سفته الکترونیک متولد شد

مراسم رونمايي از نسخه الکترونيکي سفته و تسهيلات و اعتبارات ديجيتال با حضور فرهاد دژپسند، وزير امور اقتصادي و دارايي و معاونان وزارتخانه، اميدعلي پارسا، رئيس سازمان امور مالياتي، علي آقامحمدي، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، محمدرضا حسين‌زاده مديرعامل بانک ملي، مسعود خاتوني، عضو هيات مديره بانک ملي و فردوس باقري مديرعامل شرکت سککوک، در وزارت امور اقتصادي و دارايي برگزار شد. گفتني است، در اين مراسم به صورت عملياتي از پرداخت تسهيلات به صورت الکترونيکي از طريق اپليکيشن نشان پرداخت و با کمک سامانه سککوک رونمايي شد. وزير امور اقتصادي و دارايي در اين مراسم با اشاره به پرداخت تسهيلات الکترونيک مقابله با آثار اقتصادي ‌کرونا در بانک ملي، گفت: در حال پيگيري هستيم که تمامي تسهيلات در تمامي بانک‌ها به صورت الکترونيک پرداخت شود. فرهاد دژپسند افزود: بحث اسناد الکترونيکي تجارت و سفته و برات الکترونيک از اهداف مهمي است که از اوايل دهه 80 در راستاي بحث اقتصاد هوشمند مورد توجه بود. او با بيان اينکه اقدامات زيادي از آن زمان انجام شده است، افزود: بورس بانک، بيمه، ماليات و... بايد هوشمند شوند تا زمينه تحقق اقتصاد هوشمند فراهم شود. دژپسند با بيان اينکه شيوع ويروس کرونا باعث تسريع در اين فرآيند شد، تصريح کرد: 158 هزار بنگاه اقتصادي به‌واسطه اعطاي تسهيلات الکترونيک از مراجعه حضوري به نظام بانکي معاف مي‌شوند، که در کنار اين مسائلي چون کاهش تقاضا براي سفر، استفاده بهينه از تمام منابع و صرفه‌جويي به دليل حذف کاغذ را در پي خواهد داشت. همچنين موجب جابه‌جايي مشاغل و تغيير شغل‌ها به سمت استفاده بيشتر از نيروي ذهن مي‌شود. وزير اقتصاد تاکيد کرد: ارائه تسهيلات تمام‌الکترونيک اکنون در بانک ملي انجام شده و پيگيري مي‌کنيم که براي کل تسهيلات در همه بانک‌ها اين کار انجام شود و مسائلي مانند افتتاح حساب، درخواست اعتبار و ... بدون مراجعه حضوري به شعب بانک‌ها انجام شود. او با اشاره به بحث احراز هويت الکترونيکي گفت: اين کار را در بورس انجام داديم و احراز هويت الکترونيک به‌واسطه اختياري که مقام معظم رهبري به شوراي بورس دادند فقط براي سهام عدالت انجام شد که در حال پيگيري هستيم تا براي بقيه موارد نيز انجام شود.
اعلام موافقت قوه قضائيه
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز با تاکيد بر لزوم الکترونيکي‌شدن ابزارها براي تخصيص اعتبارات به افراد از موافقت قوه قضائيه با طرح امضاي ديجيتال و سفته الکترونيک خبر داد. علي آقامحمدي ادامه داد: اين اتفاقي که ظرف يک ماه به سرانجام رسيد نشان مي‌دهد که اگر اراده‌اي براي انجام کارها داشته باشيم مي‌توانيم به مقاصد خود برسيم. او با بيان اينکه با کمک اين ابزارها آمار ثبتي به جاي پرسشگري ملاک کار قرار مي‌گيرد، گفت: يکي از بزرگترين مشکلات ما در برداشت اشتباه در دادن اعتبارات در نظام بانکي و همچنين در امور مالياتي به دليل اين است که نظام شناسايي منضبطي را حاکم نکرده‌ايم که با اين ابزارها به سمتي مي‌رويم که اعتبارات مشخص شود.
وزارت اقتصاد متولي سفته الکترونيک


همچنين، معاون نظارت مالي وزارت اقتصاد و خزانه‌دار کل کشور گفت: وزارت اقتصاد متولي و متعهد سفته و برات الکترونيک است. سيدرحمت‌ا... اکرمي، با بيان اينکه معاونت نظارت مسئوليت انتشار اوراق بهادار دولتي را دارد، افزود: متولي و متعهد دو مورد از اوراق بهادار يعني سفته و برات وزارت امور اقتصادي و دارايي است که اهميت اين دو برگ را بيشتر مي‌کند. او با اشاره به اينکه سه عنصر مهم سرعت، سهولت و امنيت روابط تجاري در سفته وجود دارد، تاکيد کرد: سفته و برات بايد قابل جعل و انکار نباشد که اين از مهم‌ترين خصوصياتي است که در برات الکترونيک به آن توجه شده است.
پرداخت تسهيلات تمام الکترونيک
مديرعامل بانک ملي نيز در مراسم رونمايي از نسخه الکترونيکي سفته و تسهيلات و اعتبارات ديجيتال، از امکان اخذ تسهيلات کرونايي به صورت تمام الکترونيک در اين بانک خبر داد. محمدرضا حسين‌زاده افزود: يک سال پيش وزير اقتصاد دستور دادند که تمام سرويس‌ها را در بانک ملي ديجيتالي کنيم و امروز خوشحاليم که به وعده خود عمل کرديم. او با بيان اينکه هدف بانک ملي در راستاي سياست‌هاي وزارت اقتصاد ديجيتالي‌کردن تمام خدمات بانکي ازجمله اخذ تسهيلات است، ادامه داد: در گذشته درخواست تسهيلات، احراز هويت، گواهي امضا، اسناد واريز و پرداخت اقساط هر کدام به دفعات و حتي در مکان‌هاي مختلف نياز به حضور در بانک داشت و امروز تمام اين موارد به صورت ديجيتالي انجام مي‌شود.