روزنامه مردم سالاری
1399/07/05
چشم همه به دوئل ترامپ و بایدن
آخر هفته گذشته، «فیلیپ راینس» به خانه رون کلین در واشنگتن دی سی رفت تا لباس «دونالد ترامپ» را که شامل کت و شلوار، کفش، پیراهن، کراوات قرمز بلند و دکمههای سر دست میشد را تحویل دهد. شاید 4 سال پیش هم زمانی که دستیار سابق «هیلاری کلینتون» لباس کلینتون را برای مناظره آماده میکرد، تصور نمی کرد که این اتفاق تنها روزی در خاطرات وی ثبت شود و عملا تاثیری در پیروزی یا شکست کاندید مطبوعاش نداشته باشد.آتلانتیک در ادامه این گزارش نوشت که کلین پیشتر برنامه مناظره کلینتون را اجرا کرد و امسال نیز این کار را برای جو بایدن انجام خواهد داد. کلین روند و قانون خاص خودش را برای برگزاری مناظره دارد، اما او به من گفت که امسال کسی قرار نیست لباس خاصی بپوشد. به قول کلین، معاون سابق رئیس جمهور بحثهای مسخره را دوست ندارد، او به طور کلی ترجیح میدهد تا به پرسشهای کلی پاسخ دهد.
ترامپ میگوید که به هیچ وجه آماده اولین مناظره، که قرار است در تاریخ 29 سپتامبر برگزار گردد، نمیشود. در یک نظرسنجی جدید که ان بی اس/ وال استریت ژورنال منتشر کرده، 44 درصد گفتند که مناظرهها تاثیری در تصمیمگیری آنها برای رای دادن به هر یک از کاندیدها ندارد. در سوی دیگر تنها 18 درصد گفتند که مناظرهها برایشان فوق العاده مهم است و 11 درصد هم مناظره از اهمیت نسبی برایشان برخوردار بود. تقریباً هر یک از اعضای دموکرات که در چند هفته گذشته با آنها صحبت کردهام از این متحیر مانده بودند که بایدن قصد دارد بحثها را به گونه ای پیش ببرد که سرنوشت انتخابات را رقم بزند. آنها این مناظرات را بهترین فرصت بایدن برای دمیدن در انتخاباتی میدانند که بنابر نظرسنجیهای کنونی ، به نظر می رسد شکست در انتخابات است.
دقایق ابتدایی مناظره بسیار مهم است، اما نفس بسیاری از دموکراتها در آخرین ثانیههای مناظره سوم، در 22 اکتبر حبس خواهد شد. بایدن پیشتر مانند مناظره اول در سپتامبر نشان داده که وقتی تحت فشار باشد گاف خواهد داد.
در حال حاضر نزدیکترین دستیاران بایدن چندان عصبی به نظر نمیرسند. آنها در وهله اول بحثهای اولیه برای شرکت در انتخابات را ضروری می دیدند اما اساساً تلاش چندانی نمیکردند و حالا نیز همانطور هستند. اگر قرار بود نتیجه انتخابات براساس مناظرهها تعیین شود، اکنون کلینتون رئیس جمهور و الیزابت وارن نامزد حزب دموکرات در سال 2020 بود. تیم بایدن هنوز فکر میکند که بهترین راه برای شکست دادن ترامپ این است که به او اجازه دهند تا وی همچنان به اظهار نظرهای عجیب خودش و همچنین سو مدیریتاش در زمینه کنترل بیماری همه گیر کرونا ادامه دهد. یکی از مشاوران بایدن که نخواست نامش فاش شود، گفت: این تصور که یک بحث هیجان انگیز توسط هر یک از کاندیداها باعث شود تا مردم فراموش کنند دونالد ترامپ مسئول هزاران کشته آمریکایی است و اساساً نتیجه مسابقه تغییر کند، مسخره است. البته همزمان هیچ مدرک تاریخی مبنی بر اینکه مناظره هرگز میتواند چنین تأثیری داشته باشد، وجود ندارد.
نگرانی پلوسی
«نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه از «جو بایدن» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ماه آینده این کشور خواست در مناظره تلویزیونی در مقابل «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا شرکت نکند.
به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، پلوسی در مصاحبهای گفت: «نه اینکه فکر کنم [بایدن] عالی ظاهر نخواهد شد، فقط فکر میکنم که رئیس جمهور [ترامپ] به حقیقت و واقعیت اعتقادی ندارد و حرفهای چند روز اخیرش واقعاً نشان می دهد که به قانون اساسی ایالات متحده نیز اعتقادی ندارد».
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا افزود: «چرا باید [بایدن] به خودش زحمت بدهد؟ او (ترامپ) حقیقت را بیان نمیکند، او به قانون اساسی متعهد نیست».
پلوسی اردیبهشت ماه از بایدن اعلام حمایت کرده و گفت: «در حالی که ما با ویروس کرونا مواجه هستیم، جو صدای منطق و هوشیاری بوده و مسیر روشنی برای رهبری ما به منظور خروج از این بحران دارد».
با این حال بایدن در سخنرانیهای انتخاباتی خود گافهای متعددی داده و از سوی ترامپ «جو خوابالو» نام گرفته است.
پلوسی که پیشتر نیز از بایدن خواسته بود از مناظره با ترامپ امتناع کند، این بار نیز بدون اشاره به گافهای نامزد دموکراتها و شبهاتی که پیرامون سلامت عقلی او وجود دارد، این درخواست را مطرح کرد.
جامعه آمریکا درگیر تبعات کرونا
مانند همیشه، مهمترین عامل در همه بحثها، پوشش رسانهای است که برداشت افراد از مسابقه را شکل میدهد. هزاران آمریکایی هر هفته در طی همه گیری کرونا میمیرند، میلیونها نفر بیکار یا در شرف بیکاری هستند، آتش سوزی و طوفانهای فاجعه آمیز کشور را با چالش بزرگی رو به رو کرده و همچنین در برخی از مناطق درگیریهای خشونت آمیز آغاز شده است. با مرگ روث گینزبرگ، اکنون آینده دادگاه عالی نامشخص است و بایدن و ترامپ اصلاً یکدیگر را نمی شناسند. آنها فقط یک بار در مراسم تحلیف ترامپ با یکدیگر ملاقات کردند و به غیر از یک تماس تلفنی مختصر در بهار، زمانی که ظاهراً سعی داشتند با یکدیگر برای مبارزه با بیماری همه گیر کرونا با یکدیگر صحبت کنند، دیگر هیچ ارتباطی نداشتند. راینس از اینکه بیش از حد بر اتفاقات سال 2016 تاکید شود، هشدار داد. از نظر وی ترامپ در وضعیتی بسیار متفاوت با کلینتون در انتخابات دوره پیش قرار دارد.
من از راینس پرسیدم با وجود تمام مدتی که او برای مطالعه رفتار ترامپ صرف کرده، اگر کلین از او بخواهد دوباره برای مناظره مقدماتی آماده شود، چه کاری انجام میدهد؟ او به من گفت که به احتمال زیاد بایدن مغلوب ترامپ در این بحث خواهد شد و همه میبینند که وی چه ضعفهای عمدهای در زمینه روحی دارد. راینس گفت که وی در مورد هوندر، پسر بایدن، که معاملات تجاری وی در اوکراین باعث تماس تلفنی منجر به استیضاح ترامپ شده بود، حساب زیادی باز کرده است.
با این حال نحوه رفتار بایدن در مناظرات اولیه لزوماً راهنمای خوبی برای چگونگی سنجیدن شانس وی در برابر ترامپ نیست. در حال حاضر به نظر میرسد رئیس جمهور و دستیارانش در حال ایجاد انتظارات متناقضی در بین مخاطبان هستند، به عنوان مثال آنها مدام میگویند که بایدن آلزایمر دارد و داروهای تقویت عملکرد مصرف میکند.
نکته اساسی که دستیاران بایدن روی آن حساب می کنند بحث مهارت او در مغلوب کردن جمهوریخواهان است. بایدن به طور کلی دوست ندارد با هم حزبیهایش بحث کند اما از اینکه جمهوری خواهان را به چالش بکشد لذت میبرد. او در این کار مهارت دارد چنان که آخرین بار در بحث معاونت ریاست جمهوری در سال 2012 علیه پل رایان هم چنین چیزی را از خودش نشان داد. بایدن همانطور که پیشتر در جریان انتخابات مقدماتی هم از خودش نشان داد، از کشیده شدن بحث در مورد جنبههای لیبرال حزب متنفر است. با این حال وی دوست دارد خودش را به عنوان یک آدم میانه راه که برای عقل سلیم ایستاده نشان دهد.
دیوید پلوف از مشاوران مبارزات انتخاباتی باراک اوباما در سال 2008 ، می گوید: خواه در یک بحث باشد یا در مبارزات انتخاباتی یا حتی فقط در جلسات خصوصی، او یکی از این دموکراتهای قدیمی است که دوست ندارد افراد حزب خود را به چالش بکشد یا از آنها انتقاد کند. پلوف همچنین تاکید کرد که بایدن در انتقاد به یک جمهوری خواه به ویژه شخصی که به وضوح او را خیلی آزرده تردیدی به خودش راه نمیدهد.
در مجموع شاید وسواس آمریکا در مورد مناظرههای ریاست جمهوری بی معنی باشد چرا که عملا در تمام ساعات 10 مناظره اصلی، عملا هیچ اتفاقی در صحنه رخ نداد که تنها بیش از چند دقیقه بر روند انتخابات تأثیر بگذارد. نتایج یک نظرسنجی جدید در ۶ ایالت کلیدی آمریکا نشان میدهد اکثریت رأیدهندگان بالقوه در این کشور نسبت به متناسب بودن توانمندیهای ذهنی (روانشناختی) هر دو نامزد ریاستجمهوری آمریکا با توانمندیهای مورد نیاز برای تصدی این سمت تردید دارند. ۵۱ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی گفتهاند ترامپ از صلاحیت روانی لازم برای تصدی سمت ریاستجمهوری برخوردار نیست. ۵۲ درصد هم همین نظر را درباره بایدن داشتهاند. بخش دیگری از این نظرسنجی به سلامت فیزیکی دو نامزد ارتباط داشت. ۵۲ درصد گفتهاند ترامپ ۷۴ ساله و ۵۴ درصد دیگر نیز بر عقیده بودهاند که بایدن ۷۷ ساله از لحاظ فیزیکی مناسب
ریاستجمهوری است.
سایر اخبار این روزنامه
کتابخانه تاریخ ۲۵ ساله شد و باقی ماجرا ...
آموزش و پرورش و شرایط نامتعارف استخدامی
تأملی در پدیده سیاستزدگی ایرانی
روی آوردن تحصیلکردهها به مشاغل خانگی در سالهای اخیر
چشم همه به دوئل ترامپ و بایدن
شهردار تهران نمره معاون وزیر را جدی نگیرد!
دوستی راهبردی ایران و روسیه
صید ترال، روزیِ ماهیگیران بومی را به تاراج برد
شهيد سرتيپ جانباز خدادي در چهلمين سالگرد دفاع مقدس به همرزم شهيدش سردار دلها حاج قاسم سليماني پيوست