ورود مستقیم استانداری یزد برای صیانت از فعالین حوزه صنایع دستی

روابط عمومی استانداری یزد: تاثیرات و تغییراتی که کرونا طی 6 ماهه اخیر پدید آورده را حتی در جریان جنگ سرد و حتی بسیاری از جنگ های گرم شاهد نبوده ایم. تغییراتی که با سرعت و دامنه
تاثیر گذاری بالا، از اقتصاد گرفته تا اجتماع و فرهنگ را تحت تاثیر جدی خود قرار داده و هیچ چشم اندازی بهبود کوتاه مدتی را پیش روی ما نگذاشته است. در این میان، شرایط ایران نگران کننده تر است.
در شرایطی که اقتصاد تحریم زده ایران، نایی برای مردم
نگذاشته، کرونا مانند تیر خلاصی بر پیکر نیمه جان بسیاری از کسب و کارها و بالاخص کسب و کارهای حوزه فرهنگ و هنر بود چرا که رکود در ایران پیش از همه یقه فرهنگ و هنر را می گیرد. وقتی مردم سفره شان کوچک شود، دیگر هنر و زیبایی برایشان معنی نداشته و اولین چیزی که از سبد مصرف خود حذف می کنند، محصولات فرهنگی و هنری است. حذف این محصولات موجب ورشکستگی صنایعی همچون صنایع دستی که حامل صدها سال فرهنگ و تمدن بوده می شود و با نابودی این صنعت، بیم فراموشی یا حداقل ضعیف شدن این هنر تاریخی می رود. با اینحال برخی بودند که در مقابل این جریان ایستادند و پروژه نجات صنایع دستی را کلید زدند. استان یزد و استانداری یزد، اولین استان و ارگانی بودند که چراغ صیانت از صنایع دستی را روشن و با ورود مستقیم استاندار یزد، اقدام به خرید صنایع دستی از تولید کنندگان استان را کردند. البته استاندار یزد به این موضوع بسنده نکرد و با ابلاغی به تمامی دستگاه ها و نهادهای استان، به آنها دستور داد از این پس هدایای خود را از صنایع دستی استان تهیه کنند. همچنین نمایشگاه سالن اداری استانداری یزد که پیش از این به معرفی دستاوردهای دستگاه های مختلف استان می پرداخت را به نمایشگاهی برای معرفی تولیدات هنرمندان صنایع دستی استان تخصیص داد. این نمایشگاه 25 خرداد ماه توسط استاندار افتتاح شد. «محمد علی طالبی» پیش از افتتاح این نمایشگاه و در نشست مشترک فعالین حوزه صنایع دستی استان که به منظور بررسی چالش‌ها و مسائل مختلف این صنعت و با حضور جمعی از مسئولین استان در سالن کوثر استانداری برگزار شد، با مثبت خواندن این جلسه عنوان کرد: امیدواریم این جلسه طلیعه خوبی برای ارتباط و همدلی هر چه بیشتر مسئولین استان با هنرمندان صنایع دستی باشد و بتوانیم از قِبَل این ارتباط و حمایتی که صورت خواهد گرفت بتوانیم فرهنگ غنی استان یزد را معرفی کنیم.


وی با بیان اینکه به اعتقاد ما امروز نقطه عطف صنایع دستی استان است، افزود: امروز اراده ای مشترک برای حمایت از صنایع دستی در استان شکل گرفته است و این موضوع می تواند به نقطه ای برای تحول این صنعت در استان بدل شود.
طالبی با تاکید بر اینکه صنایع دستی علاوه بر نقش و جایگاهی که در ایجاد اشتغال و تولید و رونق اقتصادی دارد، بازنمود فرهنگ و تمدن جامعه است، افزود: بسیاری از داشته‌های فرهنگی ما که در طی قرون و اعصار گذشته به وجود آمده از طریق محصولات فرهنگی همچون صنایع دستی نسل به نسل منتقل شده است.
استاندار با بیان اینکه در شرایط فعلی و با توجه به رکود اقتصادی ناشی از کرونا، ضرورت حمایت بیشتری از صنایع دستی احساس می‌شد، عنوان کرد: در کنار همه اقدامات و فعالیت‌های در حال انجام از سوی دولت برای رونق بخشی به اقتصاد، احساس وظیفه میکنیم که در حوزه صنایع دستی اقدامات و فعالیت‌هایی را سامان دهیم. وی افزود: البته معتقدیم آنچه تاکنون انجام شده کافی نیست ولی می‌توانیم در کنار هم و با همراهی یکدیگر اقدامات خوبی را انجام دهیم. طالبی یکی از اقدامات خوبی که می‌تواند به رونق صنایع دستی کمک کند را مواردی همچون شبکه حامی صنایع دستی دانست و افزود: بستر مناسب فعالیت این شبکه فراهم شده و هنرمندان می‌توانند از طریق این شبکه و با نام و مشخصات خود، محصولات را معرفی و به فروش برسانند.
استاندار یزد با بیان اینکه بیشترین تنوع در زمینه تولید صنایع دستی و دیگر تولیدات در کشور را دارا هستیم، گفت: به دنبال جلب حمایت بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی برای رونق صنعت گردشگری استان هستیم.
طالبی در انتها با اشاره به پیشنهادات و نکته نظرات ارائه شده از سوی هنرمندان در این جلسه عنوان کرد: بسیاری از این پیشنهادات امکان اجرا و پیگیری داشته و در همین راستا راه‌اندازی بازارچه دائمی فروش محصولات، غرفه‌های دائمی فروش صنایع‌دستی در فروشگاه‌های بزرگ استان و نمایشگاه‌های دائمی در مکان‌های پر تردد استان همچون فرودگاه را پیگیری
می کنیم.
وی افزود: فروش اقساطی صنایع دستی به کارمندان دولت، فراهم‌کردن سرمایه در گردش برای خریداران صنایع دستی و لینک شدن فعالین حوزه صنایع دستی با تشکل‌های بخش خصوصی همچون اتاق بازرگانی را نیز دنبال خواهیم کرد.