خودمختاری درقلب امریکا

سرویس بین الملل جوان آنلاین: بخش‌هایی از شهر سیاتل که خود قسمتی از یک متروپلیتن حدوداً ۴ میلیونی است، روز پنج شنبه به کنترل معترضان امریکایی درآمد. سیاتل با حدود ۷۸۰ هزار نفر جمعیت بخشی از ایالت واشنگتن در غرب امریکا است که در واقع بزرگ‌ترین شهر این ایالت محسوب می‌شود. آنگونه که نیویورک‌تایمز شرح داده، حدود یک هفته بود که در خیابان‌های مجاور یک مرکز پلیس در محله کپیتال‌هیل در سیاتل، میان معترضان و افسران پلیس درگیری‌های شبانه‌ای جریان داشت که گا ه با پرتاب گاز اشک‌آور به پایان می‌رسید. پلیس سیاتل، روز پنج شنبه گذشته با شدت گرفتن انتقاد‌ها از تاکتیک‌های به کار گرفته شده مقابل معترضان، یک امتیاز به آنان می‌دهد و طبق قرار، مأموران پلیس ساختمان اداره پلیس را ترک می‌کنند تا معترضان را پیدا کنند. معترضان هم از این فرصت استفاده کرده و با قرار دادن موانعی در چند خیابان، چندین بلوک شهر را به تصرف خودشان درآوردند. حالا این منطقه از شهر سیاتل «منطقه خودمختار کپیتال هیل» نام گرفته و روی در ورودی اداره پلیس تخلیه شده هم تابلویی با این عبارت نصب شده است: «این مکان اکنون متعلق به مردم سیاتل است.» دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا معترضان سیاتل را آنارشیست‌های زشت و تروریست خوانده و از فرماندار ایالت واشنگتن و شهردار سیاتل خواسته علیه معترضان وارد عمل شوند، در غیر این صورت، ارتش را به آنجا خواهد فرستاد. ترامپ پنج شنبه شب نوشت: «جی اینزلی، فرماندار چپ رادیکال [ایالت واشنگتن]و جنی دورکان، شهردار سیاتل چنان مورد طعنه قرار گرفته و به بازی گرفته شده‌اند که کشور بزرگ ما هرگز شاهد چنین چیزی نبوده است. همین حالا شهرتان را پس بگیرید. اگر نمی‌توانید، من این کار را خواهم کرد. این یک بازی نیست. این آنارشیست‌های زشت باید فوراً متوقف شوند. سریعاً عمل کنید.» ترامپ نوشته است: «تروریست‌های داخلی سیاتل را که البته اداره آن در دست دموکرات‌های چپ‌گرای افراطی است اشغال کرده‌اند. نظم و قانون!» شهردار سیاتل در واکنش به درخواست ترامپ گفته که او در مسیری اشتباه است و نمی‌فهمد شنیدن صدای جامعه، نقطه ضعف نیست. جنی دورکان گفته که «منطقه خودمختار کپیتال هیل» محلی برای شورش‌های غیرقانونی نیست بلکه محلی برای ابراز عقیده مسالمت‌آمیز از اندوه جمع شده جامعه ما و آرزو‌های آن‌ها در ساختن جهانی بهتر است. دورکان با رد اظهارات ترامپ برای اعزام ارتش به منظور سرکوب معترضان، اظهار کرد: همانطور که پیش از این هم به صورت علنی گفتم، اعزام ارتش به سیاتل غیرقانونی و ضد قانون اساسی است و ما اجازه نخواهیم داد این اتفاق بیفتد.
ترامپ: این‌ها تروریستند
شبکه‌های اجتماعی، تصاویر خشونت‌باری از درگیری معترضان با پلیس در سیاتل، قبل از تسخیر آن منتشر کرده‌اند. در یکی از این تصاویر که پوشیده از گاز اشک‌آور است، پلیس در صف‌های منظم در مقابل معترضانی قرار دارد که به سمت آنان حمله‌ور می‌شوند. در تصویر دیگر هم یک خودرو در شهر سیاتل امریکا به معترضان نژادپرستی در این کشور حمله می‌کند. بعد از تسخیر شهر نیز تصاویری از معترضان مسلح سیاتل و چادر‌های آن‌ها منتشر شده است و تفکیک بین بخش جدا شده از بخش تحت کنترل پلیس به روشنی نمایان است. با این حال تصاویر منتشرشده از زمان تصرف، این بخش از شهر را در وضع خوشگذرانی نشان می‌دهد. برخی منابع می‌گویند که بخش‌های تصرف شده شهر سیاتل به دست جنبش آنتی‌فا افتاده، جنبشی متشکل از گروه‌های جناح چپِ مستقلِ ستیزه‌جوی که خود را ضد فاشیستی می‌دانند، ولی دونالد ترامپ و وزارت دادگستری امریکا آن را در فهرست گروه‌های تروریستی داخلی امریکا قرار داده است. برنامه تلویزیونی «کراس رودز» با پخش تصاویری از سیاتل نوشت که ظاهراً یک «جنگ سالار» محلی کنترل منطقه خودمختار را در دست گرفته است که آنتی‌فا و جنبش بی‌ال‌ام (زندگی سیاهپوستان اهمیت دارد) در این شهر ایجاد کرده‌اند، ولی نه تنها شهردار سیاتل، بلکه حتی ناظران، هم این را رد کرده و آن را بهانه‌ای برای سرکوب اعتراضات می‌دانند. دفتر شهردار سیاتل گفته که مقام‌های شهر، هیچ‌گونه شواهدی که نشان دهد اعضای آنتی‌فا در منطقه حضور دارند، مشاهده نکرده‌اند. سی‌ان‌ان هم گزارش کرد که درست است معترضان، بخش کوچکی از سیاتل را اشغال کرده‌اند و آن را «منطقه خودمختار» نامیده‌اند و این هم درست است که پلیس پس از درگیری با معترضان ناحیه‌ای را با هدف کاهش تنش‌ها تخلیه کرده است، اما رسانه‌های دست راستی با طرح این ادعا که شبه‌نظامیان آنتی‌فا در حال جولان در خیابان‌های سیاتل هستند، اغراق کرده‌اند.
مشاور اوباما:این دوره بیداری تاریخی امریکایی‌ها است


سقوط بخش‌های از شهر سیاتل از برخی جنبه‌ها بی سابقه است. بونی میراندا، رئیس جنبش «جان سیاهپوستان مهم است» در منطقه کینگ در سیاتل گفته است این تشکل خواستار برگزاری اعتصاب عمومی و «راهپیمایی برای زندگی سیاهپوستان» است که از نیمه شب گذشته کلید خورده است. این گروه همچنین در حال برنامه‌ریزی «راهپیمایی سکوت» در جوامعی در سراسر ایالت واشنگتن است و از مردم خواسته‌اند امروز سر کار نروند. میراندا گفت: «از همه در ایالت واشنگتن می‌خواهیم اگر می‌توانید به آنجا بیایید و اگر نمی‌توانید در سیاتل راهپیمایی کنید. پس در جامعه خودتان راهپیمایی برگزار کنید.» فان جونز، مشاور ویژه سابق باراک اوباما در سخنانی گفته که میلیون‌ها نفر در امریکا اکنون در خیابان‌ها حضور دارند و ما در دوران یک بیداری تاریخی در امریکا به سر می‌بریم. سناتور برنی سندرز در جلسه استماع کنگره امریکا گفت: «امریکا با مجموعه‌ای حیرت‌انگیز از بحران‌ها روبه‌رو است، بحران‌هایی بی‌سابقه در تاریخ مدرن.»
چین: ۷۵ درصد مسلمانان احساس تبعیض شدید می‌کنند
چین سند «حقوق بشر و شیوع ویروس کرونا» و ابتلای بیش از ۲ میلیون نفر در امریکا به این بیماری را منتشر کرد. سخنگوی وزارت خارجه چین با استناد به نتایج مراکز پژوهشی گفت که ۷۵درصد مسلمانان در امریکا احساس تبعیض شدید می‌کنند. «هوا چان‌یینگ»، سخنگوی وزارت خارجه گفت: «اقلیت‌های قومی در امریکا در وضعیت نگران‌کننده از حیث مذهب قرار دارند. امریکا با مشکل دیرینه نژادپرستی نهادینه‌شده روبه‌رو است. طبق نتایج منتشرشده مراکز پژوهشی گالوپ و پیو ۷۵ درصد از مسلمان‌ها در امریکا احساس می‌کنند به دلیل مذهب‌شان با تبعیض شدید روبه‌رو هستند.» چان‌یینگ در ادامه گفت: «طبق اطلاعاتی که علناً در دسترس است تعداد مساجد در سراسر امریکا کمتر از یک دهم مساجد موجود در شین‌جیانگ است.»