در حال حاضر مجموعهاي در پرانتز تحتعنوان اصلاحطلب حاضر هستند که طيفهاي مختلف و متنوعي را دربر ميگيرند. هدايتا... آقايي به «آرمان ملي» گفت: بخش عمدهاي از اصلاحطلبان نسبت به اين روند براي نهادهاي انتخابي مثل مجلس يا رئيسجمهور مبني بر اينکه اختياري براي آنها باقي نمانده و چه تاييد شوند، چه نشوند جوابي براي مردم ندارند، همنظرند. وي افزود: اکنون آقاي روحاني پس از 7 سال چه پاسخي براي مردم دارد؟ رئيسجمهور در عرصه مسائل بينالمللي، منطقهاي و سياستهاي کلان تصميمگير نبوده؛ در حالي که امروز زندگي مردم با تصميمات کلان رقم ميخورد. اين چهره اصلاحطلب ادامه داد: به نظرم بهتر است اصلاحطلبها در انتخابات آينده سکوت کنند. البته بخشي از اصلاحطلبان انتسابي مثل حزب کار، خانه کارگر، حزب اعتدال و توسعه يا حزب ندا با تعريفي که از اين نوع اصلاحطلبي داريم همراهي ندارند و در چارچوبهاي سنتي سير ميکنند؛ لذا با يکي از کانديداها نزديک خواهند شد و ائتلاف خواهند کرد، اما عمده اصلاحطلبان پيشرو سکوت خواهند کرد و روي هيچ گزينهاي تمرکز نخواهند کرد.
سایر اخبار این روزنامه
شهرهای آمریکا سراسر در اعتراض
اصلاحطلبان با چهرههاي جدید به ١٤٠٠بيايند
توزيع سهام عدالت رونق بورس را افزايش ميدهد
دليل بازگشت جنگهاي نيابتي به عراق
آتشخائیز با فداکاری مردم بومی خاموش شد
٣هزار نفر ابتلا به كرونا در يك روز
مجلس يازدهم به حاشيه نرود
آمریکا از درید اسکات تا جورج فلوید!
امام خمینی مظهر ایستادگی و مقاومت