بازگشت شاخص کل بورس به کانال یک‌میلیون و‌۷۰۰ هزار واحد

سرویس اقتصادی جوان آنلاین: اگر چه بازار سرمایه بعد از اصلاح مسیر صعود را در پیش گرفته است و روز گذشته شاخص کل بورس تهران در کانال یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار واحد قرار گرفت و ارزش مبادلات روزانه این بازار نیز به رقم ۱۶ هزارمیلیارد تومان رسید، اما از آنجا که درصد شناوری بازار بورس و فرابورس بسیار محدود است، کارشناسان اقتصادی معتقدند باید هم مبادلات حقوقی‌ها شفاف اطلاع‌رسانی شود و هم اینکه جلوی عرضه‌های آبشاری آن‌ها در مواقعی که پول حقیقی بازار را رشد داده، گرفته شود، از این رو انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی قوانین جدیدی را متناسب با وضعیت کنونی بازار سرمایه به تصویب رساند تا برخی اشخاص به شکل سینوسی اقدام به خارج کردن نقدینگی از بازار در مواقع رشد قیمت‌ها و بهبود جریان نقدشوندگی نکنند.
به گزارش «جوان» بازار سرمایه این روز‌ها رقیب پیدا کرده است، زیرا بهای ارز، طلا و سکه با رشد مواجه شده و نقدینگی بعد از اصلاحی که بازار سرمایه را در آغوش گرفت در بازار‌های مذکور ورود کرده است، به طوری که نرخ در بازار‌های فوق رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است، با این حال بعد از آنکه مجلس شورای اسلامی به مقوله بهبود وضعیت بازار سرمایه ورود کرد، شاهد این مهم هستیم که اصلاح بازار متوقف شد و اعتماد به توسعه بازار سرمایه تا حدودی بازگشت، اما باید توجه داشت که سهام شناور در بازار محدود است و رشد نرخ‌ها می‌تواند برای عرضه سنگین سهام وسوسه کننده باشد، از این رو باید در بعد عرضه‌های هماهنگ و آبشاری حقوقی‌ها و سهامداران عمده فکری کرد تا اگر هم قرار بر افزایش شناوری سهام است، این اقدام با سلیقه و بازه‌های زمانی میان‌مدت و بلندمدت انجام گیرد تا مقوله نقدینگی و نقدشوندگی در بازار آسیب نبیند.
هر چند اصلاح بازار متوقف شده است و بهبود شاخص‌ها در بازار سرمایه از سرگرفته شده، اما باید توجه داشت که همچنان نگرانی‌هایی به جهت عرضه‌های سنگین در بازار وجود دارد که انتظارمی‌رود مقامات اقتصادی و نظارتی بر این مهم نیز توجه داشته باشند، در این میان اگر چه رشد بهای ارز صنایع صادرات‌محور را با حاشیه سود مواجه می‌کند، اما صنایع واردات‌محور بازار سرمایه نیز با رشد هزینه‌ها مواجه می‌شوند، بدین ترتیب اثر رشد بهای ارز در بازار بسته به اثرگذاری این مؤلفه بر درآمد شرکت‌هاست.
جهش ۳۹ هزار واحدی شاخص کل


شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز گذشته در روندی رو به رشد با جهش ۳۹ هزارو ۵۰۵ واحد روبه‌رو شد و به رقم یک‌میلیون و ۷۰۴‌هزار و ۹۸ واحد رسید. همچنین شاخص کل بورس با معیار هم‌وزن ۲ هزارو ۱۰۲ واحد رشد کرده و به رقم ۴۳۰‌هزار و ۲۰۲ واحد رسید.
ارزش بورس تهران به بیش از ۶‌میلیون و ۳۹۰‌هزار‌میلیارد تومان و ارزش مبادلات روزانه این بازار نیز بیش از ۱۶ هزار‌میلیارد تومان بود.
همچنین در فرابورس ایران، ارزش معاملات روز به بیش از ۵‌هزار‌میلیارد تومان رسید که مجموع ارزش معاملات در بورس اوراق و فرابورس ایران به بیش از ۲۳‌هزار‌میلیارد تومان رسید.
نماد‌های شاخص‌ساز اکثراً مثبت بودند و بیشترین اثر افزایشی در شاخص کل بورس از سوی نماد شرکت‌های پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه، ملی‌مس، گل‌گهر، سرمایه‌گذاری غدیر، چادرملو و گسترش نفت وگاز پارسیان بوده است.
در بازار نقدی فرابورس ایران نیز شاخص کل در پایان معاملات ۴۶۹ واحد ارتقا یافت و به رقم ۱۷‌هزار و ۹۲۰ واحد رسید.
همچنین ارزش بازار اول و دوم فرابورس بیش از یک‌میلیون و ۱۷۰‌هزار‌میلیارد تومان رسید.
دیروز نماد‌های گهرزمین، بیمه پاسارگاد، پتروشیمی مارون، آریاساسول، پتروشیمی تندگویان، پتروشیمی زاگرس و ذوب‌آهن اصفهان، بیشترین اثر را در رشد شاخص فرابورس داشتند.
همچنین رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد، با توجه به استقبال مردم و تقاضایی که از سوی مردم مطرح شده بود، مهلت پذیره‌نویسی برای واحد‌های صندوق «دارا دوم» یا همان پالایشی یکم تا ساعت ۲۴ روز یک‌شنبه ۳۰ شهریور ۹۹ برای بار دوم تمدید شد.
وی گفت: هر ایرانی دارنده کد ملی می‌تواند در سقف ۵‌میلیون تومان واحد‌های این صندوق را با حداقل ۲۰‌درصد تخفیف خریداری کند. صندوق پالایشی یکم مرکب از سهام چهار پالایشگاه تهران، اصفهان، تبریز و بندرعباس است که بر اساس قیمت روز چهارم شهریور ماه یعنی آخرین روز قبل از پذیره‌نویسی واحد‌های این صندوق با حداقل ۲۰‌درصد تخفیف به مردم ارائه می‌شود.