آیا بهارستان به رزم حسینی رای اعتماد می‌دهد؟ آزمون دولت و مجلس بر سر «صمت»

وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) بیش از چهار ماه است که با سرپرست اداره می‌شود. اواخر اردیبهشت ماه بود که پس از جلسه ستاد تنظیم بازار در پی افزایش قیمت نجومی خودرو و اتخاذ تصمیمات جدیدی در رابطه با قیمت خودرو مبنی بر افزایش ۲۳ درصدی قیمت خودرو‌های سایپا و ۱۰ درصدی محصولات ایران خودرو، رئیس‌جمهوری با صدور حکمی حسین مدرس خیابانی را به عنوان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب کرد و رضا رحمانی را از راس این وزارتخانه کنار گذاشت. در نامه‌ای که رحمانی پس از این برکناری منتشر کرد و با توضیحات بعدی دفتر ریاست‌جمهوری مشخص شد برکناری رحمانی با طرح دولت مبنی بر تشکیل وزارت بازرگانی مرتبط بوده است. رحمانی در نامه‌اش مدعی شد واعظی به وی فشار آورده است که با نمایندگان برای رای آوردن تشکیل وزارت بازرگانی لابی کند و از سوی دیگر دفتر رئیس‌جمهوری مدعی شد از رحمانی خواسته شده از نزدیکانش بخواهد علیه این طرح مصاحبه نکنند. به هر حال، بعد از برکناری رضا رحمانی، حسین مدرس خیابانی از سوی رئیس‌جمهوری، به عنوان سرپرست وزارت صمت انتخاب شد و بعد از حدود دو ماه، نامه معرفی او به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت اعلام وصول شد. چهارشنبه ۲۲ مرداد نیز جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی وزارت صمت در صحن علنی مجلس برگزار شد، اما برخلاف انتظارها، مدرس خیابانی نتوانست رای اعتماد مجلس را به دست آورد. از آن تاریخ یعنی ۲۲ مردادماه تاکنون بر مبنای قاعده با اجازه رهبری که البته علنی و رسانه‌ای نشده است جعفر سرقینی به‌عنوان سرپرست جدید این وزارتخانه مشغول به کار شده است.
بلاتکلیفی بلندمدت این وزارتخانه عریض و طویل از طرفی گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر لابی‌گری برای انتخاب وزیر را در رسانه‌ها ایجاد کرده بود. همچنین نبود وزیر در راس وزارتخانه‌ای به این گستردگی باعث شد که با وجود اهمیت دوچندان وزارت صمت در شرایط خاص تحریم و کرونا روند سیاستگذاری در رده‌های عالی و میانی وزارت صمت دچار اختلال و نا به سامانی شود. به عنوان مثال در ماه‌های اخیر بازار خودرو و بازار‌های دیگری دستخوش افزایش قیمت شدند که همگی به مدیریت وزارت صمت نیاز داشتند که تاکنون محقق نشده است.
بالاخره اول مهر ماه پس از کش و قوس‌های فراوان حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری خبر داد علی رزم‌حسینی به عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی مسئولیت وزارت صمت به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است. رزم‌حسینی ازجمله چهره‌هایی بود که اسحاق جهانگیری از او برای تصدی این مسوولیت حمایت می‌کرد. این در حالی بود که گزینه محمود واعظی مدرس خیابانی بود که نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد.
علی رزم حسینی متولد ۱۳۴۰ در کرمان و از رزمندگان دفاع مقدس و دارای سابقه خدمت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. او پس از خروج از سپاه به فعالیت اقتصادی روی آورد. وی که مدرک کار‌شناسی علوم اقتصادی و بازرگانی خود را از دانشگاه شهید باهنر کرمان گرفته عضویت در هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه استان کرمان، مدیر عاملی و ریاست هیات مدیره مجتمع صنعتی کرمان و مدیر عاملی شرکت ماشین آلات راهسازی کرمان را تجربه کرده است. از جمله سوابق اجرایی علیرضا رزم‌حسینی می‌توان به قائم‌مقامی فرماندهی لشکر ۴۱ ثارالله کرمان اشاره کرد؛ لشکری که این روز‌ها به نام لشکر قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس جمهوری اسلامی شناخته می‌شود. او همچنین جانشین عملیات قرارگاه خاتم‌الانبیا، ریاست ستاد فرماندهی سپاه هشتم صاحب‌الزمان‫(عج) در دوران جنگ، مدیرعاملی مجتمع صنعتی و شرکت ماشین‌آلات راه‌سازی، عضو هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه استان کرمان، مشاور بازرگانی بنیاد مستضعفان، مدیرعامل شرکت‌های تکنوپروم، کاترپیلار تکنوپروم، جنرال تریدینگ، رئیس انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین‌آلات ساختمانی و معدنی کشور و استانداری کرمان بوده که در دولت دوازدهم به عنوان استاندار خراسان رضوی مشغول فعالیت بود. رزم‌حسینی همچنین در جریان عملیات خیبر که این روز‌ها بار دیگر حرف و حدیث‌هایی درباره‌اش مطرح شده، مجروح و جانباز شد همچنین از سوی عالی‌ترین مقام جمهوری اسلامی نشان فتح دریافت کرد.


بسیاری معرفی رزم حسینی به عنوان استاندار کرمان را به رابطه خوب او با سردار حاج قاسم سلیمانی مرتبط می‌دانند، همانطور که آیت‌الله جعفری، امام جمعه پیشین کرمان فروردین ۹۳ در این زمینه گفته بود که گزینه‌های مختلفی برای تصدی استانداری کرمان مطرح بود که روزی رئیس مجمع نمایندگان استان (در آن زمان محمد مهدی زاهدی، نماینده اصولگرای کرمان در مجلس رئیس مجمع نمایندگان بود) در تماسی تلفنی عنوان کرد با استمداد از حاج قاسم سلیمانی، وی رزم‌حسینی را به عنوان گزینه مناسب برای این مسئولیت معرفی کرده است. به لحاظ اینکه حاج قاسم سلیمانی این گزینه ارزنده را مطرح و معرفی کرد، جای تقدیر و تشکر دارد. اما سردار سلیمانی به طور مشخص در این باره اظهار نظری نکرده بود. اما برخی می‌گویند سردار سلیمانی ۲۱ مرداد ۹۴ در همایش دفاع مقدس، شهدا و ایثارگران در برج میلاد تهران با گفتن اینکه «آقای رزم حسینی شهید زنده کشور به حساب می‌آید» حمایت خود را از او نشان داده است. با این همه درنهایت حمایت سردار سلیمانی از رزم حسینی تکذیب شد.
ولی رزم حسینی هنگامی که استاندار کرمان بود با حواشی مواجه شد که موجب استعفایش شد. اوایل سال ۹۷ بود که یک توئیت در شبکه اجتماعی توییتر باعث شد تا پنجمین سال استانداری علیرضا رزم حسینی در کرمان برای او پرحاشیه شود. فروردین ماه آن سال یک روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب در توئیترش نوشت: «استاندار کرمان سه هفته ست رفته کانادا چرا؟ زن و بچه ساکن کانادا هستند! سوال: خود استاندار هم دو تابعیتی ست؟» از آن پس جنجال دو تابعیتی بودن رزم حسینی شکل گرفت. موضوعی که بارها توسط مسئولان مختلف از جمله وزیر کشور رد شده است. حالا در شرایطی که رزم حسینی به عنوان گزینه جدید وزارت صمت معرفی شده بار دیگر گروهی از فعالان رسانه‌ای دوتابعیتی بودن او را به عنوان نقطه ضعف او مطرح کردند. مساله‌ای که با تکذیب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم هم مواجه شد.
در مقابل برخی رسانه‌ها به طور متوالی مصاحبه‌های در تعریف و تمجید از رزم‌حسینی منتشر می‌کنند. این منابع خبری از شانس بالای رزم‌حسینی برای رسیدن به کرسی ریاست وزارت صمت خبر می‌دهند. به گفته آنها، معرفی علیرضا رزم حسینی به عنوان استانداری که کارنامه اقتصادی موفقی دارد، مورد تایید بزرگانی از جریان اصولگرا است. همچنین اینکه او یار و همراه سردار سلیمانی بوده، می‌تواند مجلس را برای هرگونه بهانه‌جویی و تقابلی، خلع سلاح کند و خاطر دولت را از آزمون رای اعتماد به وزیر صمت آسوده سازد. گروهی دیگر نیز از روابط به نسبت خوب رزم‌حسینی با نمایندگان لیست موسوم به «هو المطلوب» به دلیل فعالیت‌های او در مشهد خبر می‌دهند. به گفته آنها، با توجه به حضور یکی از اعضای این فهرست انتخاباتی یعنی امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در کرسی نایب‌رئیسی مجلس، احتمال رای موافقت مجلس به وزارت او افزایش پیدا می‌کند. اما عملکرد چندین ماهه مجلس یازدهم نشان داده است که این مجلس روحیه‌ای غیرقابل پیش‌بینی دارد. از این رو، باز باید منتظر ماند و دید کار سخت دولت در حمایت از گزینه پیشنهادی‌اش در مجلس چه سرانجامی می‌یابد.
سایر اخبار این روزنامه
آیا بهارستان به رزم حسینی رای اعتماد می‌دهد؟ آزمون دولت و مجلس بر سر «صمت» کورش الماسی سخنی با بزرگان چه راهکارهایی می‌تواند کار در خانه را در شرایط فعلی اقتصاد و کرونا تقویت کند؟ چالش‌های کارخانه‌های خانگی! تولید محتوای آموزشی دانش‌آموزان استثنایی دشوار است عدم دسترسی 40 درصد کودکان استثنایی به «شاد» رییس اتاق اصناف کشور مطرح کرد قیمت‌گذاری دستوری دولت، یکی از عوامل تعطیلی ۵۰ هزار واحد صنفی بعضی تندیس‌ها بیش از احساس قدردانی، حس شرمساری را در مخاطب برمی‌انگیزد انتقاد معاون وزیر ارشاد از شمایل تندیس‌های سردار سلیمانی همسایه شمال غربی در صنعت ساختمان ایران سرمایه‌گذاری می‌کند ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در ایران توسط ترکیه بنابر اعلام رئیس‌جمهوری، تهران پایلوت برخورد با افرادی که ماسک نزنند می‌شود افزایش احتمال تشدید نظارت‌ها و مقررات ضدکرونا معاون اول رئیس‌جمهوری: مدیران کشور نباید در تصمیم‫گیری‌ها به دلیل ترس از بازخواست کوتاهی کنند دو سوال مهم که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با آن‌ها مواجه است از دخالت روسیه تا نقشه ترامپ برای زدن زیر میز انتخابات دبیرکل سازمان ملل مت: جنگ هسته‌ای نه پیروزی دارد و نه باید رخ دهد در دیدار حسن روحانی و وزیر امور خارجه عراق مطرح شد تاکید دو جانبه بر توسعه و تعمیق روابط تهران-بغداد فرمانده کل ارتش: هنوز یک برگ هم از کتاب قطور دوران دفاع مقدس را نخوانده‌ایم