رئیس‌جمهوری در دیدار مسئولان وزارت بهداشت و متخصصان کرونا: آژیر خطر کرونا، شمار مرگ و میرها است، نه ابتلا

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی خود را موظف به اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا می‌دانند، درس بزرگی برای همه ما است که باید این مصوبات را به طور دقیق رعایت کنیم، گفت که از همه مردم می‌خواهم برای موفقیت روند مقابله خستگی‌ناپذیر مدافعان سلامت کشور، به طور دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی و مصوبات ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا را مراعات کنند.
حسن روحانی عصر دوشنبه در دیدار وزیر و معاونان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، روسای دانشگاه علوم پزشکی و متخصصان بیماری کرونا، پس از مرور پرونده هشت ماهه کرونا گفت: مردم باید به بزرگان بخش پزشکی کشور اعتماد کنند و اکنون مهمترین مساله قانع کردن مردم از سوی پزشکان، متخصصان و اثرگذاران در جامعه است.
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اهمیت تغییر سبک زندگی در روند مقابله با بیماری کرونا اظهار کرد: باید در قالبی حتی بدبینانه بنا را بر این بگذاریم که تا دو سال دیگر با این بیماری مواجهیم و باید درکنار هر درمان و راه حل‌های دیگر، سبک زندگی خود را تغییر دهیم و بپذیریم که شرایط کنونی با شرایط پیش از دوران کرونا، کاملا متفاوت است. روحانی ارائه خدمات الکترونیکی به مردم را ضروری خواند و تاکید کرد: همه اداراتی که از زیرساخت لازم برای ارائه خدمات الکترونیکی برخوردارند نباید با هر عنوانی مردم را به ادارات بکشانند.
رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اهمیت سخن گفتن با مردم با ادبیات واحد از سوی متخصصان امور پزشکی کشور گفت: در هر کاری اگر مردم با ما همراه نباشند موفق نخواهیم شد و در همین راستا باید بشارت و انذار کنار هم باشند و تکرار مداوم نکات منفی کم کم باعث می‌شود آن موضوع عادی شود و از سوی دیگر ضمن ارائه هشدارهای لازم و ضروری، نباید در جامعه ترس و واهمه ایجاد کنیم. روحانی پیشگیری از بیماری را در روند مقابله با بیماری کرونا بسیار با اهمیت خواند و افزود: استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و اصول بهداشت عمومی برای جلوگیری از ابتلا افراد به بیماری و در مرحله بعدی، قطع زنجیره ابتلا به کرونا با شناسایی سریع بیماران ضروری است. رئیس‌جمهوری در همین ارتباط گسترش روند تست افراد مشکوک به بیماری و کوتاه کردن مرحله تشخیص را ضروری دانست و تاکید کرد: مردم بدانند  به رغم مشکلات اقتصادی و ارزی، اگر در روند مبارزه با کرونا  وزارت بهداشت نیازمند یاری دولت بود، با تمام توان در خدمت مردم خواهیم بود.


روحانی با بیان اینکه کیت‌های مورد نیاز وزارت بهداشت خریداری خواهد شد و محدودیتی برای تامین نیازهای این وزارتخانه نداریم، گفت: وزارت بهداشت اکنون روزانه 25 هزار تست کرونا انجام می‌دهد و دولت مخارج 15 هزار تست دیگر را نیز تامین خواهد کرد که به این ترتیب میزان تست‌های روزانه کرونا در کشور به 40 هزار مورد خواهد رسید. رئیس‌جمهوری افزود: اگر وزارت بهداشت باید کیت‌های جدید تشخیص کرونا را خریداری کند، دولت کمک می‌کند و امروز به وزیر بهداشت گفتم که در مرحله نخست 20 میلیون کیت جدید را خریداری کنیم ولی هر مقداری که لازم است، خریداری خواهیم کرد. روحانی با توجه به نقش مهم این تست‌ها در شناسایی افراد مبتلا و در نهایت شکستن زنجیره شیوع کرونا، گفت: آژیر خطر، شمار مرگ و میرها است و مردم از اعلام شمار روزانه مبتلایان با توجه به انجام گسترده این تست‌ها، نباید بترسند.
رئیس‌جمهوری با تاکید بر اهمیت تشدید نظارت‌ها و اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: از نیروی انتظامی، بازرسان بخش‌های مختلف و از جمله وزارت بهداشت می‌خواهم بر اجرای دقیق موارد لازم و ضروری که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام می‌شود، نظارت کنند. روحانی تصریح کرد: مردم باید احساس کنند که این مصوبات، قطعی و ضروری است و باید اجرا و عمل کنند و ضروری است که برای مردم توضیح داده شود چه تجمعات و شیوه زندگی باعث افزایش موارد ابتلا و مرگ و میرها شده است و در این راستا باید از تجربیات دیگر کشورها نیز بهره گرفت. رئیس‌جمهوری به موضوع اهمیت گسترش تجهیزات و تخت‌های بیمارستانی اشاره کرد و گفت: در این جلسه مطرح شد که تا پایان دولت رقمی حدود 11 هزار تخت آماده و تجهیز خواهد شد اما نکته مهم نیروی انسانی ما است که در این هشت ماه بار سنگینی را بردوش داشته‌اند و باید نیروهای ضروری در این بخش استخدام شده و معوقات کارکنان بخش درمانی پرداخت شود که این کار را ان‌شاءالله انجام می‌دهیم.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت هماهنگی ستادهای استانی و بویژه ستاد استان تهران اشاره کرد و گفت: همه ستادهای استانی، اختیاراتی در چارچوب مصوبات دارند که می‌توانند از آن اختیارات در موارد ضروری استفاده کنند اما اگر مورد جدیدی مد نظرشان است، آن را برای بحث در ستاد ملی کرونا به وزارتخانه منتقل کنند و اعلام این موارد قبل از بررسی در ستاد ملی مقابله با کرونا نه تنها مشکل را حل نمی‌کند بلکه مردم را سر در گم می‌کند. رئیس‌جمهوری تاکید کرد که هر وقت لازم باشد که ستاد ملی جلسه بگذارد - حتی اگر در روز 3 الی 4 جلسه لازم باشد -  ما آماده‌ایم چرا که امروز اولویت نخست ما، حفظ جان و سلامت مردم است.
روحانی دو کار اصلی در روند مقابله با کرونا را آماده و همراه کردن مردم برای همکاری در روند مبارزه با کرونا و قطع زنجیره انتقال با شناسایی سریع بیماران برشمرد و گفت: این دو کار، کار اصلی ما است و در مرحله بعد نیز اگر کسی تخلف کرد، باید با آن در چارچوب مجازات‌هایی که مقرر شده،  برخورد کنیم. رئیس‌جمهوری گفت: اینکه به فردی می‌گوییم سر کار نرو، آیا این بدان معنا است که او واقعا در خانه می‌ماند و یا می‌گوید باید از این تعطیلات استفاده کرده و به همه کارهای گذشته که چند سال مانده بود، رسیدگی کنم! بنابراین نتیجه نهایی هر اعلامی باید مدنظر باشد. ستاد هم اگر موردی را بررسی می‌کند و می‌گوید این مورد، مفید نیست، به دلیل تجربیاتی است که انجام گرفته و هم‌افزایی افکار بخش‌های مختلف است که در کنار هم قرار می‌گیرد. روحانی اظهار کرد: اولویت نخست دولت با همه امکاناتی که در اختیار دارد، سلامت مردم است و بخش درمان ما کار عظیم و بزرگی را تا امروز انجام داده است و این چیزی نیست که بشود کتمان کرد.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه برخی از موارد  نیاز به پروتکل‌های جدید دارد و وزارت بهداشت باید به طور مرتب برای کارهای مختلف پروتکل تهیه کند، افزود: مثلاً برای مسافرت باید پروتکل کامل تهیه کنیم و از وقتی که فرد از خانه راه می‌افتد تا به خانه بازمی‌گردد، یک پروتکل تهیه و اعلام کنیم و آنجایی که برای اجرای دقیق این پروتکل لازم است، برخورد شود.
روحانی در زمینه مساله واکسن نیز اظهار کرد: اگر واکسنی در دنیا تهیه و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفت، برای کشور تهیه می‌شود و در این زمینه هیچ محدودیت نداریم و این کار را ان‌شاءالله انجام خواهیم داد. رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه با همکاری، هم‌افزایی و در کنار هم قرار گرفتن  به خوبی می توانیم از این بیماری رهایی یابیم،  اطمینان داد که مراکز درمانی کشور و دولت همه توان خود را برای مقابله با بیماری کرونا به کار گرفته‌اند.
راه حل مشکلات افغانستان مذاکرات سیاسی بین الافغانی است
رئیس‌جمهوری دیروز همچنین در دیدار عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان، با حمایت از تلاش‌های انجام شده برای برقراری صلح، ثبات و امنیت در افغانستان از سوی شورای عالی مصالحه در این کشور، گفت: صلح، ثبات و امنیت پایدار در افغانستان به عنوان یک کشور همسایه و برادر برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت ویژه دارد. روحانی با بیان اینکه در طول دوره‌ای که افغانستان در برابر تجاوزات بیگانه قرار داشته، ملت و دولت ایران در کنار دولت و مردم این کشور بوده‌اند، گفت: امیدواریم صلح و امنیت پایدار در این کشور برقرار باشد و مردم افغانستان در آرامش زندگی کنند.
رئیس‌جمهوری با ابراز امیدواری به موفقیت تلاش‌های شورای عالی مصالحه برای برقراری صلح و ثبات در افغانستان، اظهار کرد: مهم این است که مردم این کشور بعد از سال‌ها جنگ و درگیری به یک صلح واقعی برای حفظ دستاوردهای خود  دست یابند و راه حل این مشکل نیز گفت‌وگوهای سیاسی و مذاکره بین الافغانی است. روحانی با بیان اینکه دخالت و حضور آمریکا به عنوان یک کشور متجاوز در افغانستان با خواست و نظر مردم این کشور همسو نبوده است، تصریح کرد: دولت آمریکا که در سیاست‌های خود در منطقه و جهان شکست خورده و موفقیتی نداشته است، به دنبال بهره‌برداری انتخاباتی از مذاکرات صلح در افغانستان است.
رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به روابط خوب ایران و افغانستان به عنوان دو کشور دوست و همسایه، بر توسعه و تعمیق روابط تهران‫–‫کابل تاکید کرد و افزود: توافق بلندمدت بین دو کشور می‌تواند به توسعه و تعمیق روابط در همه زمینه‌ها بیانجامد. روحانی با  اشاره به افتتاح راه‌آهن خواف-هرات طی روزهای آینده، اتصال راه‌آهن‌های ایران و افغانستان  را موجب تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور دانست و افزود: ایران آمادگی دارد که با اتصال خط لوله گاز و فراورده‌های نفتی به افغانستان امکان استفاده مردم این کشور از این انرژی‌ها را فراهم کند. رئیس‌جمهوری در پایان تاکید کرد: همانطور که همیشه در کنار مردم افغانستان بوده‌ایم، در آینده هم حمایت خود را از این کشور و همه جهات و اقوام و گروه‌های صلح‌طلب ادامه خواهیم داد و امیدواریم شاهد برقراری امنیت پایدار در این کشور باشیم.
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان نیز در این دیدار، از حمایت‌ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران درخصوص تحولات و تلاش‌ها برای برقراری صلح و امنیت پایدار در این کشور قدردانی کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران دوست و همسایه خوب افغانستان است. عبدالله عبدالله همچنین از میزبانی ایران از مهاجران افغانستانی طی سال‌های متمادی جنگ و درگیری در این کشور قدردانی کرد و گفت: در سفرم به تهران با مقامات جمهوری اسلامی دیدارهای خوبی داشتم و پیام حمایت ایران را به کابل خواهم برد و توافقات دو کشور را پیگیری خواهم کرد. رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان ابراز امیدواری کرد که با حمایت و مواضع ایران شاهد به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح افغانستان و برقراری امنیت و آرامش پایدار در کشورش باشد.
سایر اخبار این روزنامه
جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان به صورت آنلاین برگزار می‌شود پرواز پروانه‌ها در دنیای وی‌اودی‌ها علیرضا صدقی کرونا و آفت بی‌تصمیمی مجلس انقلابی؛ آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت! علی بختیار / نماینده مجلس دهم همزمان با رکوردشکنی آمار مرگ و میر کووید19 در ایران، تشدید تمهیدات کنترلی ضروری به نظر می‌رسد پرواز 337 جان بر بال کرونا پیش‌فروش‌کنندگان مسکن کیش و مات می‌شوند ساخت و ساز مسکونی متری چند؟! ممنوعیت سفر برخی مقامات مرتبط با وزارت دفاع و سپاه ذیل قطعنامه 2231 رفع شد این ۲۳ نفر! آیا نتیجه انتخابات آمریکا نقطه عطف شرایط پیچیده بازار سرمایه می‌شود؟ بورس‌بازان در انتظار 13 آبان معاون زنان ریاست جمهوری از موافقت وزیر کشور با حق بدیهی مادران و فرزندان خبر داد «نام مادر» بر کارت ملی درج می‌شود رئیس‌جمهوری در دیدار مسئولان وزارت بهداشت و متخصصان کرونا: آژیر خطر کرونا، شمار مرگ و میرها است، نه ابتلا آمارها و پیش‌بینی‌ها از یکی از پرمشارکت‌ترین انتخابات دهه‌های اخیر آمریکا خبر می‌دهند از موج سرخ تا سراب سرخ ترامپ معاون اول رئیس‌جمهوری:‌ حذف بخش خصوصی از اقتصاد جفا به کشور است مجلس انقلابی؛ آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت! علی بختیار / نماینده مجلس دهم