مرگ‌های کرونایی دوباره صعودی شد

سرویس جامعه جوان آنلاین: ثبت مرگ ۱۸۹بیمار کرونایی طی ۲۴ساعت منتهی به روز دوشنبه ۲۰مردادماه نشان داد همانطور که معاون کل وزارت بهداشت گفته بود، نمی‌شود به کاهش چندروزه آمار فوتی‌های کرونا دل خوش کرد، دوباره دل به دریا زد و راهی سفر شد. حالا آنطور که سخنگوی وزارت بهداشت خبر داده ۲‌هزار و ۱۳۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و یک‌هزار و ۶۷‌نفر از آن‌ها بستری شده‌اند. ۱۸۹بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۸‌هزار و ۶۱۶‌نفر رسیده است. همچنین ۳ هزارو ۹۹۲‌نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. علاوه بر این همچون روز‌های گذشته، ۱۵استان در وضعیت قرمز و ۱۱ استان در وضعیت هشدار قرار دارند، یعنی از ۳۲ استان کشور تنها اوضاع در شش استان تقریباً عادی است. در عین حال معاون بهداشت وزارت بهداشت معتقد است، میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران ۳‌درصد پایین‌تر از میانگین جهانی است.

ویروس کرونا مرز و بوم نمی‌شناسد و تمام سیستم‌های بهداشتی جهان را تحت تأثیر قرار داده است و هیچ کشوری از کووید۱۹ در امان نیست. شمار مبتلایان به کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۲۰‌میلیون و ۲۴‌هزار و ۲۶۵‌نفر رسیده و مرگ ۷۳۳‌هزار و ۹۹۵‌نفر در اثر این بیماری نیز تأیید شده است.
تعداد مبتلایان به کرونا در امریکا از ۵ میلیون‌نفر فراتر رفته و کشور‌هایی نظیر انگلیس و یونان درگیر موج تازه ابتلا هستند.


در ایران هم سیما سادات‌لاری، سخنگوی وزارت بهداشت در گزارش روزانه خود با تأکید بر همه‌گیری کرونا در دنیا افزود: «بهترین راه حل مبارزه با آن همراهی و همبستگی در عمل به اصول سه‌گانه بهداشتی یعنی شست و شوی مرتب دست‌ها، فاصله‌گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک است.»
وی از مردم درخواست کرد از سفر غیرضروری پرهیز کنند، همچنین شرکت نکردن در مراسم‌ها، دورهمی‌ها و حضور در مکان‌های پرازدحام و شلوغ تنها راهی است که می‌توان از سلامتی خود و دیگران مراقبت کرد.
میزان مرگ و میر بیماران کرونایی در ایران ۳‌درصد کمتر از دنیاست
تشکیک در آمار اعلامی وزارت بهداشت درباره میزان مبتلایان و فوتی‌های کرونا موضوعی است که این روز‌ها کم و بیش به گوشمان می‌خورد و به خصوص در اخبار و گزارشات برخی رسانه‌های معاونت دیده می‌شود. این مسئله، اما در برخی از رسانه‌های داخلی هم مطرح شده است. در برابر این موضوع سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: «برخی افراد با عنوان عضویت در ستاد ملی کرونا مصاحبه‌هایی انجام و مباحثی در مورد آمار‌های کرونا در کشور ارائه می‌دهند که به هیچ عنوان مورد تأیید وزارت بهداشت نیست.»
به گفته وی، آمار‌های کرونا از ابتدا به صورت شفاف اعلام شده و حتی اولین آمار‌ها دو روز قبل از انتخابات اعلام شده است. وزارت بهداشت یک وزارتخانه سیاسی نیست و سلامت مردم برای وزارت بهداشت اولویت اصلی است.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه ۸۲‌درصد از فوت‌شدگان کرونایی در کشور را افراد درگیر بیماری‌های خاص تشکیل می‌دهند، گفت: «میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور‌های مختلف ۱۵‌درصد و در ایران ۱۲‌درصد است.»
وی معتقد است: به طور قطع حداقل یک سال طول می‌کشد تا واکسن یا داروی مؤثری برای درمان کرونا پیدا شود و امکان تهیه آن برای همه مردم مقدور باشد، از این رو باید تا آن زمان زندگی مسالمت‌آمیز با این ویروس را یاد بگیریم.
آزمایش انسانی واکسن کرونای ایرانی از ۲ هفته آینده
به گزارش نشریه پلیتیکو، کشور‌های سراسر جهان برای ساخت واکسن ویروس کرونای جدید در حال رقابت با یکدیگر هستند.
در ماه ژوئن، «ائتلاف واکسن» بین آلمان، فرانسه، هلند و ایتالیا اقدام به ادغام فعالیت‌های خود با استراتژی کمیسیون اروپایی کرده تا خرید واکسن را به عنوان یک واحد پیش ببرند.
حالا کمیسر سلامت اتحادیه اروپا مدعی شده که واکسن ویروس کرونا به زودی و در سال جاری میلادی (۲۰۲۰) آماده می‌شود.
به گفته محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، واکسن کرونای ایرانی هم از سه مسیر تست حیوانی واکسن کرونا انجام شده است و با در نظر گرفتن پروتکل‌ها و اخذ مجوز‌های وزارت بهداشت طی یک الی دو هفته آینده تست انسانی آن شروع خواهد شد.
لزوم هماهنگی مجلس با ستاد ملی مقابله با کرونا برای برگزاری کنکور
با وجود برگزاری دو کنکور سراسری کارشناسی ارشد و دکترا در ایام همه گیری کرونا همچنان نگرانی‌هایی درباره برگزاری آزمون سراسری ورودی دانشگاه‌ها وجود دارد. یکی از دلایل این نگرانی هم جمعیت قابل توجه متقاضیان کنکور سراسری نسبت به کنکور‌های ارشد و دکترا است.
روز گذشته هم دکتر منصور غلامی، وزیر علوم در نشست خبری خود با ابراز امیدواری نسبت به اینکه بتوانند کنکور را در موقع مقرر خود برگزار کنند، افزود: «رئیس مجلس و نمایندگان اگر نظراتشان در رابطه با زمان برگزاری کنکور غیر از آن چیزی است که در پیش رو داریم، به ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کنند و ما حتماً از طریق این ستاد پیگیری خواهیم کرد، امیدوارم این آزمون را در موقع مقرر برگزار کنیم و داوطلبان را بیش از این در شرایط بلاتکلیفی قرار ندهیم.»
به گفته وی پروتکل‌های بهداشتی آزمون‌ها را وزارت بهداشت تعریف می‌کند و خود آن‌ها نیز بر اجرای آن نظارت می‌کنند، بنابراین وقتی معاون این وزارتخانه تأکید دارد نظرخواهی‌ها بیانگر این است که ۹۱‌درصد داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد از اجرای پروتکل‌ها راضی بودند وزارت علوم نیز باید به این آمار اطمینان داشته باشد.
غلامی خاطر نشان کرد: «پروتکل‌های بهداشتی کنکور همان پروتکل‌هایی است که برای ارشد تعریف شده است، احتمالاً تغییرات برای رفع برخی کاستی‌ها وجود دارد، تلاش می‌کنیم اجرای آن را بهبود بخشیم و امیدوارم بتوانیم آزمون پیش رو را به خوبی پیش ببریم. داوطلبان و خانواده‌ها مطمئن باشند ما همانند بچه‌های خود نگران سلامتی داوطلبان هستیم، در این چند ساعت مشکلی از بابت پاسخ دادن به سؤالات و بهداشتی پیش نمی‌آید چراکه دو آزمون قبل تجربیات خوبی را فراهم کرده است.»