روزنامه جوان
1399/07/05
آمادهباش جنگی پنتاگون برای استقرار دموکراسی در امریکا!
سرویس بین الملل جوان آنلاین: مدت زمان چندانی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۳ نوامبر (۱۳ آبان) در امریکا باقی نمانده است، اما دیگر نمیتوان ناآرامیها در این کشور را به حیطه سیاسی یا اجتماعی محدود کرد. آتش خشم عمومی که در پی قتل جرج فلوید سیاهپوست شعلهور شد، خاموشی ندارد و خشونت پلیس، بار دیگر در دو نقطه از امریکا، عاملی برای متشنج شدن اوضاع شده است. حکم شامگاه چهار شنبه دادگاهی در ایالت کنتاکی شهر لویزویل در تبرئه یکی از دو پلیسی که در قتل برونا تایلور، دختر ۲۶ ساله سیاهپوست نقش داشتند، بار دیگر مردم را به خیابان کشاند. با وجود فرمان منع آمد و شد و حضور مردم، اعتراضات به خشونت کشیده شد و دو نفر از افسران پلیس به ضرب گلوله زخمی شدند. پلیس معترضان را به اجتماع غیرقانونی، عدم پراکندگی و شورش درجه اول متهم کرد و نیروهای پلیس برای مقابله با اعتراضکنندگان از گاز اشکآور و نارنجکهای صوتی استفاده کردند. دوایت میچل، سخنگوی پلیس لویزویل پنج شنبه به وقت محلی گفت: «در مجموع ۱۲۷ نفر در اعتراضات شب گذشته و بامداد امروز بازداشت شدند.» شهرهایی مانند لسآنجلس، سیاتل، پورتلند و سندیگو دیگر نقاطی بودند که مردم در اعتراض به نژادپرستی تظاهرات کردند. تایلور ماه مارس و در عملیات پلیس علیه قاچاقچیان مواد مخدر، در داخل آپارتمانش کشته شد. از آن زمان تاکنون، شهر لویزویل آماج اعتراضات ضد نژادپرستانه و مخالفت با بیعدالتی است.در گوشه دیگری از امریکا، تصویر رد شدن یک افسر پلیس با دوچرخه از روی سر یک معترض در شهر سیاتل ایالت واشنگتن امریکا در جریان اعتراضات چهار شنبه گذشته به نژادپرستی، انعکاس گستردهای در شبکههای اجتماعی داشت. این در حالی است که اداره پلیس سیاتل روز پنج شنبه اعلام کرد این افسر پلیس را به مرخصی فرستاده است. در ویدئوی دیگری که گفته شده مربوط به پنج دقیقه قبل است، مردی که کلاه ایمنی بر سر دارد دیده میشود که روی زمین افتاده و مرد دیگری برای کمک به او نزدیک میشود، اما افسران پلیس با فریاد مانع او میشوند
انتقال قدرت وجود ندارد
سخنان دونالد ترامپ درباره آینده خود در کاخ سفید، صحنه سیاسی امریکا را هم مانند خیابانهای شهرهای مختلف این کشور ملتهب کرده است. به طوری که علاوه بر دموکراتها، جمهوریخواهان نیز به سخنان او واکنش نشان دادهاند. ترامپ روز چهار شنبه در نشست خبری در پاسخ به این سؤال که پس از انتخابات پیش رو، آیا قدرت را واگذار خواهد کرد، نخست به انتقاد از رأیگیری در کشورش پرداخت و گفت: «ما ناچاریم ببینیم چه اتفاقی میافتد. میدانید که من به شدت به رأیگیری معترضم. آرا فاجعهبار هستند.»
وی درباره مسالمتآمیز بودن انتقال قدرت نیز گفت: «صریح باشیم، انتقالی وجود نخواهد داشت بلکه شما یکی میدانید که نتایج آرا ادامه (این دولت) است. هیچ کسی به اندازه دموکراتها این را نمیداند.»
بسیاری از رسانههای امریکا ابراز نگرانی کردهاند که ترامپ ممکن است با دست گذاشتن روی ابهامات موجود در قانون شمارش آرای الکترال بتواند با سوءاستفاده از شرایط، از خروج از قدرت خودداری کند. روزنامه انگلیسی گاردین از سه سناریو درباره اینکه ترامپ ممکن است با استفاده از آنها از پذیرش نتیجه انتخابات امتناع کند اشاره کرده است: «نخست اینکه او ممکن است روز سوم نوامبر، قبل از اتمام شمارش آرا اعلام پیروزی کند. یا اینکه با مجلسهای قانونگذار در سطح ایالتی همکاری کرده و الکتورهای جمهوریخواه را جایگزین الکتورهای دموکرات کند. سومین احتمال هم این است که مایک پنس، معاون رئیسجمهور امریکا ممکن است یک قانون مصوب سال ۱۸۸۷ موسوم به «قانون شمارش آرای الکترال» را به نفع دولت ترامپ تفسیر کند.»
باید برای هر کار ترامپ آماده باشیم
برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت و از منتقدان سرسخت ترامپ در توئیتر نوشت: «سال ۲۰۱۶ یعنی زمانی که ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا پیروز شد اعلام کرد که میلیونها نفر در انتخابات به صورت غیرقانونی شرکت کردهاند. حالا شما تصور کنید ترامپ در سال ۲۰۲۰ پس از شکست در انتخابات دست به چه اقداماتی خواهد زد.»سندرز هشدار داد: «ما باید این واقعیت را درک کنیم و آماده باشیم که ترامپ برای حفظ قدرت ریاست جمهوری هر کاری را که لازم باشد انجام خواهد داد.»
موضعگیری ترامپ فقط واکنش دموکراتها را به دنبال نداشته است بلکه میان جمهوریخواهان نیز پذیرفته نیست. کیلی مک انانی، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری در کاخ سفید گفت «رئیسجمهور نتیجه یک انتخابات آزاد و عادلانه را میپذیرد.» میت رامنی، سناتور جمهوریخواه نیز در پیام توئیتری نوشت: «اساس دموکراسی انتقال مسالمت آمیز قدرت است، بدون آن بلاروس خواهد بود.» وی معتقد است که هر پیشنهادی درباره اینکه رئیسجمهور ممکن است به قانون اساسی احترام نگذارد، غیر قابل تصور و غیر قابل قبول است.
میچ مک کانل، رهبر اکثریت سنا نیز اگرچه به صورت مستقیم از ترامپ انتقاد نکرد، اما در توئیتر نوشت «برنده انتخابات سوم نوامبر در بیستم ژانویه سوگند خواهد خورد. یک انتقال قدرت منظم اتفاق خواهد افتاد، همانطور که از سال ۱۷۹۲ هر چهار سال یک بار اتفاق افتاده است.»
کارشناسان سیاسی بر این باورند، اگر نتیجه انتخابات نوامبر نزدیک باشد، ترامپ با هدف کسب آرای کافی الکترال به دادگاه شکایت خواهد کرد. لیندسی گراهام، رئیس کمیته قضایی سنا که در پی فقدان قاضی دیوان عالی، میتواند نقش مهمی در ابقای ترامپ ایفا کند، گفت «دادگاه عالی تصمیم خواهد گرفت و اگر جمهوریخواهان بازنده باشند، ما نتیجه را میپذیریم. اما ما به یک دادگاه کامل نیاز داریم.»
ریچارد ال هیسن، استاد حقوق به پایگاه آتلانتیک درباره شرایط اجتماعی در صورت نزدیک بودن نتیجه انتخابات پیش رو گفت: «ممکن است، پس از انتخابات، شاهد نزاعهای انتخاباتی در دادگاهها و خیابانها باشیم.»آتلانتیک نوشت که جو بایدن نامزد دموکرات، ماهیت تهدید ترامپ را درست ارزیابی نکرده است و میگوید که اگر او در انتخابات شکست بخورد، اما از قدرت کنار نرود، ارتش او را تا بیرون از کاخ سفید مشایعت خواهد کرد. اما واقعیت این است که اگر ترامپ بخواهد و متحدانش در حزب جمهوریخواه هم نقشی که او به آنها میدهد را ایفا کنند، او میتواند از شکلگیری اجماع در کنگره و مجمع گزینندگان درباره پیروزی بایدن جلوگیری کرده و به این ترتیب، از ابهام به وجود آمده برای ماندن در قدرت استفاده کند.
ترامپ مسالمت آمیز کنار نمیرود
مایکل کوهن، وکیل سابق ترامپ در گفتگو با شبکه خبری سیانان گزینه ترک مسالمت آمیز قدرت از جانب ترامپ را رد کرد و گفت: «اگر او (ترامپ) شکست بخورد، هرگز انتقال قدرت، مسالمتآمیز انجام نخواهد شد. او دست از این قدرت نمیکشد و به سادگی قدرت را تحویل نمیدهد.»
مقامات ارشد وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) نیز که نخواستند نامشان فاش شود تأیید کردهاند که در بین خودشان این بحث در جریان است که اگر ترامپ در صورت شکست در انتخابات، از روز انتخابات سراسری تا روز تحلیف، به قانون شورش استناد کند و بخواهد نیروها را به خیابانها بفرستد، آنها باید چه کنند.
تدارک کاخ سفید برای خروج ترامپ
نشریه پولیتیکو نوشت که بال غربی کاخ سفید یعنی قسمتی که دفتر رئیسجمهور در آن قرار دارد به عنوان یکی از سازمانیافتهترین و کارآمدترین بخشهای کاخ سفید در این روزها، در حال برنامهریزیهای لازم برای انتقال قدرت ریاستجمهوری به جو بایدن در صورت پیروزی او در انتخابات است. کریس لیدل یکی از دستیاران ترامپ در چند هفته گذشته مشغول بررسی جزئیات مربوط به تحویل احتمالی قدرت به جو بایدن بوده است.
لیدل همچنین با رعایت ضربالاجلهای تعیینشده کنگره، دو گزارش در ماههای میلادی میو اگوست درباره نحوه انتقال قدرت تهیه کرده است. همکاری با یک مقام باسابقه دولتی که مسئولیت هماهنگیها برای انتقال قدرت را به عهده دارد، از دیگر اقداماتی است که لیدل به آن میپردازد.
سایر اخبار این روزنامه
همه خسارت خروج امریکا از برجام یعنی چقدر؟!
نشانههای عبور از بحران در شمال و جنوب ایران
آمادهباش جنگی پنتاگون برای استقرار دموکراسی در امریکا!
ساخت پتروپالایشگاه تمام ایرانی قرارگاه خاتم
فساد بانکی در نساجی سبلان و مفتفروشی مغان در تور عدالت
دوران دفاع مقدس با نفاق پنهان و آشکار مواجه بود
مرگهای روزانه کرونایی از ۲۰۰ نفر عبور کرد