التهابات امریکا!

سرویس بین الملل جوان آنلاین: چندین هفته به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا مانده بود که رفتار‌های دونالد ترامپ و جو بایدن دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات، زنگ خطر درباره ناآرامی و شورش در این کشور را به صدا درآورد و حالا یک روز مانده به سه شنبه موعود، نشانه‌های عینی این هشدار بیش از پیش مشهود شده است. در چنین فضایی، مشارکت حدود ۹۴ میلیون امریکایی در انتخابات زودهنگام که بیشتر با استقبال دموکرات‌ها روبه‌رو شده، به دوقطبی شدن هر چه بیشتر فضا دامن زده و نگرانی از افزایش تنش‌ها را بیشتر کرده است.
آمادگی برای جنجالی‌ترین انتخابات
گروه پاسخ استراتژیک اداره پلیس نیویورک که هفته‌هاست با انجام تمرینات فشرده خود را برای ناآرامی‌های احتمالی بعد از انتخابات آماده می‌کند، از همه افسران خود خواسته برای اعزام از تاریخ بعد از ۲۵ اکتبر (چهارم آبان) آمادگی داشته باشند. بنا بر یک یادداشت داخلی که در اختیار نیویورک پست و شبکه سی‌ان‌ان قرار گرفته است، از انتخابات روز سوم نوامبر (۱۳ آبان)، به عنوان جنجالی‌ترین انتخابات ریاست‌جمهوری در تاریخ مدرن یاد شده که ممکن است برنده آن تا هفته‌ها مشخص نشود. در این یادداشت آمده است: «ما باید اعتراضاتی را که ممکن است از نظر اندازه، فراوانی و شدت در دوره قبل از انتخابات و احتمالاً در سال ۲۰۲۱ افزایش یابند پیش‌بینی و خود را آماده کنیم.»
رفتار‌های حامیان دو نامزد نیز به نگرانی‌ها دامن زده است. خودرو‌های هواداران ترامپ عصر جمعه با حمله به اتوبوس حامیان بایدن مانع از برگزاری کارزار انتخاباتی آن‌ها در ایالت تگزاس شدند. یکی از شاهدان عینی این اتفاق با انتشار ویدئویی گفت که بیشتر هواداران ترامپ مسلح بودند و از درون خودرو‌های خود اقدام به تهدید و فحاشی می‌کردند. کار به حدی بالا گرفت که در نهایت شریل کول نماینده دموکرات تگزاس در مجلس نمایندگان امریکا در پیامی توئیتری نوشت: کارزار انتخاباتی بایدن در این ایالت به دلیل مسائل امنیتی لغو شده است. واکنش ترامپ به این آشوب، حمایت توئیتری از هوادارانش بود آن هم با انتشار فیلمی از آنان در کنار این جمله: «عاشق تگزاس هستم!»


تجمع روز شنبه حامیان و مخالفان ترامپ در بورلی هیلز لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیا هم به خشونت کشیده شد و دو طرف درگیر شدند. در پی این درگیری، یکی از حامیان ترامپ مجروح شد و پلیس تجمع را غیرقانونی اعلام کرد. در شهر گریم واقع در کارولینای شمالی هم اعضای جنبش «جان سیاهپوستان باارزش است» که خواستار مشارکت مردم در انتخابات هستند، با پلیس درگیر شدند که اسپری فلفل و بازداشت هشت نفر، پاسخ پلیس به معترضان بود.
نگرانی امریکایی‌ها از فردای روز انتخابات
آتش‌سوزی ظاهراً عمدی در یکی از صندوق‌های اخذ رأی در ایالت کالیفرنیا و نیز در شهر بوستون ایالت ماساچوست دو مورد از خشونت‌های پیش از انتخابات امریکا بود. مردم منهتن نیز به منظور جلوگیری از آسیب ناشی از درگیری‌های احتمالی پس از انتخابات، در برابر مغازه‌های خود حفاظ گذاشته‌اند. خرید مایحتاج زندگی و اسلحه از ترس آشوب‌های انتخاباتی نیز به‌شدت افزایش یافته است، از سوی دیگر مردم در حال کندن برچسب‌ها و تابلو‌های انتخاباتی از مقابل خانه‌های خود هستند تا احتمال مورد حمله قرار گرفتن در آشوب‌های انتخاباتی کاهش یابد. عده‌ای دیگر نیز به نواحی روستایی و خارج از شهر رفته‌اند یا اینکه سنگر‌های دست‌ساز درست کرده‌اند.
ایالت‌های در معرض خطر درگیری
مقامات محلی و ایالتی تدابیری برای مواجهه با ناآرامی‌های انتخاباتی اندیشیده و در برخی از شهر‌ها نیرو‌های امنیتی به حالت آماده‌باش درآمده‌اند. اتحادیه‌های مختلف هم خود را آماده کرده‌اند تا اگر ترامپ در صورت شکست در انتخابات مسالمت‌آمیز از قدرت کناره‌گیری نکند، اعتصاب کنند. گزارش مشترک پروژه داده‌های وقایع و موقعیت درگیری‌های مسلحانه (ACLED) و MilitiaWatch، ایالت‌های پنسیلوانیا، جورجیا، میشیگان، ویسکانسین و اورگان را جزو ایالت‌هایی تعیین کرده که احتمال افزایش فعالیت شبه‌نظامیان در روز‌های منتهی به روز انتخابات امریکا در سوم نوامبر و در روز‌های بعد از روز انتخابات در آن‌ها وجود دارد. کارولینای شمالی، تگزاس، ویرجینیا، کالیفرنیا و نیو مکزیکو هم جزو ایالت‌هایی هستند که در معرض خطر سطح متوسط فعالیت شبه‌نظامیان قرار دارند.
آمادگی کاخ سفید برای انتقال قدرت
ترامپ هر چند در نظرسنجی‌های دیروز وضعیت بهتری پیدا کرد ولی همچنان عقب‌تر است. او با ایجاد تشکیک در روند برگزاری بخشی از انتخابات که به صورت پستی انجام می‌شود، گفته است قطعاً در انتخابات تقلب خواهد شد، این در حالی است که نزدیک‌ترین مشاوران وی اعتراف کرده‌اند: تنها فردی که در کاخ سفید بر این گمان است که ترامپ می‌تواند پیروز شود، خود شخص ترامپ است.
بنابر گزارش سی‌ان‌ان، دست‌کم ۱۵۰تن از اعضای دولت ترامپ از جمله مقام‌های عالی‌رتبه، در حال آماده‌سازی برای انتقال قدرت در صورت پیروزی جو بایدن در انتخابات پیش رو هستند. منابع آگاه اعلام کرده‌اند اگر ترامپ در صورت شکست، به صورت مسالمت‌آمیز از قدرت کناره‌گیری نکند، تیم بایدن نیز در حال آماده‌سازی برای تنش‌ها در صورت بروز مشکل در فرآیند انتقال است.
اظهارات منابع آگاه حاکی از آن است که انتظار می‌رود، شمار کسانی که آماده انتقال قدرت به بایدن باشند به ۳۰۰تن برسد. طبق جدیدترین نظرسنجی‌ها، جو بایدن با اختلاف ۸ درصد همچنان پیشتاز است، در نهایت پیروزی آن‌ها به ایالات کلیدی یا به اصطلاح ایالات چرخشی همچون فلوریدا و پنسیلوانیا منوط می‌شود که رقابت بایدن و ترامپ در آنجا بسیار تنگاتنگ است.
موضع ترامپ علیه ایران، چین وآلمان
ترامپ روز یک‌شنبه در جمع هواداران خود در پنسیلوانیا با بیان اینکه تمام کشور‌ها خواستار شکست خوردن وی در انتخابات ریاست‌جمهوری هستند، گفت که در صورت پیروزی بایدن در انتخابات، چین امریکا را و ایران و اخوان‌المسلمین نیز خاورمیانه را تصاحب می‌کنند. وی افزود: «چین می‌خواهد من کنار بروم. ایران می‌خواهد من کنار بروم. آلمان می‌خواهد من کنار بروم، همه آن‌ها می‌خواهند من کنار بروم، اما ما اکنون اینجا هستیم، نه؟» وی درباره بیماری کرونا هم گفت: «این همه‌گیری به سرعت ریشه‌کن خواهد شد. ما این طاعون چینی را محو می‌کنیم.» رئیس‌جمهور امریکا با حمله مجدد به رقیب دموکرات خود گفت: «بایدن مرد پرتنفری است. شما این را هنگامی که وی در سخنرانی‌هایش فریاد می‌زند، شاهد هستید.»
باراک اوباما رئیس‌جمهور پیشین امریکا، ضمن درخواست از دموکرات‌ها برای مشارکت در انتخابات گفت: سه روز تا مهم‌ترین انتخابات دوران زندگی ما باقی مانده است. جو بایدن برادر من است. من جو بایدن را بسیار دوست دارم و او رئیس‌جمهور فوق‌العاده‌ای خواهد شد.» اوباما تمرکز دونالد ترامپ بر تعداد جمعیت حاضر در کمپین‌هایش را به تمسخر گرفت و گفت: «آیا کسی در جشن تولد ترامپ در کودکی شرکت نکرده است؟ امریکا در یک پاندمی قرار دارد. آیا قرار نیست نگران این موضوع باشید!»
اوباما در حالی به ترامپ کنایه زد که طبق تحقیقات دانشگاه استنفورد، در پی برگزاری ۱۸تجمع انتخاباتی ترامپ، بیش از ۳۰هزار نفر به کرونا مبتلا و ۷۰۰نفر فوت شده‌اند. با این حال، دبیر مطبوعاتی ستاد انتخاباتی ترامپ گفت: «طبق متمم اول، امریکایی‌ها حق دارند برای شنیدن سخنان رئیس‌جمهور امریکا، تجمع کنند.»
محدودیت رنگین‌پوستان
امسال تا روز ۲۹ اکتبر (هشتم آبان) بایدن ۹۵۲میلیون دلار و ترامپ ۶۰۱میلیون دلار کمک مالی انتخاباتی کسب کرده‌اند. بر اساس اطلاعات کمیسیون انتخابات فدرال ایالات متحده (FEC)، تمامی نامزد‌های انتخاباتی برای انتخابات امسال مبلغ ۳ میلیارد و ۷۰۰میلیون دلار جمع‌آوری کرده‌اند که رکورد تازه‌ای به‌شمار می‌رود. این مقادیر تنها برای کمک به دو نامزد نهایی جمهوریخواه و دموکرات نبوده است، بلکه برای رقابت‌های درون‌حزبی و همچنین طرفداران احزاب دیگر پرداخت شده است.
در حالی که صفوف طولانی رای‌گیری و شمار آرای کسب شده نشانگر اشتیاق قابل‌توجه رای‌دهندگان است، اما در عین حال اخباری نیز از نبودِ سهولت در دسترسی رای‌دهندگان سیاهپوست و رنگین‌پوست به صندوق‌های رأی به گوش می‌رسد. گزارش‌ها حاکی از این است که در مقایسه با انتخابات سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶، امسال کاهش حدوداً ۲۱هزار نفری در شمار مراکز رخ داده است و دلیل آن هم محدودیت‌های مربوط به ویروس کرونا، کمی بودجه و سرکوب آرا به واسطه ابزار‌های قانونگذاری است.