روزنامه شرق
1399/08/12
انتقال برای تأمین آب شرب سمنان
انتقال برای تأمین آب شرب سمنان روابط عمومی شرکت مدیریت منابع آب ایران وزارت نیرو در پاسخ به مقاله روزنامه «شرق» با عنوان «3 روستای مازندران به بهای کشت و کار سمنان زیر آب میرود» پاسخی ارسال کرده است که در ادامه میآید:مطالب و رسانهها اغلب برای دستگاههای اجرائی میتواند کارساز باشد، لکن هنگامی که با نظرات شخصی و سخنان غیرمستند ترکیب میشود، اثرات آن برای سازندگی بیشتر کاهش جدی مییابد. در این مقاله تناقضهای بسیار دیده میشود که به پارهای از آنها پاسخ داده میشود ضمن اینکه پیگیری آن در مراجع ذیصلاح برای این شرکت محفوظ است.
هر سه روستای تلاجیم، تم و ملاده در محدوده جغرافیایی و سرزمینی استان شهیدپرور سمنان واقع هستند. طبق آمار رسمی و براساس سرشماری سال 95، روستای تلاجیم دارای 41 خانوار و روستای تم 28 خانوار بوده ( جمعا 69 خانوار) که مردم شریف روستاهای پیشگفته، عمدتا ساکن سمنان بوده و خود نیز نسبت به کمبود کمّی و کیفی آب شرب شهرستان سمنان واقف میباشند. روستاهای یادشده اغلب در فصل زمستان به دلیل سرمای هوا، خالی از سکنه هستند. ذکر این نکته ضروری است که روستای ملاده به دلیل واقعشدن در تراز ارتفاعی بالا، اصلا متأثر از احداث سد نيست.
طبق مصوبات کمیسیون تخصیص آب وزارت نیرو، مقدار آب تخصیصیافته برای انتقال به سمنان معادل 5/7 میلیون مترمکعب در سال و تنها برای مصارف شرب است (حداکثر ظرفیت انتقال به 344 لیتر در ثانیه).
بنابراین ارقام اعلامشده به نقل از آقای علی رمضانیپاچی عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان مازندران، نظیر 30 میلیون مترمکعب در سال، 2/13، 5/5، 9 مترمکعب در ثانیه غیرواقع هستند. شایان ذکر است اثر انتقال آب به میزان 5/7 میلیون مترمکعب در سال بر روی منابع آب ورودی به سد شهید رجایی در پاییندست کمتر از 5 درصد است.
لازم به ذکر است براساس ضوابط موجود، طرحهای انتقال آب بینحوضهای تنها با هدف تأمین آب شرب و بهداشت نقاط جمعیتی در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد و همانطور که در بند قبل عنوان شد هدف طرح تأمین آب شرب و بهداشت است. لذا کشت خربزه، هندوانه، احداث کارخانه، تولید خیار و محصولات جالیزی که در مقاله منتشرشده به آن اشاره گردیده، نادرست است.
مقامات استانی اعم از نماینده مردم شریف شهرستانهای سمنان، مهدیشهر و سرخه، استاندار سمنان، مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان و... همگی شرافت و هویت اهالی روستاهای تم و تلاجیم را ارج مینهند و هیچ مسئول اجرائی نه درصدد تضییع حقوق مردم و نه به دنبال خرید اراضی به قیمتی خارج از عرف، قانون و عدالت است.
مطالعات سد فینسک در سال 86 آغاز شده است و توقف ساختوساز در روستاهای مورد اشاره به علت مطالعات سد فینسک از سال 64 دارای ابهام است.
آبدهی رودخانه سفیدرود در محل ایستگاه فینسک در حدود 5/2 کیلومتر پاییندست محور سد فینسک در دوره 15ساله اخیر حدود 14 میلیون مترمکعب در سال است. مسیر رودخانه تا سد شهید رجایی حدود 50 کیلومتر است (که به اشتباه در مقاله 25 کیلومتر ذکر شده است). در این فاصله شاخههای پرآبی مثل رودبارک، لنگر، شیرینرود (دو دانگه) و... به رودخانه اضافه میشوند که براساس آمار بهرهبرداری سد شهید رجایی از سال 77 تاکنون حجم متوسط تنظیمی سالانه 170 میلیون مترمکعب است. بنابراین نگرانی برای 25 روستای مورد اشاره در پاییندست سد فینسک وجود ندارد. ضمن اینکه حقابه کشاورزی و زیستمحیطی پاییندست طرح فینسک در تخصیص آب طرح یادشده به دقت محاسبه و منظور گردیده است.
درخصوص تملک اراضی ذکر موارد زیر ضروری است.
وزارت نیرو بهمنظور جلوگیری از تضییع حقوق مردم شریف استان، ابتدا از دادگستری محل مربوطه رسما و کتبا درخواست کارشناس نموده و دادگستری نیز نامه را به کانون کارشناسان ارجاع و کانون رسمی کارشناسان استان نیز پس از بررسی، نسبت به معرفی تعدادی از کارشناسان خبره خود به شرکت آب منطقهای اقدام نموده است. شرکت آب منطقهای نیز اسامی تمامی کارشناسان را به جهت انتخاب کارشناسی به مالکین اعلام کرده است. لازم به ذکر است برای قیمتگذاری زمینها یک نفر کارشناس از طرف مالک زمین، یک نفر کارشناس از طرف شرکت آب منطقهای و یک نفر کارشناس مرضیالطرفین (یعنی در انتخاب کارشناس فرد مالک و دولت به یک اندازه و با هم برابر هستند) موارد پیشگفته را صورتجلسه، سپس کارشناسان رسمی پس از بازدید از محل و ارزیابی قیمتهای منطقه، نسبت به اعلام قیمت بهصورت رسمی و کتبی اقدام مینمایند. لذا همانگونه که مشخص است، وزارت نیرو هیچگونه دخل و تصرفی در قیمتگذاری و قیمتهای اعلامی ندارد. شایان ذکر است که تاکنون هیچکدام از مالکینی که اقدام به فروش زمین نمودهاند، اعتراضی به قیمت نداشتهاند.
در خصوص معرفی آقای علیزاده، با عنایت به تبصره یك ماده چهار لایحه قانونی نحوه خرید و تملك اراضی و املاك برای اجرای برنامههای عمومی، عمرانی و نظامی دولت، مصوب 27/11/58 شورای محترم انقلاب و در راستای معرفی كارشناسان بومی ذیصلاح در امر قیمتگذاری اراضی مزروعی با توجه به اینکه کارشناس رسمی خبره در استان جهت قیمتگذاری و ارزیابی وجود دارد، امکان استفاده از کارشناسان غیر از کارشناسان استان وجود ندارد.
تعیین محل روستاهای تم و تلاجیم با عنایت ویژه دستگاههای اجرائی از جمله اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، اداره کل حفاظت محیط زیست، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، شرکت آب منطقهای و... در دستور کار قرار دارد و برای رفع سوءتفاهمات بهزودی اعلام خواهد گردید.
در خاتمه یادآور میگردد برای تهیه گزارشات و مقالات بایستی از مستندات و اطلاعات دقیق استفاده گردد که جای آن در این مقاله خالی است. مردم فهیم استانهای مازندران و سمنان از گذشتههای دور ارتباط تنگاتنگ فرهنگی، اجتماعی، قومی، مذهبی باهم داشتهاند و در جهت پیشرفت و تعالی کشور دوشادوش یکدیگر در صحنههای مختلف حضور یافتهاند لذا چنین گزارشها و اطلاعات دور از واقعیت جز تشویش افکار عمومی نتیجه دیگری برای کشور ندارد.
سایر اخبار این روزنامه
بایدن پیروز شود، تندروها در ایران رأی نمیآورند
نفوذ شبکه زیرزمینی به بهانه تحریم
ترامپ در سودای معجزه ۲۰۱۶
اعظم طالقانی فعال مدنی یا سیاستمدار؟
انتصاب حجتالاسلام خاتمی به عضویت شورای نگهبان
تصمیمی سیاسی یا قانونی؟
انتقال برای تأمین آب شرب سمنان
یکدندگی آقای مدعی
مریخی در ایران یا آمریکا؟
امر ایجابی توسعه
کمال و اعتدال رسول خاتم(ص)
شیوه برگزاری و اعلام نتیجه انتخابات آمریکا