روزنامه ابتکار
1399/04/17
افشاگری نماینده زن مجلس درباره درخواست حضور در هیئت رئیسه زنان باید بچهداری کنند!
جایی برای زنها نیست؟گروه سیاسی: چهل سال پیش، کمی قبل از انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی، زمانی که برخی موضوع درخواست عدم اجازه کاندیداتوری به زنان برای حضور در انتخابات مجلس را مطرح کردند، امام خمینی(ره) با این مسئله مخالفت کردند. ایشان در دیداری با زنان گفتند: «شما باید در همه صحنهها و میدانها آنقدرى که اسلام اجازه داده وارد باشید. مثل انتخابات که امروز عملى است که باید انجام بگیرد و صحبت روز است در ایران، خانمها همان طورى که مردها فعالیت مىکنند براى انتخابات، خانمها هم باید فعالیت بکنند براى اینکه فرقى مابین شما و دیگران در سرنوشتتان نیست». هر چند از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون، نمونههای فراوانی از حضور زنان در مدیریتهای سطوح گوناگون، تا معاونت ریاست جمهوری وجود داشته است، اما با این حال از نظر عددی، تعداد حضور زنان در مصادر مدیریتی کلان انگشتشمار بوده است. در حوزه وزارت، تنها یک مورد در دولت دهم صندلی وزارت به زنان رسیده است و حسن روحانی نیز در دولتهای یازدهم و دوازدهم، علیرغم انتظارهای فراوان، هیچ زنی را به وزارت برنگزید. وی البته گفت که میخواسته و تلاش هم کرده، اما نشده است! حضور زنان در مجلس شورای اسلامی نیز چندان پررنگ نبوده و اغلب تعداد زنان در بهارستان نیز انگشتشمار بوده است. در انتخابات مجلس دهم بود که شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، تاکید جدی بر اختصاص یک سوم لیست تهران به زنان داشت و در سایر حوزههای انتخابیه نیز از حضور زنان در مجلس حمایت جدی کرد. این موضوع باعث شد که جریان اصولگرا هم در لیست خود، توجه ویژهتری به حضور زنان داشته باشد. با این حال با حضور زنان لیست امید در مجلس دهم، رکورد تعداد زنان در صحن مجلس شکست؛ چنانکه اگر در دوره اول تا سوم مجلس ۴ زن، در دوره چهارم ۹ زن، در دوره پنجم ۱۴ زن، در دوره ششم ۱۳ زن، در دوره هفتم ۱۳ زن، در دوره هشتم ۸ زن و در دوره نهم نیز ۹ زن به عنوان نمایندگان مردم در مجلس حضور داشتند، این تعداد در مجلس دهم به 17 زن رسید. این در حالی است که این تعداد، 18 نفر بود که مینو خالقی پس از ایراد شورای نگهبان، از حضور در مجلس باز ماند. پس از آن نیز فراکسیون امید، تلاش ویژهای کرد که زنان هم هیئت رئیسه مجلس و هم در هیئت رئیسه فراکسیونهای تخصصی حضور ویژه داشته باشند.
در مجلس یازدهم، با پیروزی نسبتا کامل اصولگرایان، رکورد حضور 17 زن در مجلس تکرار شد. البته این تعداد با فوت فاطمه رهبر، یکی از این منتخبان به 16 نفر رسید، اما با توجه به حضور یک زن در کاندیداهای انتخابات دور دوم، میتواند باز هم به 17 نفر برسد. این در حالی است که تکلیف چند حوزه انتخابیه نیز در انتخابات میاندورهای مشخص خواهد شد و در آنها هم امکان کاندیداتوری و انتخاب زنان وجود دارد تا این رکورد بهتر هم شود.
با این حال به نظر میرسد توجه اصولگرایان به حضور زنان در مجلس، صرفا تا پر کردن صندلیهای سبز نمایندگی بیشتر نیست!
دیروز سخنانی از سمیه محمودی، نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس، درمورد مقابله سیاستهای ضدخانواده که مجلس یازدهم از آن به عنوان اولویتهای خود یاد میکند منتشر شد که وی در آن گفته است: «وقتی در مجلس از ظرفیت زنان در ترکیب هیئت رئیسه مجلس و کمیسیونها استفاده نمیشود و یا کارمندان زن حتی نمیتوانند در آزمون دبیری کمیسیونها شرکت کنند چطور میتوان با سیاستهای ضد خانواده مقابله کرد در حالی که زن رکن اصلی آن است». وی ادامه داد: «یکی از انتقادات مجلس یازدهم به دولت، عدم پرداخت یارانه به کودکانی است که تازه متولد میشوند و این در حالی است هیئت هفت نفره متشکل از اعضای هیات رئیسه مجلس بعد از بررسی درخواست زنان نماینده برای حضور در هیئت رئیسه کمیسیونها تاکید کردند که زن باید بچهداری کند و به امورات خانه رسیدگی کند». این نماینده مجلس یازدهم گفت: «اینگونه اظهارنظرها خلاف سیاستهای تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده است که رهبری برآن تاکید فراوان داشتند. چرا که باعث میشود زن احساس کند داشتن فرزند باعث دوری وی از اجتماع خواهد شد و در پی آن بنیان خانواده نیز تضعیف میشود». محمودی گفت: «مجلس در حالی درمورد عدم اجرای سیاستهای تشکیل و تحکیم و تعالی خانواده میتواند انگشت اتهام به سمت دولت بگیرد که اصلاح دیدگاه نسبت به جایگاه زن و خانواده را از بدنه خود آغاز کند». وی تصریح کرد: «زمانی میتوانیم طرحهایی در جهت تحکیم بنیان خانواده و ارتقاء جایگاه زن را به تصویب برسانیم که نگاه سنتی مجلس نسبت به خانمها تغییر کند».
گفتنی است که پیش از انتخابات هیئت رئیسه، صحبت از تلاشهای دو تن از زنان مجلس برای حضور در هیئت رئیسه و دست رد مردان بهارستان به این خواسته مطرح شده بود.
ادعای این نماینده زن مجلس جای بررسی دارد، اما درصورت صحت، باید این شرایط را یک امتیاز منفی در ابتدای راه مجلس یازدهم دانست؛ زمانی که ادعاها و شعارهای فراوان نمایندگان و جریانهای سیاسی با عملکردشان نمیخواند، به طور قطع مردم از آنها بیش از پیش ناامید خواهند شد.
سایر اخبار این روزنامه
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با چه چالشهایی روبهرو خواهد بود؟
جشنواره تئاتر فجر زیر سایه کرونا
جلال خوشچهره
چالش مجلس با دولت
«ابتکار» روند بازار سرمایه و خطر خروج نقدینگی از بازار را بررسی کرد
سیل نقدینگی پشت سد بورس
انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران در پاسخ به یک انتقاد حرکتهای انتقادبرانگیز جدیدی انجام میدهد
چین جایگزین آمریکا در مناسبات راهبری اروپاییها شده است؟
چرخش اروپا به سوی شرق
افشاگری نماینده زن مجلس درباره درخواست حضور در هیئت رئیسه زنان باید بچهداری کنند!
«ابتکار» از مسائل حاصل از اجباری شدن ماسک و واکنش مردم به آن گزارش میدهد
دعوت به چالش ماسکزنی
پیام رهبر انقلاب اسلامی خطاب به «اسماعیل هنیه»:
ایران هرگز از هیچ تلاشی برای حمایت از ملت مظلوم فلسطین فروگذار نخواهد کرد
دستور رئیس قوه قضائیه برای رسیدگی و افشای نام متخلفان ارزی
مردم انتظار دارند که هر کس نسبت به مسئولیتش پاسخگو باشد
با حضور جانشین فرمانده کل ارتش
شبیهساز هواپیمای ترابری «ایلیوشین» رونمایی شد
معاون پارلمانی رئیسجمهوری:
مردم بیش از پیش دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند
مصدق جام جهان بین سیاست