روزنامه ابتکار
1399/08/18
محمد جواد ظریف: مشخص است بین بایدن و ترامپ تفاوت است
وزیر امور خارجه کشورمان در پی سفرش به ونزوئلا در گفتوگویی ضمن اشاره به جوانب مختلف همکاری ایران و ونزوئلا، موضع کشورمان درباره مسائل مختلف از جمله انتخابات آمریکا و بازگشت احتمالی این کشور به برجام را بیان کرد.به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان درباره سفر اخیرش به ونزوئلا و روابط دوجانبه تهران-کاراکاس گفت: ما روابط بسیار خوبی با ونزوئلا داریم. با رئیس جمهوری مادورو که من را صمیمانه پذیرفت، گفتوگویی درباره ارتقای بیشتر روابط دوجانبه در زمینه انرژی، علم و فناوری و کووید-۱۹ داشتیم که هم ونزوئلا و هم ایران پیش رفت قابل توجهی در آن داشتهاند.
وزیر امور خارجه کشورمان درباره توسعه همکاریهای ایران و ونزوئلا در زمینه انرژی با توجه به تهدیدهای دولت آمریکا و این که آیا این همکاریها پیشروی خواهند کرد، گفت: البته که پیشروی خواهد کرد. ما چهل سال است که این نوع اعمال فشار آمریکا را دوام آوردهایم و اگر قرار بود تسلیم شویم، مدتها پیش این کار را میکردیم.
ظریف درباره اظهارات اخیر الیوت آبرامز نماینده ویژه آمریکا در امور ایران درباره همکاریهای دوجانبه تهران-کاراکاس مبنی بر این که فروش موشکهای دوربرد ایران به ونزوئلا برای آمریکا قابل قبول نیست و در پاسخ به اینکه آیا دولت ونزوئلا از ایران تسلیحات میخریده است و تهدید آمریکا در این زمینه برای ایران و ونزوئلا چه خواهد بود، گفت: همکاری دفاعی برای ایران و ونزوئلا کاملا قانونی است. آمریکا سعی کرد در شورای امنیت مانع آن شود اما شکست خورد، به همین دلیل است به استراتژی قدیمیاش که تهدید کشورها و زورگویی به آنهاست متوسل میشود. ایران و ونزوئلا اجازه متحمل شدن این زورگویی توسط آمریکا را به خود ندادهاند و این ادامه خواهد داشت. همکاری ما کاملا قانونی است. ما به همکاری با ونزوئلا حتی در زمینه دفاعی ادامه خواهیم داد. ما بر این باوریم که این حق ونزوئلاست از هر کجا که میخواهند تجهیزات نظامی تهیه کند اما آنچه ونزوئلا نیاز دارد و آنچه ایران میتواند ارائه کند، چیزی است که در بخشهای دفاعیمان مورد مذاکره قرار خواهد گرفت. این یکی از موضوعات روابط دوجانبه ما خواهد بود و فکر میکنم که به آمریکا هیچ ارتباطی ندارد.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا ایران از تحریمهای جدید واشنگتن ترسی ندارد، گفت: اساسا طبق همان چیزی که رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی کاخ سفید به رئیس جمهوری ترامپ گفت، دیگر تحریمی برای آمریکا باقی نمانده است که بر ایران اعمال کند، بنابراین کاری کردهاند که تحریمهایشان ته کشیده است.
او درباره موضع ایران درباره نتیجه انتخابات آمریکا و این که آیا بر سر کار بودن دموکراتها یا جمهوریخواهان در کاخ سفید تفاوتی دارد، گفت: هنوز نمیدانیم که چه کسی پس از این انتخابات پیروز خواهد شد، اما معلوم است که تفاوتی میان این دو مورد وجود دارد، خصوصا در دوران دولت ترامپ که حتی اختلافاتی میان خود جمهوریخواهان نیز وجود داشت و دیپلماسیای که دولت ترامپ در پیش گرفت، اگرچه دیپلماسی زیادی هم از آن ندیدیم، بر اساس تهدیدهای شخص او و وزیر امور خارجهاش بود. بنابراین تفاوتهایی وجود خواهد داشت اما چیزی که برای ما اهمیت دارد لحن و کلمات نیست بلکه عملکردها است. آمریکا فعالیتی غیرقانونی علیه ایران داشته است به دلیل این که به اقتصاد و مردم ما لطمه زد و اگر میخواهد وضعیت تغییر کند، باید رویهاش را تغییر دهد.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران درباره این که آیا امیدی به بازگشت آمریکا به توافق هستهای که این کشور در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، دارد یا نه، توضیح داد: توافق هستهای یک در چرخان نیست. آمریکا تصمیم گرفت که از آن توافق خارج شود و حالا باید یک صندلی پشت میز مذاکرهی این توافق به دست بیاورد. نکته این است که آمریکا حق نداشت از این توافق خارج شود چراکه این توافق یک توافق دوجانبه میان ایران و آمریکا نبود و یک قطعنامه شورای امنیت است. اگر آمریکا میخواست از تعهدات این توافق رهایی یابد، باید از سازمان ملل خارج میشد، نه فقط از یک توافق.
ظریف درباره پایان یافتن تحریم تسلیحاتی ایران و شکست آمریکا در تلاش برای تمدید آن در شورای امنیت گفت: ما آمریکا را سه بار در شورای امنیت در سه ماه گذشته شکست دادیم و این نشان میدهد که چقدر سیاست فشار حداکثری آمریکا و زورگویی آن در جامعه بینالمللی به انزوا کشانده شده است. این یک پیروزی برای ایران نیست اما پیروزی قوانین بینالمللی، منشور سازمان ملل و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل بود.
او در ادامه این گفتوگو درباره اقدام تقابلی ایران در برابر آمریکا درپی اقدام دولت این کشور در به شهادت رساندن سردار شهید قاسم سلیمانی، گفت: ما با هدف قرار دادن پایگاهی که این عملیات تروریستی در آن علیه سردار سلیمانی انجام شده بود، حمله درخوری علیه یک عملیات تروریستی انجام دادیم اما واقعیت ماجرا این است که آمریکا جنایتی بزرگ را مرتکب شد؛ پیامدهای آن جنایت بزرگ به ویژه پیامدهای جمعی آن و تاثیرش بر احساسات مردم ایران و عراق همانطور که در مراسمهای تشییع سردار سلیمانی دیدید، درپی آمریکا خواهد بود. یکی از پیامدهایش این بود که پارلمان عراق از آمریکا خواست این کشور را ترک کند و من فکر میکنم این بهای نهایی آمریکا است که برای ماجراجویی، خصومت و تروریسمش در عراق علیه سردار سلیمانی میپردازد.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
سالنهای سینما و تئاتر دوباره باز میشوند
ساعت کاری اداری برای تئاتر و سینما؟!
رضا دهکی
کی از این جا بوی خلد آید تو را
270 رای الکترال نامزد دموکرات بالاخره کامل شد
بایدن، برنده ماراتن انتخابات
«ابتکار» راهکارهای اصلاح اقتصاد سوداگرایانه کشور را بررسی کرد
بحران تورم دوستی در اقتصاد
تغییرات در ایالات متحده آمریکا چه تاثیری در معادلات سیاسی کشور دارد؟
چالش جناحهای سیاسی در مواجهه با بایدن
حسن روحانی:
دولت آینده آمریکا به تعهدات خود برگردد
دولت راههای تامین غیرتورمزای طرح را بسته است
آثار مخرب طرح حمایت معیشتی
مشاغل غیرضروری از ۲۰ آبان بعد از ظهرها تعطیل میشوند
محمد جواد ظریف:
مشخص است بین بایدن و ترامپ تفاوت است
رئیس قوه قضائیه:
باید به مدیران شجاع و انقلابی جرات ریسک پذیری بدهیم
در پیامی به رییس مجلس افغانستان
تاکید قالیباف به همکاری کشورهای منطقه برای خشکاندن تروریسم
270 رای الکترال نامزد دموکرات بالاخره کامل شد
بایدن، برنده ماراتن انتخابات