دو قطبی و بروز خشونت، پس از انتخابات آمریکا

امروز که این یادداشت نوشته می‌شود هنوز نتایج انتخابات آمریکا مشخص نیست ولی هر چه باشد و ترامپ یا بایدن انتخاب بشود باید اعتراف کرد که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ از ویژگی‌هایی برخوردار است که به نظر بسیاری از صاحبنظران در یکصد سال اخیر بی‌سابقه یا کم سابقه بود. یکی از مهمترین آن‌ها دو قطبی شدن شدید جامعه آمریکاست و این دو قطبی می‌تواند بحران‌هایی از جمله خشونت و درگیری‌های مسلحانه را در داخل آمریکا در پی داشته باشد. 
البته در بسیاری از کشورها رگه‌هایی از دو قطبی شدن در زمان انتخابات پدید می‌آید ولی بعد از انتخابات کمرنگ و حتی محو می‌شود. کمرنگ شدن یا محو، به این خاطر است که رهبران دو قطب از عقلانیت سیاسی برخوردارند و بعد از انتخابات با ارسال پیام تبریک، نتیجه را می‌پذیرند.  
  در شرایط فعلی آمریکا، رهبری یک قطب در این کشور با شخصیتی خودشیفته و به ظاهر با اعتماد به نفس فوق‌العاده و حیرت‌انگیز است که برای استمرار حضورش در کاخ سفید امکان دارد از هر روشی استفاده کند.  
دقت در جملاتی که آقای ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی استفاده کرده و به کارگیری عبارت «احتمال تقلب»  و تهدیداتی که هر از گاهی ابراز می‌کند، پر واضح می‌سازد اگر رای لازم را کسب نکند جامعه را به بحران داخلی و خشونت خواهد کشاند و می‌تواند منشا بسیاری از درگیری‌ها در ایالت‌های مختلف در آینده بشود.  


در چهار سال اخیر بر اثر اظهارات و عملکرد آقای ترامپ زمینه برای دو قطبی شدن فراهم شده و با کوچکترین اتفاق می‌تواند جامعه را منفجر کند.  
تصاویری از تمهیداتی که شهروندان آمریکایی جهت محافظت از حملات خشونت طلبان در مقابل فروشگاه‌ها و شرکت‌ها انجام می‌دهند و در شبکه‌های تصویری به نمایش گذاشته می‌شود و اعلام آماده باش به نیروهای انتظامی ‌و پلیس تا حد احتمال ورود ارتش برای فرونشاندن خشونت، بیانگر فراهم بودن زمینه‌های خشونت در جامعه آمریکا است. 
دموکراسی آمریکایی که سال‌ها بر روی آن تبلیغ شده و الگوی بسیاری از کشورها قرار گرفته اکنون دچار چالش شده و اگر یکی از دو نامزد مخصوصا ترامپ نتیجه را نپذیرد و به تحریک طرفدارانش روی آورد آسیب جدی خواهد دید  و شاید عواقب وخیمی‌در پی داشته باشد.