روزنامه جوان
1399/08/08
کسی مدعی نیست خطا و اشتباهی ندارد
سرویس سیاسی جوان آنلاین: دکتر روحانی در ابتدای جلسه دیروز هیئت دولت و بی آنکه از رئیس جمهور فرانسه نامی ببرد، به مواضع هتاکانه و موهن او علیه پیامبر اسلام واکنش نشان داد و گفت:» این جای تعجب دارد کسانی که ادعای فرهنگ و دموکراسی دارند، به یک نحوی هرچند ناخواسته دیگران را به خشونت و خونریزی تشویق میکنند.»رئیس جمهور با طرح این پرسش که کجای آزادی به معنای تعطیل کردن درس اخلاق است، اظهار داشت: «اتفاقاً آزادی زمانی میتواند برای جامعه مفید باشد که همه ارزشها محترم باشند، نه اینکه به شخصیتی که به گردن همه حق دارد، توهین و اهانت شود. پیامبر اسلام به گردن تک تک اروپاییها و همه آنهایی که در شرق و غرب زندگی میکنند، حق دارد، او معلم بشریت بوده و جای تعجب است کشورهایی که ادعای آزادی، حقوق و قانون دارند مردم را به توهین به همدیگر و توهین به آنانی تشویق کنند که مردم با همه وجود به آنان عشق میورزند.»
رئیس جمهور تأکید کرد:» غربیها بفهمند پیامبر عظیمالشأن اسلام مورد عشق سراسر مسلمانان و آزادیخواهان جهان است. توهین به پیامبر زیر پاگذاشتن اخلاق و توهین به همه مسلمانان، همه انبیای الهی و ارزشهای انسانی است.»
مدعیان صلح و امنیت دخالت در امور مسلمانان را کنار بگذارند
روحانی گفت:» غرب، اروپا و فرانسه اگر واقعاً راست میگویند که به دنبال حاکم شدن صلح، برادری، صفا و امنیت در جامعه بشری هستند، باید دست از دخالت در امور داخلی مسلمانان بردارند چرا که تمام مشکلات و کینههایی که در دلها ایجاد شده، به خاطر ظلم، آزار و مداخله نابجای غرب در طول تاریخ در امور مسلمانها است. نمونه بارز و آشکار آن امروز یمن است که میبینید مردم فقیر و گرفتار یمن زیر بمبهای مختلف غربیها و هواپیماهایی که غربیها در اختیار کشورهای متجاوز قرار دادند، از بین میروند.» روحانی اظهارداشت:» درس پیامبر، درس احترام به دیگران، اخلاق، آزادی به معنای آنکه اندیشههای صحیح انسانی و مفید و سازنده را تبادل کنیم، میباشد. فحاشی، توهین، سخن ناروا گفتن و کاریکاتور زشت کشیدن، جزو اخلاق، دموکراسی و انسانیت نیست.» رئیس جمهور با ابراز خرسندی از عکس العمل بسیار به موقع و قاطع دنیای اسلام به سخنان ناروای برخی از مسئولان غربی گفت: «این عکسالعمل بسیار به موقع و قاطع نشان میدهد که دنیای اسلام همواره پیرو راهبر بزرگ خود پیامبر عظیمالشأن اسلام خواهد بود.» روحانی ابراز امیدواری کرد آنانی که در این مسیر اشتباه کردند، اشتباه خود را حتی هر چه زودتر جبران کنند و به مسیر عدالت و اخلاق و احترام به عقاید همه ادیان آسمانی برگردند.
کسی مدعی نیست از خطا و اشتباه مصون است
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با بیان اینکه یکی از نکات بسیار مهمی که مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشتند موضوع وحدت و انسجام اجتماعی بود، اظهار داشت: «معتقدم حتی اگر در شرایط عادی هم بودیم و تحریم و کرونا نبود نیز نیاز به وحدت داشتیم و برای توسعه بیشتر و کمال جامعه نیازمند برادری، الفت و اخوت هستیم. بدون تردید همه آنهایی که در صحنه فعالیت اجتماعی هستند کسی ادعا ندارد که معصوم است و خطا و اشتباهی ندارد و برنامهها و سخنانش قابل نقد نیست. افتخار ما این است که با اهل نظر و دانشگاهیان مشورت میکنیم و مصمم هستیم صدای همه را بشنویم بنابراین معتقدم هم دلهای ما باید دلِ پاک و صاف باشد و هم گوشهایمان گوش شنوا باشد. نقد لازم و ضروری است منتها مهم این است که نقد به چه منظور انجام میشود؟ اگر نقد برای این باشد که افکار مردم مشوش شود و بین گروههای مختلف فاصله ایجاد شود، دیگر نقد و نقادی محسوب نمیشود. نقد باید نقاط قوت و ضعف را در کنار هم بیان کرده و راهکار ارائه دهد و اینکه نقاط قوت را نمیبینند و صرفا نقاط ضعف را میبینند، روش صحیحی برای نقد نیست.»
دکتر روحانی با بیان اینکه تمام مسئولان میتوانند مورد انتقاد قرار بگیرند، اظهار داشت: «نقد در اسلام به معنای نصیحت است و یکی از معانی ریشهای نصیحت، تقویت میباشد و در حقیقت نصیحت چیزی جز خیرخواهی دلسوزانه نیست و همه وظیفه داریم که همدیگر را نصیحتکنیم، اما هتک حرمت اشخاص، لجن پراکنی، نسبت دروغ به هم دادن، همدیگر را متهم کردن و سخنان ناروا زدن ربطی به نقد ندارد.» وی با بیان اینکه از مجلس شورای اسلامی تقاضا میکنم که دولت را در شرایط سخت کنونی یاری کنند، گفت: «بزرگترین یاری و کمکی که مجلس میتواند انجام دهد این است که لوایح دولت را تصویب کند در حال حاضر ۶۷ لایحه مهم تقدیم مجلس شده و مهمترین وظیفه مجلس به عنوان قوه مقننه این است که قوانین و لوایح مورد نیاز را به تصویب برساند. مجلس و دولت هر دو به دنبال رفع مشکلات مردم هستند، اما باید با همفکری و همکاری راه حلی برای حل و فصل مشکلات مردم بیابیم».
تحریم نفسهای آخر را میکشد
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مصوبات جلسه روز سه شنبه ستاد اقتصادی دولت گفت: «دولت مصمم است نیازمندیهای کشور را تأمین کند. تاکنون اقتصاد کشور عمدتاً متکی بر نفت بود و امروز اتکای بودجه به نفت از ۵۰ یا ۴۰ درصد به ۱۰ درصد رسیده است و بنابراین یکی از مشکلات این است که در مسیر عبور از اقتصاد نفتی به اقتصاد غیرنفتی هستیم ضمن اینکه در کنار آن با مشکل تحریم و کرونا هم درگیر میباشیم بنابراین بایستی با تدبیر در مسیر رفع مشکلات حرکت کنیم. دولت مشکلات مردم را کاملاً لمس میکند و همه تلاش خود را به کار گرفته تا آن را حل و فصل کند و اطمینان دارم که این مسیر را با سربلندی و پیروزی به پایان خواهیم رساند و در شرایط نفسهای آخر تحریمهای امریکا قرار داریم، آنها ناچار هستند از این مسیر غلط بازگردند و دولت با همه توان خود تأمین حقوق مردم و رفع تحریم در چارچوب اصول نظام را دنبال خواهد کرد.»
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
دست صهیونیستها در آستین رئیسجمهور فرانسه
لعن به گرانی دعا برای ارزانی!
کار احمقانه مکرون توهین به شعور ملت فرانسه است
مکرون در آتش خشم معترضان
توهین اروپا به پیامبر اسلام (ص) یک بازی سیاسی کثیف است
پلیس به دنبال عاملان معاملات فردایی
پاسکاری ارزی بانک مرکزی و وزارت صمت نان دلالان را در روغن کرد
۴۱۵ بس نیست؟!
ملخها نیامده ۱۰ میلیارد تومان قاپیدند!
ترامپ در خیال ترور «بایدن رئیسجمهور»
کسی مدعی نیست خطا و اشتباهی ندارد