روزنامه ایران
1399/03/24
خودمختاری در «سیاتل»
ندا آکیش / تا همین چند روز پیش «تسخیر بخشهایی از یک شهر» در ایالات متحده امریکا و «اعلام منطقه خودمختار» در آن بخشها و تهدید رئیس جمهوری امریکا به «یورش نظامی به منطقهای در کشورش» برای پایان دادن به این تسخیر برای بسیاری از امریکاییها و حتی ناظران بینالمللی بیشتر شبیه به یک فیلم تخیلی بود تا واقعیت؛ اما چنین رویداد عجیبی عصر پنجشنبه در شهر سیاتل از توابع ایالت واشنگتن رخ داد.
به گزارش واشنگتن پست، معترضان علیه نژادپرستی سیستماتیک در امریکا که ترامپ و برخی رسانههای راستگرا معتقدند از سوی گروه چپ افراطی آنتیفا هدایت میشدند، بعد از تصرف منطقهای در سیاتل، آن را «منطقه خودمختار کپیتال هیل» نامیدند.
تظاهراتهای ضدنژادپرستی که از بیش از دو هفته گذشته در پی کشته شدن جورج فلوید، سیاهپوست 46 ساله در سراسر امریکا آغاز شده، از روز دوشنبه گذشته در شهر سیاتل ایالت واشنگتن رنگ و بوی دیگری گرفت و تا آنجا پیش رفت که بخشهایی از این شهر در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه به تصرف معترضان درآمد و هیچ نیروی پلیسی اجازه ورود به این منطقه که از سوی معترضان منطقه خودمختار کپیتال هیل اعلام شده بود، نداشت. معترضان همچنین بر سر در اداره پلیس این منطقه خودمختار یک بنر بزرگ نصب کردند که روی آن نوشته شده بود، این ساختمان جزو داراییهای مردم است. خواسته معترضان این منطقه کاملاً روشن بود: انحلال پلیس شهر، ممنوعیت توسل بهزور برای متفرق کردن اعتراضها، اخراج افسران پلیس از مدارس شهر، حذف زندانها و بازداشتگاههای مربوط به کودکان و نوجوانان و پرداخت غرامت به خانوادههای قربانیان خشونت و بیرحمی پلیس. اما برای ترامپ که در تمام روزهای پرالتهاب کشورش در دو هفته گذشته حتی یک جمله آرامبخش بر زبان نیاورده تا معترضان را آرام کند، هیچکدام از این مطالبات معنایی نداشت. برای ترامپ حتی سخنان مقامات محلی سیاتل که تأکید کردند، اعتراضها کاملاً مسالمتآمیز و در چارچوب حق آزادی بیان است، بیمعنا بود. از این رو، رئیس جمهوری امریکا روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شبکه اجتماعی مورد علاقهاش باران توئیتری به راه انداخت و ضمن «تروریست داخلی» و «آنارشیست زشت» خطاب کردن معترضان سیاتل، آنها را تهدید کرد، علیهشان «یورش نظامی» به راه خواهد انداخت. ترامپ با حمله به شهردار سیاتل و فرماندار ایالت واشنگتن در توئیتر نوشت: «جی اینسلی، فرماندار چپ افراطی و شهردار سیاتل دارند به گونهای بازی میکنند که کشور بزرگ ما هرگز شاهدش نبوده است. همین حالا شهرتان را [از اشغالگران] پس بگیرید. اگر اینکار را نکنید من این کار را میکنم. این بازی نیست. آنارشیستهای زشت باید فوراً متوقف شوند. سریع عمل کنید.»
مخالفت شهردار سیانل و فرماندار واشنگتن با ترامپ
جنی دورکان، شهردار سیاتل هم روز پنجشنبه به حملات ترامپ پاسخ داد و به او طعنه زد که بهتر است به مخفیگاهش در کاخ سفید برود. او رئیس جمهوری امریکا را متهم کرد که با انتشار اخبار غلط درباره تظاهراتها میخواهد دیدگاه خود از «نظم و قانون» را در امریکا پیاده کند. دورکان گفت: «برقراری تجمع قانونی و به زبان آوردن حقوق قانونی و درخواست از ما برای ساختن جامعهای بهتر که در آن برای جوامع رنگین پوست برابری وجود داشته باشد، تروریسم نیست. میهنپرستی است.» شهردار سیاتل افزود: اعزام ارتش به سیاتل غیرقانونی است. من این موضوع را با فرماندار واشنگتن جی اینسلی در میان گذاشتم. من و او به مردم اطمینان میدهیم که این اتفاق رخ نخواهد داد. من میخواهم مردم بدانند که هیچ تهدید فوری درباره یورش به سیاتل وجود ندارد.
روز چهارشنبه هم فرماندار واشنگتن به ترامپ حمله کرده و در توئیتر نوشته بود: مردی که هیچ توانایی برای حکمرانی ندارد باید کاری به کار ایالت واشنگتن نداشته باشد. او همچنین غلط املایی ترامپ در نوشتن کلمه «بس کردن» در یکی از توئیتهایش درباره سیاتل را به باد تمسخر گرفته و با همان غلط املایی خطاب به ترامپ نوشته بود: توئیت کردن را بس کن.
فرماندار واشنگتن هم درباره تهدید ترامپ مبنی بر یورش نظامی به سیاتل گفت: ما اجازه نخواهیم داد خشونت نظامی از سوی کاخ سفید علیه اهالی ایالت واشنگتن رخ دهد ارتش ایالات متحده برای حفاظت از امریکاییها به خدمت گرفته شده نه برای حفاظت از شکنندگی یک رئیس جمهوری نامطمئن.»
آنتیفا، سیبل کاخ سفید و راستگراها
علاوه بر ترامپ که از اتفاقهای سیاتل بشدت برآشفته است، رسانههای راستگرای امریکا هم در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه به اعلام خودمختاری در بخشهایی از سیاتل واکنش نشان داده و با گزارشهای اغراقآمیز خود انگشت اتهام را به سوی گروه چپگرای آنتیفا گرفتند؛ گروهی که ترامپ هم در روزهای نخست ناآرامیهای امریکا هدف حمله لفظی قرار داده و خواستار قرار گرفتن این گروه در فهرست تروریسم شده بود. فاکس نیوز در برنامه چهارشنبه شب خود در گزارشی اعلام کرد: داریم درباره داوطلبان مسلح گروه آنتیفا صحبت میکنیم آنها یک منطقه عاری از پلیس برای خودشان درست کردهاند و حد و مرزهایی را تسخیر کردهاند.
ویلیام بار، دادستان کل امریکا و دیگر مقامات دولت ترامپ هم آنتیفا را پشت پرده تمام تظاهراتهای سراسر امریکا و اتفاقهای سیاتل اعلام کردند. ویلیام بار گفت: آشکارا میتوان برخی سازماندهیهای عالی را در برخی از اتفاقها و تاکتیکهای هماهنگ دید. برخی از این سازماندهیها با آنتیفا مرتبط است. برخی هم با گروههایی که بسیار بسیار شبیه به آنتیفا عمل میکنند، مرتبط است.
علیرغم ادعاهای ترامپ، بار و رسانههای راستگرا بنا بر گزارش نیویورک تایمز، هیچ سند و مدرکی وجود ندارد که نشان دهد گروه آنتیفا پشت پرده تظاهرات سیاتل یا تظاهراتهای ضدنژادپرستی سراسر امریکا بوده است. با مروری بر سابقه بسیاری از افرادی که در روزهای اخیر در تظاهرات بودند و بهدست پلیس دستگیر شدند میتوان به این نتیجه رسید که آنتیفا در این تظاهراتها نقشی نداشته است. همچنین برخلاف اتهامهایی که به معترضان مبنی بر اقدام به خشونت زده میشود، اکثر خشونتها را مقامات امنیتی فدرال علیه افرادی که هیچ گرایشی به هیچ گروه خاصی نداشتند انجام دادهاند. بهگزارش سیانان، لُری پاتریک، سخنگوی شهردار سیاتل هم نقش آنتیفا در اتفاقات سیاتل را رد کرده و گفت: مقامات شهر در منطقه خودمختار حتی یک مورد هم از حضور شبه نظامیان مسلح آنتیفا گزارش ندادهاند اما ما همچنان شرایط منطقه خودمختار را از نزدیک و به دقت رصد میکنیم.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
آیا کرونا نظم سیاسی جهان را تغییر میدهد
پکن با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران مخالف است
معادن را از حبس آزاد کنید
دودی که به چشم خاک هوا و جنگل میرود
خودمختاری در «سیاتل»
ایران قرن
ایران قرن
تجربه مدیریت کرونا را تکرار کنیم
ما و سیاستهای اجتماعی
روانسازی خط تولید
اولویت سرمایهگذاری در معادن عمیق
سلام ایران