مرگ‌های روزانه کرونایی از ۲۰۰ نفر عبور کرد

سرویس جامعه جوان آنلاین: در نخستین جمعه از پاییز ۹۹ آمار فوتی‌های کرونا دوباره از ۲۰۰ نفر عبور کرد،، اما در چنین شرایطی هم همچنان جاده‌های منتهی به سواحل شمالی کشور همچون تمام آخر هفته‌های دیگر یک‌طرفه شد! بگذریم از اینکه طی این هفت ماه و به‌رغم موافقت رهبری برای برداشت یک میلیون یورو از صندوق ذخیره ارزی تنها ۲۷ درصد از این مبلغ به دست وزارت بهداشت رسیده و مابقی آن معلوم نیست، کجاست؟! علاوه بر این با وجود آنکه بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا در حال سپری شدن است، هنوز هیچ خبری از توزیع واکسن در داروخانه‌ها نیست تا عوارض همزمانی کرونا و آنفلوآنزا بیش از این مردم و نظام درمان را دچار چالش کند.
طی ۲۴ ساعت منتهی به ۴ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۵۶۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۰۸ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۳۹ هزار و ۸۸۲ نفر رسید. در همین زمان، ۲۰۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۲۵ هزار و ۲۲۲ نفر رسید. همچنین ۴هزارو۲۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا روز گذشته ۳۶۹ هزار و ۸۴۲ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال و بختیاری، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار هستند.
ابهام در سرنوشت دو سوم یک میلیارد یوروی کرونا
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره سرنوشت یک میلیارد دلاری که به دستور رهبر انقلاب برای هزینه‌کرد در امور کرونا از صندوق توسعه ملی برداشت شد، می‌گوید: «بنده در این رابطه نزدیک به یک ماه پیش نامه‌ای ۱۰ بندی به رئیس‌جمهور نوشتم و علت کوتاهی دستگاه‌های دولتی در کمک به بخش بهداشت و درمان کشور از جمله عدم تخصیص یک میلیارد دلار صندوق توسعه ملی را جویا شدم.»


به گفته وی بر اساس قانون سازمان برنامه بودجه وظیفه تخصیص اعتبار به تمامی دستگاه‌ها از جمله بخش بهداشت و درمان را بر عهده دارد و مسئله عدم تخصیص نیز باید از سوی این سازمان پیگیری شود، ولی از آنجا که مجلس قانوناً هیچ اختیاری مبنی بر نظارت بر سازمان‌های زیر نظر معاونت‌های ریاست جمهوری ندارد، نمی‌توان سؤال یا استیضاح و برخوردی با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشت و مجلس تنها قادر به تحقیق و تفحص از سازمان برنامه و بودجه است که این مکانیزم علاوه بر اینکه ماه‌ها طول می‌کشد، در نهایت نیز نتیجه مشخصی نخواهد داشت.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به نامه محرمانه مجدد خود به رئیس‌جمهور می‌افزاید: «تنها جوابی که دفتر رئیس‌جمهور به ما داده این است که «رئیس‌جمهور به رئیس بانک مرکزی تأکید کرده‌است که اولویت اختصاص ارز به تأمین دارو باشد».
فعلاً از واکسن آنفلوآنزا خبری نیست
با تمام هشدار‌ها و نگرانی‌ها درباره خطرات هم زمانی کرونا و آنفلوآنزا همچنان خبری از توزیع واکسن آنفلوآنزا حتی برای گروه‌های پر خطر هم نیست. تنها جایی که این واکسن را تحویل گرفته مجلس بود که با حواشی ایجاد شده آن‌ها هم واکسن را پس داند. حالا هم محسن زهرایی، رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به تأمین ۵/ ۱ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا برای شبکه‌های بهداشتی در مرحله اول، می‌گوید: «پس از تحویل واکسن، کار توزیع آن نیز آغاز می‌شود.»