ادامه روزهای سیاه کرونا



فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: به نظر می‌رسد در اوج‌ها و پیک‌های بعدی کرونا به احتمال زیاد شرایط سخت‌تری را تجربه می‌کنیم.
به گزارش ایرنا، دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران  دیروز در حاشیه جلسه ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران که با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که آیا پیک بعدی کرونا قوی‌تر از پیک‌های قبلی خواهد بود، افزود: هم اکنون در پیک سوم این بیماری به سر می‌بریم و در حال حاضر صحبت کردن از پیک چهارم شاید مقداری شتابزده باشد. وی با یادآوری اینکه شرایط سخت‌تری به دلیل سرما در پیش داریم، تأکید کرد: با شروع سرما و تغییرات اقلیمی و نتایج حاصل از آن، شاهد افزایش چشمگیر مبتلایان در دنیا بخصوص در نیمکره شمالی از جمله در ایران خواهیم بود.  فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران اظهار داشت: هم اکنون در برخی کشور‌های اروپایی و امریکای شمالی شاهد این وضعیت هستیم و در هفته اخیر در کشور‌های نیمکره شمالی با افزایش چشمگیر مبتلایان روبه‌رو بودیم. زالی ادامه داد: تا پایان فصل سرما شاهد وضعیت روبه افزایش مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا خواهیم بود. وجود بیماری تنفسی همراه، آلودگی هوا و تغییرات فصلی سرما عواملی هستند که سبب افزایش بیماری کرونا می‌شود. وی افزود: همچنین بیماری آنفلوانزا که معمولاً از اواسط آبان ماه شروع می‌شود و تا اوایل دی ماه موج اول آن ادامه پیدا می‌کند، می‌تواند در افزایش روند کرونا نقش داشته باشد.


بستری شدن 6400 بیمار کرونایی در بیمارستانها
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در پاسخ به این سؤال که آیا با تعطیلات چند هفته‌ای تهران موافق هستید، گفت: تعطیلی تهران صرفاً برای کنترل اپیدمی نیست بلکه برای فرصت احیا و ایجاد بازیابی توان کادر پزشکی است و براین اساس پیشنهاد ما تعطیلی ۲ تا ۳ هفته‌ای در تهران است. زالی ادامه داد: این تعطیلی به جز در مشاغل امدادی، حیاتی و توزیع مواد غذایی باید اجرا شود. وی از افزایش میزان مراجعات بیماران کرونایی به بیمارستان‌های تهران خبر داد و گفت: شاهد روند نامطلوب در این زمینه هستیم، در حال حاضر با بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ بیمار بستری مواجه هستیم که عدد قابل توجهی است. فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران یادآور شد: از این تعداد حدود هزار و ۷۰۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که از وضعیت نامناسبی برخوردارند.
راه‌اندازی سامانه پایدار نیاز ضروری کشور برای کنترل کرونا است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از اقدامات اساسی برای کنترل بیماری کرونا در کشور را راه اندازی سامانه‌ای پایدار با همکاری تمامی دستگاه‌ها دانست و گفت: تحقق این موضوع نیازمند تعریف عملیاتی یکپارچه در حوزه سلامت است. محسن رضایی تصریح کرد: همه دستگاه‌ها باید به میدان بیایند تا سامانه‌ای پایدار شکل گیرد تا علاوه بر کنترل بیماری از بروز موج‌های بعدی نیز جلوگیری کند.  
اگر این اتفاق نیفتاد ویروس کووید۱۹ بعد از مدتی دوباره از کنترل خارج می‌شود و فرسودگی نیروها، تجهیزات، افراد پشتیبان و حتی مردم هم افزایش می‌یابد. وی با تأکید بر لزوم طراحی عملیاتی هماهنگ و یکپارچه متناسب با اقلیم‌های مختلف برای جلوگیری از انتقال ویروس، گفت: این که در هر اقلیم باید از کدام نقاط شروع به فعالیت کرد تا پایدارسازی امکانپذیر باشد، اهمیت بسزایی دارد. عملیات سلامت باید تعریف کنیم تا سامانه پایدار در استان مستقر شود.  رضایی، هدف نظارت‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام را آسیب‌شناسی و حل مشکلات اعلام کرد و گفت: امیدواریم جامعه سلامت کشور سیاست‌های ابلاغی سلامت را مطالعه و مشکلات آن را بیان کنند تا از نظرات‌شان استفاده کنیم، بویژه در این مدتی که در حال تنظیم سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه هستیم.