لغو تحریم‌ها در اولویت باشد

آرمان ملي: همانطور که پيش‌بيني شده بود، جو بايدن پيروز انتخابات 2020 آمريکا شد. باراک اوباما رئيس جمهور اسبق آمريکا، مشاور اين نامزد دموکرات انتخابات آمريکا بود. تعدادي از تحليل‌گران امور بين‌الملل معتقدند، ممکن است سياست‌هاي آمريکا در قبال ايران به زمان رياست جمهوري اوباما برگردد. همچنين زمزمه‌هايي از احتمال بازگشت آمريکا به تعهدات برجام به گوش مي‌رسد. واکنش بعضي از مقامات را در اين راستا مطالعه مي‌کنيد. محمدباقر قاليباف رئيس مجلس در حساب توئيتري خود ويدئوي 28 ثانيه‌اي از سيد حسن نصرا... درباره پيش‌بيني شکست ترامپ منتشر کرد و نوشت: «بسم ا... الرحمن الرحیم فَکَذَّبَ وَعَصَی ثُمَّ أَدْبَر یَسْعَی فَحَشرَ فَنَادَی فَقَالَ أَنَا رَبُّکُمُ الْأَعْلَی فَأَخَذَهُ ا... نَکَالَ الْآخِرَةِ وَالْأُولَی إِنَّ فی ذَٰلِکَ لَعِبْرَةً لِمَنْ یَخْشَی#فرعون ‏#ترامپ ‏#بایدن ‏#افول_ÂãÑí˜Ç»
واکنش‌ها به خداحافظي ترامپ
محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه کشورمان در پي اعلام نتايج انتخابات آمريکا در پيامي توييتري نوشت:« مردم آمريکا نظر خود را اعلام کردندو اکنون دنيا نظاره گر است که آيا رهبران جديد، روش مخرب، ضدقانون و قلدرمابانه رژيم در حال رفتن را کنار خواهند گذاشت و چندجانبه گرايي، همکاري و احترام به قانون را برخواهند گزيد و يا خير. اين اقدام و عمل است که بيش از همه چيز مهم است. سابقه ايران [روشن است]: عزتمداري، منافع ملي و ديپلماسي مسئولانه» سخنگوي وزارت خارجه هم گفت: ليستي از موارد پاسخگويي رئيس جمهور جديد آمريکا پيرامون تعهدات به ايران آماده شده که بايدن بايد جبران مافات کند، آمريکا چاره اي جز احترام و بازگشت به مسير قانونمداري ندارد. خطيب زاده، آمريکا را ناقض برجام دانست و گفت: آمريکا در موضع شرط گزاري براي ايران نيست، آنها ميلياردها دلار به ملت ايران خسارت زدند. وي تصريح کرد: آمريکا بايد توبه کند و جنگ اقتصادي عليه ما را متوقف کند، تفاوت بين اردوگاه بايدن و ترامپ آشکار است اما نظاره گر اقدامات عملي هستيم. سخنگوي وزارت خارجه خاطرنشان کرد: ميز مذاکرات برجام پابرجاست و براي همه جا هست اگر چه مسير سخت است. محسن حاجي ميرزايي وزير آموزش و پرورش نيز در واکنش به اعلام نتايج انتخابات آمريکا در توييترش نوشت: فارغ از هر وضعيتي که در آينده روابط ايران و آمريکا پيش خواهد آمد، نمي توان از رفتن ترامپ خشنود نبود. او با ارزش‌هاي انساني بيگانه بود. علي شمخاني دبير شوراي عالي امنيت ملي نيز در حساب کاربري خود در توييتر اينطور واکنش نشان داد: پايان ترامپ، شگفتي نيست، حکم مقدر تاريخ است. بيشتر مردم ‎آمريکا بر کارنامه سراسر ناکاميِ تفکري که قلدري و زورگويي را حلال مشکلات مي‌دانست، مهر مردودي زدند. آيا دولت منتخب اين درک را دارد که زير قاب عکس او در کاخ سفيد به جاي عبارت چهل و پنجمين رئيس جمهور بنويسد: «عبرت آيندگان» همچنين حسام‌الدين آشنا، رئيس مرکز بررسي‌هاي استراتژيک رياست جمهوري هم در توئيتي نوشت: ايرانيان مردانه ايستادند تا آن نامزد هم رفتني شد.
ماهيت استکباري واشنگتن


مصطفي ميرسليم نيز در وبينار سالگرد درگذشت حبيب‌ا... عسکراولادي، دبير کل حزب موتلفه اظهار کرد: يک جريان تبليغاتي بزرگي در دنيا، انتخابات آمريکا را چنان مطرح مي‌کند که گويي تحولي بزرگ در حال شکل گيري است اما در واقعيت، آمدن يا رفتن رئيسان جمهوري مختلف در ايالات متحده، ماهيت استکباري سياست هاي واشنگتن را تغيير نمي‌دهد. همچنين محمدکاظم انبارلويي، عضو حزب موتلفه اسلامي، در گفت‌وگويي بيان کرد: کسي که از ماهيت تحريم‌ها و ساختار آن در راهبرد آمريکا عليه ملت ما اطلاع داشته باشد مي‌داند تحريم‌ها با اجماع حزب دموکرات و جمهوري‌خواه در مجلس نمايندگان آمريکا تصويب مي‌شود و اين تحريم‌ها هيچ‌گاه لغو و تعليق نمي‌شود. محسن رضايي هم در صفحه اينستاگرام خود نوشت:«خوشبيني دولت‌هاي گذشته نسبت به آمريکا و اروپا، بارها به ملت ايران آسيب زده است. سريال چهل ساله سياست «تحريم وبرداشتن تحريم» از سوي دولت هاي آمريکا و خوش خيالي برخي از دولتمردان ايران طي چهل سال گذشته فرصت هاي اقتصاد ملي ما را از بين برده است. دولتي در آمريکا آمده ايران را تحريم کرده و دولت ديگري مي آيد و آن را در کاغذ بر مي دارد. سريال کاغذي و قهرمان بازي عده‌اي در ايران و آمريکا با شکست برجام کاملا آشکار شده است. بنابراين از سويي رئيس جمهور جديد آمريکا بايد در اولين فرصت کليه تحريم ها را بردارد، از ملت ايران به خاطر اقدامات گذشته عذرخواهي کند، خسارات اقتصادي ناشي از تحريم ها که به ملت ايران وارد شده را جبران کند و از سوي ديگر نبايد منتظر برداشتن تحريم ها بمانيم بلکه با استفاده از توانايي هاي خود و قوي شدن در اقتصاد، فرهنگ و تقويت امنيت در داخل و جبهه مقاومت در منطقه از ديوار نيمه ويران آمريکا که در مقابل ملت ايران قرار دارد، بپريم. ما دنبال جنگ نيستم ولي حقوق ملت خود را با اقتدار مي ستانيم.»
بايدن از نگاه مجلس
حسين اميرعبدالهيان، دستيار ويژه رئيس مجلس در امور بين‌الملل نيز با بيان اينکه روي کار آمدن جمهوري خواهان و يا دموکرات‌ها مساله داخلي است، گفت: از اين رو انتخاب «ترامپ» يا «بايدن» اهميت چنداني براي ما ندارد و حل مشکلات اقتصادي را بايد در داخل کشور جستجو کرد. همچنين وحيد جلال‌زاده، عضو کميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با ايسنا تصريح کرد: اوباما و وزير خارجه اش که برجام را امضا کردند اولين ناقض برجام بودند که تعهدات را زير پا گذاشته و به آن عمل نکردند. همان زمان هم وزارت خارجه به اين موضوع اعتراض کرد. پس نبايد تصور شود که دولت دموکرات اوباما تعهدات برجام را اجرائي کرده و فقط ترامپ از آن خارج شده است. اين دولت اوباما بود که تعهدات را اجرائي نکرد.
تغيير سياست خصمانه آمريکا
کمال حسين‌پور، عضو کميسيون عمران مجلس گفت: ما در زمان حاکميت دموکرات‌ها نيز با سخت‌ترين تحريم‌ها مواجه بوديم و در پايان دولت اوباما برجام به امضا رسيد که طولي نکشيد توسط ترامپ زير پا گذاشته شد. آنچه که واضح است سياست هاي خصمانه دولتمردان آمريکايي است که بايد تغيير کند. همچنين اصغر سليمي نماينده مردم سميرم در مجلس گفت: آقاي ترامپ چهره آمريکا را در دنيا مخدوشتر ساخت و آمريکا را به انزوا برد. ترامپ يک جانبه برجام را زيرپا گذاشت. اکنون انتظار مي‌رود دولت بعدي آمريکا با عمل به تعهدات برجامي خود اعتبار از دست رفته آمريکا را بازگرداند. ما در اين چند سال ثابت کرديم که از مواضع خود کوتاه نخواهيم آمد.
ادامه صفحه 13