هیچ منطقه ممنوعه‌ای در قوه قضائیه نداریم

رئیس قوه قضائیه: هیچ منطقه ممنوعه‌ای در قوه قضائیه نداریم شرق: سید‌ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه در گفت‌وگویی تلویزیونی با مردم که از شبکه یک سیما پخش شد، از رسیدگی‌های علنی در محاکم، حمایت از روزنامه‌نگارانی که از مفاسد و معضلات گزارش تهیه می‌کنند و فسادزایی از دستگاه قضا و ماجرای شفاف‌سازی حساب‌های قوه قضائیه گفت و به تشریح مهم‌ترین اقدامات دستگاه قضا در یک سال گذشته پرداخت.
برخورد قضائی با خبرنگاران و روزنامه‌نگارانی که مفاسد اقتصادی را افشا می‌کنند، امری معمول بوده و برخی خبرنگاران تجربه‌های تلخی از انجام وظیفه خود در راستای شفاف‌سازی و مبارزه با مفاسد داشته‌اند. ازاین‌رو رئیسی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا از خبرنگاران و اصحاب رسانه که معضلات را می‌بینند و آنها را گزارش می‌کنند، حمایت می‌شوند؟ گفت: در قوانین بعضی از کشور‌ها این قضیه وجود دارد که مخبرین و کسانی که خلاف و فسادی را خبر می‌دهند، موردحمایت و تشویق قرار گیرند. این موضوع یک اصل اسلامی است و در فقه ما و در قانون ما هم وجود دارد که کسانی که فسادی را به مسئولان مربوطه اعلام کنند، حتما باید مورد تشویق قرار گیرند.
رئیسی افزود: من اینجا اعلام می‌کنم آن دسته از خبرنگاران، اصحاب رسانه یا هر فرد مسئولی که نارسایی یا فسادی را به مسئول مربوطه یا مسئولان مربوطه اعلام کرده، حتما بداند که در امان است. البته نکته‌ای که باید مدنظر باشد و در حاشیه باید عرض کنم، این است که افرادی نیایند و تهمت بزنند و شایعه‌پراکنی کنند و افراد دیگری را بدون استناد، مورد هتک حرمت قرار دهند؛ همه این موارد مردود است و نباید باشد و اگر کسی از فسادی مطلع شده است که در حال اتفاق است و آن را به مسئول مربوطه اطلاع دهد، این فرد به‌هیچ‌عنوان نه‌تنها نباید تحت تعقیب قرار گیرد بلکه باید مورد تشویق هم قرار بگیرد.
حساب‌های قوه قضائیه که در دوران آملی‌لاریجانی به چالشی جدی تبدیل شده بود، سؤال بعدی بود که رئیسی درباره اقدامات خود در جهت شفاف‌سازی این حساب‌ها گفت: حساب‌های قوه قضائیه یک دغدغه شده بود و عده‌ای آن را دستاویز مسائل سیاسی قرار داده بودند و برخی نیز حقیقتا دنبال این بودند که مسئله چیست. وی بیان کرد: ما در این زمینه گزارش دادیم و در این ارائه گزارش هم ضرر نکردیم. این اطلاعات در معرض دید مردم قرار گرفت و معلوم شد که پول از کجا آمده، مبلغ آن چقدر است و کجا مصرف شده است. این گزارش توانست برای مردم اطمینان‌بخش باشد. رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه این شفافیت به اطمینان‌بخشی دستگاه قضائی و کار قوه قضائیه و مردم کمک می‌کند، تصریح کرد: در مسائل اقتصادی بنده تأکید دارم قانون اجرا شود؛ اصلا بحث شفافیت را بعضی می‌خواهند شعاری کنند. ولی ما معتقدیم چه اشکالی دارد که قرارداد‌ها پشت ویترین بیاید و همه بدانند؟ چه اشکالی دارد که بدانند تسهیلات بانکی را که به افراد پرداخت می‌شود، چه کسی گرفته است؟


مبارزه با فساد درون سیستمی قوه قضائیه «که بعد از 20 سال نمایان شده و با پرونده فساد باند طبری و قضات معروفی چون بیژن قاسم‌زاده و غلامرضا منصوری و... همراه بوده است» موضوع بعدی بود که رئیسی به توضیح آن پرداخت و گفت: حتما سلامت دستگاه قضائی می‌تواند به سلامت اداری در کشور کمک کند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی با دستمال تمیز می‌شود شیشه را پاک کرد و اگر دستمال خودش کثیف باشد، نمی‌شود این کار را انجام داد. ایشان همواره در این مورد تأکید کرده‌اند و یک امر برهانی، عقلانی و قطعی برای همه آحاد کشور و مردم عزیز ماست. وی تصریح کرد: دستگاه‌هایی که امر مبارزه با فساد را بر عهده دارند، باید خودشان از سلامت کامل برخوردار باشند و هرگونه ناسلامتی را باید برای خودشان سم بدانند و با آن با همه وجود برخورد کنند. این یک اصل برای دستگاه‌هایی است که در این رابطه مسئولیت دارند و به‌ویژه آنهایی که در خط مقدم مبارزه با فساد هستند؛ بنابراین صیانت از دستگاه قضائی و حفظ سلامت دستگاه قضائی اصلی است که همواره بر آن تأکید شده و می‌شود. رئیسی در ادامه سخنان خود گفت: آمار فساد در دستگاه قضائی نسبت به سایر مجموعه‌ها، آمار بالایی نیست و حتی درباره تخلفات قضات، دادستان انتظامی قضات چندی پیش در جلسه مسئولان عالی قوه قضائیه، عدد یک درصد را اعلام کرد؛ اما یک درصد هم برای مجموعه ما زیاد است.
رئیس دستگاه قضائی در ادامه برنامه تلویزیونی در مقابل این پرسش که «منطقه ممنوعه در مبارزه با فساد کجاست» تأکید کرد: ما هیچ منطقه ممنوعه‌ای در قوه قضائیه نداریم؛ جز یک نکته که من در جلسات اشاره کرده‌ام و در محضر مردم عزیز عرض می‌کنم و به قضات محترم عرض کردیم که فقط خط قرمز شما بی‌استناد حکم‌کردن و بی‌استناد نظر‌دادن است، وگرنه در مورد هرکس و در هر جایگاه، پرونده‌ای مستند و سخنی مستند باشد، قابل پیگیری و تعقیب است و برابر قانون مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.