قیمت نفت از مرز ۴۰ دلار گذشت
گروه انرژی: بهای معاملات نفت خام تحت تاثیر خبر نشست اوپک پلاس در روز شنبه برای بحث درباره طرح تمدید کاهش تولید در سطح فعلی و همچنین بهبود آمار اشتغال آمریکا روز جمعه افزایش چشمگیری پیدا کرد و رشد هفتگی قابل ملاحظهای را به ثبت رساند.
به گزارش ایسنا، تا این لحظه تنظیم خبر، طبق گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، انتظار میرود این تولیدکنندگان درباره تمدید کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز در ژوییه به توافق رسمی دست پیدا کنند. این گروه تصمیم گرفت تاریخ نشست خود را که ابتدا نهم و دهم ژوئن برنامه ریزی شده بود جلو بیاندازد ولی نتوانست در چهارم ژوئن که زمان جدید
پیشنهاد شده بود، دیدار کند. دیدار روز شنبه سیگنالی به سرمایه گذاران نفت درباره عزم این گروه برای تثبیت ارزش نفت ارسال می کند.
بیورن تورنهاگن، مدیر بازارهای نفت در شرکت ریستاد انرژی در این باره نوشت: بازار تحت تاثیر نشست اوپک پلاس قرار دارد. قیمتهای نفت پس از این که نشست اوپک برخلاف انتظارات در روز پنج شنبه برگزار نشد، سقوط کردند و معامله گران احساس کردند که بین اعضای گروه درباره تمدید کاهش تولید فعلی اختلاف نظر وجود دارد.
اکنون با اعلام خبر نشست در روز شنبه، جو بازار تغییر کرده و قیمتها افزایش یافت.
در این بین آمار آمریکا که نشان داد ۲.۵ میلیون شغل در ماه مه احیا شد و نرخ بیکاری از ۱۴.۷ درصد در آوریل به ۱۳.۳ درصد در مه کاهش پیدا کرد، از رشد قیمتهای نفت پشتیبانی کرد.
به گفته ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA، گزارش مطلوب بازار کار آمریکا نشان می دهد که احیای اقتصادی در حال وقوع است و این امر به معنای بهبود مصرف نفت خواهد بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ژوییه دو دلار و ۱۴ سنت معادل ۵.۷ درصد افزایش یافت و در ۳۹ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه بسته شد.بهای نفت برنت برای تحویل در اوت دو دلار و ۳۱ سنت معادل ۵.۸ درصد افزایش یافت و در ۴۲ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه بسته شد.
طبق آمار بازار داوجونز، نفت وست تگزاس اینترمدیت برای کل هفته ۱۱.۴ درصد و نفت برنت ۱۱.۸ درصد رشد کرد. هر دو شاخص قیمت برای ششمین هفته متوالی رشد هفتگی داشتند و برای چهارمین روز معامله متوالی بود که در بالاترین قیمت سه ماه اخیر بسته شدند.
نفت از محدودیتهای وضع شده برای مقابله با شیوع بیماری کووید ۱۹ که باعث سقوط تقاضا برای این کالا شده، به شدت آسیب دیده است. با این حال بازگشایی اقتصادها در سراسر جهان نور امیدی به بازار نفت تابانده است.
عربستان سعودی و روسیه که بزرگترین اعضای اوپک پلاس هستند چهارشنبه گذشته برای تمدید کاهش تولید در سطح فعلی ۹.۷ میلیون بشکه در روز تا پایان ژوییه به توافق اولیه دست پیدا کرده بودند اما مذاکرات به دلیل موضوع پایبندی ضعییف برخی از اعضا به کاهش تولید طولانیتر شد.وزیر انرژی عربستان پیشبینی کرد که موفقیت در نشست وزارتی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک تضمین شده خواهد بود.
مارشال استیو، تحلیلگر بازارهای انرژی در شرکت "آی اچ اس مارکیت" در این باره گفت: موضوع مهم این است که عربستان سعودی و روسیه درباره
تمدید کاهش تولید حتی اگر به مدت یک ماه
هم باشد، توافق دارند. اگر بازار در این فاصله
متوازن نشود آنها احتمالا این کاهش تولید را در اوت هم تمدید می کنند.
در این بین سازمان آرگوس با اشاره به اظهارات نمایندگان اوپک اعلام کرد که نشست کمیته فنی مشترک اوپک و غیراوپک در روز ۱۷ ژوئن و کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیراوپک روز ۱۸ ژوئن برگزار می شود. گزارش ماهانه اوپک هم ۱۷ ژوئن منتشر می شود.
خبر توافق اوپک پلاس برای تمدید کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز پس از تعهد عراق و نیجریه به بهبود پایبندی به توافق کاهش تولید منتشر شد.
عراق تنها به نیمی از یک میلیون بشکه در روز سهمیه کاهش تولید نفت خود در ماه مه عمل کرد و نیجریه هم تولیدش را از میزان توافق شده تنها ۵۲ درصد کاهش دهد.
کاهش تولید نفت در اوپک پلاس ادامه دارد
نرسی قربان کارشناس انرژی در گفت و گو با میزان با اشاره به نشست آتی اوپک پلاس اظهار کرد: فشار آمریکا به عربستان سعودی برای افزایش قیمت نفت، نشان از ادامه توافق کاهش تولید برای احیای قیمتها دارد.
این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: احتمال توافق جدید برای کاهش تولید نفت کمی دور از ذهن است و به نظر می رسد ضمن حفظ توافق گذشته اندکی تغییرات در جزئیات آن داشته باشد.وی افزود: آنچه مسلم است اقداماتی
که منجر به کاهش قیمت نفت شود در دستور کار اوپک پلاس نیست.
قربان بیان کرد: آمریکا در چند سال گذشته روزانه حدود ۷ تا ۸ میلیون بشکه در روز اضافه تولید نفت از شیل داشته و این نفت با قیمت زیر ۳۰ دلار صرفه اقتصادی
برای استخراج ندارد.این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: آمریکا به رساندن قیمت نفت در بازه ۵۰ تا ۶۰ دلار است تا بتواند هزینههای سرمایه گذاری و توسعه میادین نفتی را تامین کند.
وی ادامه داد: قیمت نفت نقش مهمی در تصمیم گیری کشورهای نفتی برای تولید دارد بر همین اساس نیز بسیاری از کشورها بزرگ نیز موافق افزایش قیمت و متعادل سازی قیمت هستند.
قربان عنوان کرد: درصد مقاومت کشورهای نفتی از نوسانات قیمت نفت در بازارهای جهانی متفاوت است و در این میان کشورهایی مانند امارات، عربستان و کویت با داشتن ذخائر ارزی مناسب توانایی رقابت بیشتری را خواهند داشت در مقابل کشورهای مانند عراق، الجزایر، نیجریه
و لیبی ذخائر ارزی بالایی ندارند و در مقابل کاهش قیمت آسیب پذیرترند. این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: رعایت مفاد توافق اوپک پلاس از سوی عربستان و روسیه میتواند زمینه ساز اجرای کامل از سوی کشورهایی
مانند عراق شود.