پیغام‌های مخفی برای «بایدن»

شرایط و فضای حاکم بر آمریکا، برگزاری و اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را با تمامی ادوار گذشته متفاوت کرده آن چنان که رسانه‌های آمریکایی با چالش اعلام نتایج مواجه هستند، این رسانه‌ها خود را برای اعلام با تاخیر نتایج آماده می‌کنند. با توجه به وضعیتی که همه گیری ویروس کرونا در آمریکا بر بسیاری از ابعاد سیاسی، اقتصادی، بهداشتی و اجتماعی بوجود آورده و پنج روز زمان تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان باقی مانده، رسانه‌های آمریکایی شاهد سیل رای دهندگان در رای گیری پیش از موعد هستند. تاکنون بیش از ۷۱ میلیون شهروند آمریکایی در انتخابات پیش از موعد آرای خود را چه از طریق پست یا ایستادن در صف‌های طولانی به صندوق‌های رای ریخته اند، این موضوع از نظر کارشناسان  و تحلیلگران مسائل داخلی آمریکا که پدیده ای بی سابقه در تاریخ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به شمار می‌رود، می‌تواند در روند شمارش آرا تاثیر گذار باشد. تا اینجای کار ، دموکرات‌ها برتری چشمگیری در رای‌گیری پیش از موعد دارند و علت آن استقبال از رای‌گیری پستی است که جمهوری‌خواهان هم سابقا از آن بسیار استقبال می‌کردند اما در بحبوحه حملات مداوم و بی‌اساس ترامپ مبنی بر اینکه این سیستم مستعد تقلب است، از آن دوری کرده‌اند. در مجموع، دموکرات‌ها تقریبا برتری دو به یک در آمار رای‌گیری پیش از موعد دارند. با این حال آمارها نشان می‌دهد که جمهوری‌خواهان در هفته‌های اخیر فاصله در رای‌دهی پیش از موعد و حضوری را کمتر کرده‌اند.
در این میان، کارشناسان امور اجتماعی معتقدند جامعه آمریکا با توجه به آنچه تاکنون دونالد ترامپ بعنوان چهل و پنجمین ریئس جمهوری آمریکا انجام داده در درون دچار بحران‌های فراوانی است مانند سوءمدیریت کرونا(شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در آمریکا از مرز ۹ میلیون نفر عبور کرد)، اعتراض‌های سراسری علیه نژادپرستی، جامعه آمریکا  را بیش از پیش ملتهب ساخته است.
پیغام‌های مخفیانه برای «بایدن» 
تداوم پیشتازی نامزد دموکرات‌ها در نظرسنجی‌ها موجب شده تا سران برخی از کشورها از ترامپ رویگردان شده و از حالا به دنبال روابط گرم با بایدن باشند. به گزارش ایرنا، آخرین آمار «پروژه انتخابات آمریکا» نشان می‌دهد که تاکنون بیش از ۷۰ میلیون شهروند این کشور در رأی گیری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری ۱۳ آبان شرکت کرده‌اند که این تعداد بیش از نیمی از شرکت کنندگان در انتخابات دور پیش را تشکیل می‌دهد.


به نوشته رویترز، در صورت تداوم چنین روندی، ممکن است مشارکت در انتخابات پیش رو رکورد یک قرن اخیر را بشکند. بر اساس تازه‌ترین آمارها، گرچه میزان مشارکت دموکرات‌ها در انتخابات زودهنگام ۲ برابر جمهوریخواهان بوده، ولی در روزهای اخیر جمهوریخواهان با افزایش حضور خود توانسته‌اند تا حدی این فاصله را کم کنند.
پیش بینی شده که در این دور از انتخابات ۱۵۰ میلیون رأی به صندوق‌ها ریخته شود که این مشارکت ۶۵ درصدی از سال ۱۹۰۸ تاکنون سابقه نداشته است.
در همین حال در ادامه حمایت جمهوریخواهان از نامزد دموکرات‌ها، رویترز خبر داد که ۲۰ دادستان پیشین آمریکا با تائید جو بایدن، دونالد ترامپ را تهدیدی علیه حاکمیت قانون دانستند. دادستانان مزبور به خصوص از اخراج جیمز کومی رئیس پیشین اف بی آی و جف سشنز وزیر پیشین دادگستری ابراز ناخرسندی کرده‌اند.
تارنمای خبری بیزنس اینسایدر نوشت که با افزایش احتمال پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری، سران دیگر کشورها در حال فاصله گرفتن از ترامپ هستند . بوریس جانسون نخست‌ وزیر انگلیس، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از جمله مقام‌هایی هستند که چنین رفتاری را از خود بروز داده‌اند. پوتین که مدام با تعاریف ترامپ مواجه و در مصاحبه‌هایی اتهام‌های دموکرات‌ها در زمینه همدستی ترامپ با روسیه را رد کرده بود، به تازگی با تائید فعالیت تجاری پسر بایدن در اوکراین، فساد مالی وی را رد کرده است.
نتانیاهو نیز به تازگی و در حاشیه برقراری روابط با سودان از اظهارنظر منفی در مورد بایدن خودداری کرد و گفت که از تلاش‌های صلح‌جویانه‌ای که از آمریکا نشأت بگیرد، استقبال می‌کند. تحلیلگران این گفته را در تضاد با تلاش‌های ترامپ می‌بینند که سعی می‌کند خود را بانی صلح در منطقه نشان دهد.
نشریات انگلیسی نیز خبر داده‌اند که با وجود آنکه جانسون از دوستان ترامپ به شمار می‌رود، برخی از چهره‌های محافظه‌کار دولت وی با اردوی بایدن در ارتباطند و تلاش کرده‌اند تا روابط لندن و رقیب ترامپ را گرم نگاه دارند. میانگین یافته‌های نظرسنجی‌های سراسری اخیر در تارنمای ریل کلیر پالیتیکس نشان می‌دهد که بایدن با اختلافی ۷ درصدی از ترامپ پیش است.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز 13 آبان ماه برگزار می‌شود.