سلطان ۴۰ ساله قبر در شهرری

آرمان ملي:‌ در روزهايي که «سلطان»‌ها در کشور ما زياد شده و پس از دستگيري سلطان سکه، سلطان قير، سلطان دلار، سلطان پوشاک و... مردم فکر مي‌کردند که نسل اين سلطان‌ها منقرض شده است، اين‌بار از سلطان قبر رونمايي شد و اين افراد به گورستان تاريخي ابن‌باويه به عنوان نخستين گورستان شهرري و دومين گورستان بزرگ تهران مشغول گسترش کاسبي و درآمد هستند! «س.ح.ا» فردي است که به‌گفته مدير آستان شيخ صدوق و آرامستان ابن بابويه، بيش از 40 سال در اين گورستان تاريخي سلطنت کرده است.
مافياي فروش قبر
سال‌هاست که قبر در شهر تهران و گورستان‌هاي اطراف آن با رشد قيمتي قابل توجهي همراه بوده و در حال حاضر متوسط قيمت قبر در گورستان‌هاي تهران 17 تا 700 ميليون تومان است. اين گفته‌ها در شرايطي مطرح مي‌شود که سعيد خال، مديرعامل سازمان بهشت زهرا، روز 28 دي ماه سال گذشته اعلام داشت: «ادعاي وجود قبرهاي نجومي واقعيت ندارد و گران‌ترين قبري که در طول تاريخ 47 ساله بهشت‌زهرا فروخته شده 16ميليون تومان بوده آن هم در قطعات 1 تا 110 بوده که قدمت آنها بيش از 30 سال است. همچنين در فاز دوم بهشت‌زهرا حداکثر قيمت قبور 9ميليون تومان و در فاز سوم و قبور قيمت هر طبقه 750هزار تومان است.» اما اين روزها با نگاهي به سايت‌هاي فروش قبر با رقم‌هاي بالايي چون 700ميليون تومان براي قبرهاي بهشت زهرا مواجه مي‌شويم و حتي فروشندگان از رقم‌هاي ميلياردي در معاملات قبر خبر مي‌دهند. حجت‌الاسلام سيدعلي علامه، مدير آستان شيخ صدوق و آرامستان ابن‌بابويه در توضيح اين موضوع مي‌گويد: سال‌هاست که فردي به‌نام «س.ح.ا» يا سلطان قبر ايران، در نزديکي آرامستان ابن‌بابويه مغازه دارد، خود را مسئول دفن اموات در ابن‌بابويه، امامزاده عبدالله، شاه عبدالعظيم (ع) و بهشت‌زهرا (س) معرفي کرده و به نوعي نه تنها کنترل دفن اموات در کل پايتخت را در اختيار داشته، بلکه هماهنگي‌هايي در خارج از اين مکان‌ها را نيز انجام مي‌داد. وي در رابطه با دامنه گسترش فعاليت‌هاي آنها مي‌افزايد: روز اول که ما به اين مکان آمديم، سند‌هايي را از سوي اين فرد براي ما مي‌آوردند که ما آنها را امضا نکرديم و بعد از اين اتفاق از ادارات مختلف به ما فشار آوردند که چرا مقابل کار اين فرد را مي‌گيريد، بگذاريد کارش را انجام دهد! آنها يک مافياي بزرگ فروش قبر را تشکيل داده بودند که بعد‌ها متوجه آن شديم.
شاکيان به دادستاني مراجعه کنند


همچنين دادستان عمومي و انقلاب شهرستان ري، نيز در خصوص فرد معروف به سلطان قبر اعلام کرده است: استعلام براي شناسايي هويت فرد خاطي در خصوص خريد و فروش قبر انجام شده و مردمي که در اين رابطه متضرر شده‌اند نيز براي شکايت بايد به دادسرا مراجعه کنند. غلامرضا نوفرستي افزود: با توجه به اظهارات رئيس اداره اوقاف شهرستان ري در خصوص اخراج فرد خاطي، بايد مدت فعاليت اين شخص، ميزان مبالغ دريافتي و تمام جزئيات مشخص شود. استعلامات لازم در خصوص شناسايي هويت، فعاليت و سمت اين شخص از ادارات مربوطه انجام شده، اما بخش مهم اين پرونده مربوط به شکايت شاکيان است که ميزان مبالغ پرداختي را اعلام کنند تا تحقيقات به صورت جدي و با دقت انجام شود. نوفرستي تصريح کرد: هويت شخص هنوز مشخص نشده اما طبق تحقيقات فعلي، نام‌خانوادگي اين فرد «اميري» است؛ ضمن آنکه بايد توجه داشت که اين‌گونه افراد با نام‌هاي گوناگون اقدام به چنين فعاليت‌هايي مي‌کنند، لذا همکاري مردم در اين موضوع بسيار قابل اهميت خواهد بود.