حکم اعدام گرا‌دهنده سردار سلیمانی

سخنگوی قوه قضائیه خبرداد حکم اعدام گرا‌دهنده سردار سلیمانی شرق: سخنگوی قوه قضائیه گفت: سید‌محمود موسوی‌مجد که برای سرویس‌های موساد و سیا در حوزه‌های امنیتی و نیروهای مسلح، به‌ویژه سپاه قدس و محل استقرار و ترددهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و برخی از فرماندهان نظامی در ادوار مختلف اطلاعاتی جمع‌آوری کرده و در اختیار بیگانه می‌گذاشت، به اعدام محکوم شد. به گزارش میزان، غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری دیروز خود با اصحاب رسانه تأکید کرد: امروز برخورد با مفاسد هم وظیفه قانونی ما و هم وعده به جامعه است. امروز متخلفان در هر منصب و مقامی دیگر از حاشیه امن و حریم ممنوعه برخوردار نیستند. خوشحالیم که اعلام کنیم قوه قضائیه عمل‌گراست و به‌جای شعارزدگی، گزارش عملکرد می‌دهد. وی تأکید کرد: تخلف و جرم در قوه قضائیه حادثه و استثناست، نه رویه و قاعده. در این قوه که از بیشترین، دقیق‌ترین و حساس‌ترین نهادهای نظارتی برخوردار است، در دوره اخیر فعالیت نهادهای نظارتی تقویت شده است و با وجود همه سخت‌گیری نهادهای نظارتی درون‌قوه‌ای، آمارهای ما حکایت دارد که عدد متخلفان درون قوه قضائیه، به‌ویژه در جامعه قضات، کمتر از یک درصد است که همین میزان هم نباید باشد. قاطبه همکاران ما انسان‌های شریف، پاکدست، قانع، متدین و در یک کلمه سالم و عادل هستند.
یک حکم اعدام برای جاسوس
غلامحسین اسماعیلی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا اخیرا جاسوس سازمان سیا به اعدام محکوم شده است، گفت: بله؛ از ناحیه آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی تلاش کردند در امور کشور ما مداخله کنند. هم سربازان گمنام امام زمان و هم نیروهای هوشیار ما در سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات، آنها را رصد می‌کنند و عناصر فریب‌خورده‌ای را که به دام‌ می‌افتند، شناسایی می‌کنند و سپس محاکمه می‌شوند. اخیرا سید‌محمود موسوی‌مجد فرزند سیدکاظم که هم برای سرویس موساد و هم برای سرویس سیا در قبال اخذ دلار آمریکایی برای آنها در حوزه‌های امنیتی و نیروهای مسلح، به‌ویژه سپاه قدس و محل استقرار و ترددهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اطلاعاتی جمع‌آوری کرده و در اختیار بیگانه می‌گذاشت، به اعدام محکوم شد. وی افزود: شعبه ۱۹ دیوان عالی کشور هم حکم را تأیید کرد و به‌زودی حکمش اجرا می‌شود و به سزای اعمالش می‌رسد. لارم به توضیح است که این فرد زمان شهادت سردار سلیمانی در زندان بوده و پرونده او در رابطه با ترور شهید سلیمانی نبوده است.
آزادی مایکل وایت زندانی، اقدامی انسان‌دوستانه بود


سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره آزادی مایکل وایت و این ادعا که در ایران شاکی خصوصی دارد، گفت: آزادی مایکل وایت، زندانی تبعه آمریکا در ایران، اقدامی انسان‌دوستانه و در چارچوب مقررات قضائی و با عنایت به مصالح عمومی کشور به لحاظ ورود دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بوده است. وی افزود: پیشنهادی که واصل‌شده، از طرف مساعدت ما کمک می‌کرد به برخی از همکاران ما در آمریکا ازجمله دکتر عسگری و دکتر طاهری که در آمریکا محبوس بودند. قوه قضائیه با توجه به تعامل و همکاری بین قوا و نظر دبیرخانه شورای امنیت ملی، بعد از آنکه جلب رضایت شاکی خصوصی را با پرداخت غرامت از ناحیه محکوم به شاکی خصوصی گرفت و رضایت شاکی جلب شد، به لحاظ بیماری قبلی که محکوم داشت و قبل از بازداشت ایدز داشت و احتمال داشت حادثه‌‌ای رخ دهد، به‌گونه‌‌ای خدمات زندانبانی ارائه شد که روند بهبودی طی شود و نهایتا با برخورداری از ارفاقات قانونی از زندان آزاد شد.
3 نفر از عوامل سقوط هواپیمای اوکراینی در زندان هستند
وی در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: بخش قضائی این پرونده بر عهده قوه قضائیه و سازمان قضائی نیروهای مسلح است. به محض وقوع حادثه، دستوراتی صادر و در سازمان قضائی نیروهای مسلح شعبه ویژه‌‌ای تعیین شد. از ناحیه سازمان نیروهای مسلح اعلام شد که خانواده جان‌باختگان می‌توانند به سازمان قضائی مراجعه کرده و شکایت کنند که ۷۰ خانواده تا امروز شکایت خود را اعلام کرده‌اند. برخی از خانواده‌ها با دادستان نیروهای مسلح دیداری داشته‌اند و در این پرونده تاکنون شش نفر از عوامل ذی‌ربط بازداشت شده‌اند که سه نفر با قرار تأمین آزاد شده و سه نفر دیگر در بازداشت هستند.
بررسی ادعای دریافت رشوه 65‌میلیاردی یک نماینده مجلس
اسماعیلی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آقای میرسلیم، از نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، مدعی شده یکی از رؤسای کمیسیون‌های مجلس سابق ۶۵ میلیارد تومان رشوه دریافت کرده است، گفت: دستور رسیدگی به این ادعا صادر شده و سازمان بازرسی کل کشور در حال بررسی است. البته این موضوع جدید است، اما در پایان رسیدگی نتایج به سمع و نظر عزیزان می‌رسد و افراد اگر از جرمی مطلع می‌شوند، بهتر است به‌جای رسانه‌‌ای‌کردن، به قوه قضائیه مراجعه کنند؛ خود قوه قضائیه در این جرائم ورود کرده و آن را بررسی خواهد کرد.
حکم عیسی شریفی به‌زودی اعلام می‌شود
او درباره پرونده عیسی شریفی نیز گفت: این پرونده در سازمان قضائی نیروهای مسلح است و به دادگاه ارسال شده است. تاکنون ۴۰ جلسه دادگاه در‌این‌باره برگزار شده است و به‌زودی جلسات پایانی دادگاه در هفته‌های آتی برگزار می‌شود. در این پرونده به‌زودی شاهد صدور حکم خواهیم بود. در این پرونده دو متهم بازداشت هستند و فکر کنم حدود ۹ نفر از متهمان نیز با قرار تأمین آزاد هستند. سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درخصوص اینکه اگر در پرونده عیسی شریفی ثابت شود رئیس مجلس تخلفاتی داشته چه اتفاقی می‌افتد، گفت: ما با اگر و شاید حرف نمی‌زنیم. فردی که شما از ایشان نام بردید، در زمره متهمان این پرونده نیست.
متخلفان در هر لباسی از حاشیه امن برخوردار نیستند
وی با اشاره به پرونده طبری ادامه داد: در پرونده طبری نیز یکی از قضاتی که اسمش در پرونده طبری بوده، پیام داده که به کشور بازمی‌گردد و بنا بر شرایطی که وجود داشته نتوانسته بیاید و هر رأیی را که قضات صادر کنند، می‌پذیرد. این فرد اعلام کرده ظرف امروز و فردا به کشور بازمی‌گردد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: امروز متخلفان در هر لباس و پوششی دیگر از حاشیه امن و حریم ممنوعه برخوردار نیستند. برخورد قوه قضائیه با معدود عناصر فاسد درون قوه قضائیه، هم جدی و هم قاطع و عبرت‌آموز است؛ البته لازم می‌دانم توصیه‌ای اخلاقی به اصحاب رسانه داشته باشم مبنی بر اینکه رسانه‌ها جریانات سیاسی و اشخاص مختلف پرونده‌ها را بهانه‌ای برای تسویه‌حساب شخصی و گروهی قرار ندهند و از تخریب دیگران و اهانت به اشخاص اجتناب کنند. حتی نسبت به متهمان اجازه دهند برابر موازین قانونی رسیدگی انجام و حکم صادر شود.
نحوه بازگشت به زندان زندانیانی که در مرخصی کرونایی هستند
اسماعیلی در پاسخ به پرسشی درباره مرخصی زندانیان به دلیل شیوع کرونا و اینکه چه نظارتی بر این افراد وجود دارد، زیرا مسئولان پلیس می‌گویند افرادی که به مرخصی رفته‌اند مرتکب جرم می‌شوند، گفت: این ادعا که تعدادی از زندانیان در حال مرخصی، مرتکب جرم جدید شده‌اند، با حجم ادعا منطبق نیست. نمی‌گویم اصلا این اتفاق رخ نداده است. تا امروز ۱۲۸‌هزار‌و ۶۰۰ نفر زندانی از مرخصی استفاده کرده‌اند و اگر تعداد اندکی جرم مرتکب شده‌اند، نباید این اقدام اثربخش و خداپسندانه را زیر سؤال ببریم. عدد مجرمان عددی نبوده است که باعث نگرانی ما شود. ما اعطای مرخصی را برای زندانیانی که احتمال ارتکاب جرم می‌دادیم، به‌گونه‌‌ای انجام دادیم تا پلیس از محل سکونت این افراد باخبر باشد. برخی از اینها در طول دوره مرخصی مراقبت الکترونیکی شدند. وی افزود: این زندانیان با یک کار کارشناسی به گروه‌های مختلفی تقسیم شدند که گروه اول با جمعیت بیش از سه هزار نفری در عید فطر عفو شدند. گروه دیگر از این زندانیان میزان محکومیت‌شان کم بود که جمعیت اینها ۲۰ هزار نفر بود که از مرخصی منتهی به اتمام زندانی استفاده کردند. گروهی دیگر از تخفیف مجازات بهره‌مند شدند و برخی دیگر هم آزادی مشروط گرفتند و گروهی هم به لحاظ مصوبه اخیر مجلس عفو شدند. البته برخی از اینها هم باید به زندان بازگردند. روند بازگشت آنهایی که باید برگردند، آغاز شده است و بر اساس یک پروتکل بهداشتی مشخص به زندان بازخواهند گشت تا مشکلی ایجاد نشود.